Szerencsés sorsolás az UEFA Női Bajnokok Ligájában

2014. augusztus. 22., 15:35   |    

Szerencsés sorsolás az UEFA Női Bajnokok Ligájában

Az MTK Hungária az osztrák SVN Neulengbach ellen kezd a Női Bajnokok Ligája főtábláján.

A magyar bajnokcsapat ellenfele a legjobb tizenhat közé jutásért az osztrák SVN Neulengbach lesz, a kiemeltek közül az egyik olyan csapat, amely ellen reális esélye lehet az MTK Hungáriának. Amennyiben Medgyes Péter csapatának sikerül továbbjutnia, következő ellenfele a norvég Stabæk FK és a német VfL Wolfsburg párviadalának győztese, a papírforma szerint Jakabfi Zsanett kétszeres Bajnokok Ligája-győztes alakulata lesz.

A Bajnokok Ligája főtáblájának első fordulójában október 8-án, vagy 9-én játsszák az első mérkőzéseket - minden párban a kiemelt csapat kezd idegenben, így az MTK Hungária először itthon lép pályára. A visszavágókat egy héttel később, a második forduló mérkőzéseit november 8-9-én, valamint november 12-13-án játsszák.

Szőcs Réka, az MTK Hungária kapusa is elégedett a nyoni sorsolással.

- A csapattal úgy döntöttünk, az osztrák Neulengbachot, vagy a Barcelonát szeretnénk kapni. Amíg tartott a sorsolás, telefonon tartottam a kapcsolatot Nagy Lilivel. Azt kaptuk, akit szerettünk volna, de azt azért ne felejtsük el, ha voltak is az osztrákoknak problémái, tavaly a legjobb nyolc közé jutottak. Rutinos, jó csapatuk van és most is ők a párharc esélyesei. Nekünk is van esélyünk a továbbjutásra, és tulajdonképpen ez a legfontosabb. Talán most először kaptunk a Bajnokok Ligájában olyan csapatot, amely ellen nem csak a tisztes helytállás, hanem a továbbjutás is reális cél. Annak is örülnék, ha utána esetleg a Wolfsburggal játszhatnánk: óriási ünnep lenne mindenki számára, ha Budapestre hoznánk a világ legjobb klubcsapatát - mondta Szőcs Réka.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS