Szeret Budapestre járni a Gyirmót

2022. január. 31., 19:36   |    

Szeret Budapestre járni a Gyirmót

A Gyirmót eddig háromszor tudott nyerni idegenben a mostani bajnoki idényben, sorrendben Újpesten, az MTK-pályán és Kispesten. A Puskás Akadémia a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt, s kilenc pontot szerzett. A Ferencváros sorozatban kilencedszer nyert az Újpest elleni derbin.

PAKSI FC–ZALAEGERSZEGI TE FC 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Bognár (11.), Ádám (40., 67.), illetve Zimonyi (33., 62.)

– A Paks április 17. óta, egyetlen kivétellel, minden hazai bajnoki mérkőzésén legalább két gólt szerzett. A 2021–2022-es idényben az eddigi kilenc, pályaválasztóként játszott OTP Bank Liga-mérkőzéséből négyen legalább három gólig jutott.
– Ugyanakkor a zöld-fehérek e kilenc hazai meccsből heten kaptak legalább két gólt.
– Miután Bognár György csapata sikerrel zárta az őszt, most két egymást követő győzelem áll a neve mellett. Hasonlóra legutóbb szeptember 24-én volt példa, ugyancsak az MTK és a ZTE elleni találkozók után.
– Bognár István a hatodik bajnoki gólját lőtte az szezonban, ez a 2020–2021-es kivételével minden korábbi teljes élvonalbeli idényében elért mutatójánál jobb. Emellett immár 16 gólpassza van az idényben, ezzel toronymagasan vezet az OTP Bank Ligában ebben az összevetésben.
– Ádám Martin éppen olyan pazar formában kezdte a tavaszt, mint amilyenben zárta az őszt. Már tizenhét gólnál tart, a legutóbbi hat mérkőzésén kilenc gólt szerzett.
– A ZTE a legutóbbi hét mérkőzésén nyeretlen a Paks ellen.
– Zimonyi Dávid – az OTP Bank Liga első 2022-es duplázója – pályafutása során másodszor szerzett két gólt egy élvonalbeli mérkőzésen.

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0-0

– A két klub először játszott gól nélküli mérkőzést egymás ellen az élvonalban.
– A Loki, még azt is figyelembe véve, hogy egy évet a második vonalban töltött, meglehetősen régen, 2019 februárjában játszott a mostani előtt NB I-es bajnoki mérkőzésen 0-0-t a Nagyerdei Arénában.
– Joan Carrillo érkezése óta a csapat mindössze egy bajnoki győzelmet aratott, igaz, azt a címvédő Ferencváros ellen.
– A DVSC a legutóbbi két hazai mérkőzésén nem kapott gólt.
– A Kisvárda továbbra is veretlen Erőss Gábor irányításával, ez az OTP Bank Ligában három győzelmet és három döntetlent jelent.
– A szabolcsi piros-fehérek október elseje óta nem kaptak ki idegenben.
– Az albán Herdi Prenga piros lapot kapott a 91. percben, ő a hatodik kisvárdai játékos, akit kiállítottak a bajnoki szezonban.

BUDAPEST HONVÉD FC–GYIRMÓT FC GYŐR 0-1 (0-0)
Gólszerző: Varga B. (69. - 11-esből)

– A Bp. Honvéd a 2021–2022-es idényben elveszítette az első őszi mérkőzését és az első tavaszit is. Mindkettőt otthon, mindkettőt egy újonc ellen. A DVSC elleni júliusi 1-4-et követte most a Gyirmóttal szembeni 0-1.
– A kispesti csapat a legutóbbi öt hazai bajnoki mérkőzéséből csupán az MTK ellenit tudta megnyerni.
– Az újabb hazai vereség után a vezetőség megköszönte Horváth Ferenc munkáját, utódját még nem nevezték meg.
– A kispestiek a legutóbbi tíz fordulóban a megszerezhető harmincból csupán hét pontot szereztek meg.
– Az izraeli Nir Bardea először játszott a 2021–2022-es bajnoki szezonban. Kiállítása (69. perc) döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.
– A Gyirmót eddig háromszor tudott nyerni idegenben a mostani bajnoki idényben, sorrendben Újpesten, a Józsefvárosban és Kispesten. Csak a fővárosban.
– Csertői Aurél együttese az eddigi tizenhét pontjából tízet vendégként szerzett.
– Varga Barnabás a hetedik gólját szerezte az OTP Bank Liga mostani idényében. Ezzel nem csak a szezon házi gólkirálya, de a klub teljes élvonalbeli történetének listavezetője is.

PUSKÁS AKADÉMIA–MOL FEHÉRVÁR FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Favorov (66.)

– A Puskás Akadémia november 20. óta nem veszített bajnoki mérkőzést, azóta három győzelem és három döntetlen a mérlege.
– Hornyák Zsolt együttese a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt, s kilenc pontot szerzett.
– A MOL Fehérvár ellen, pályaválasztóként, mindössze harmadszor nyert bajnoki mérkőzést a felcsúti csapat.
– Artem Favorov a második gólját lőtte a bajnoki szezonban, mindkettő győztes meccsen született.
– A Vidi a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből négyet elveszített, csak az MTK-t győzte le. A 2020–2021-es derekán is volt egy pontosan ilyen rossz sorozata.
– Szabics Imre együttese a mostani OTP Bank Liga-idényben ötödször maradt szerzett gól nélkül. Kétszer a Ferencváros és kétszer a Puskás Akadémia, valamint egyszer az Újpest ellen.
– A székesfehérváriak két győzelemmel zárták az őszt, az idényben most először nyerhetett volna sorozatban harmadszor a csapat az OTP Bank Ligában.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MTK BUDAPEST 1-1
Gólszerzők: Babati (9.), illetve Futács (51.)

– Mind a két gólszerző először játszott bajnoki mérkőzést az átigazolása óta. Jól ismerik egymást, tavaly tavasszal együtt játszottak a ZTE csapatában.
– Babati Benjamin a teljes eddigi pályafutását a ZTE-ben töltötte, Mezőkövesden az első meccsén annyi gólt szerzett, amennyit a kék-fehéreknél a teljes őszi idényben.
– Futács Márkó immár a negyedik élvonalbeli klubjában szerzett gólt az OTP Bank Ligában, korábban a Diósgyőrben, a MOL Fehérvárban és a Zetében volt eredményes.
– A Mezőkövesd a legutóbbi hat fordulóban mindössze egy győzelmet aratott.
– Matyóföld csapata a legutóbbi nyolc hazai bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg.
– Az MTK augusztus 22. óta mindössze két idegenbeli bajnoki találkozóján szerzett (egy) pontot, a Ferencváros és a Mezőkövesd ellen.
– A kék-fehérek tavaly március 13. óta szinte kizárólag az Újpest ellen szereztek a bajnokságban egynél több gólt. De a lila-fehérekkel szemben háromszor is. (Egyszer még a Paks ellen, de akkor 3-2-re kikaptak.)

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-1 (0-0)
Gólszerző: Lončar (87.)

– A Ferencváros sorozatban kilencedszer nyert az Újpest elleni derbin. Ezek közül négyszer 1-0-ra.
– A zöld-fehérek 2021-ben és 2022-ben is vereséggel kezdték az évet, de mindkét alkalommal azonnal javították a botlást.
– Sztanyiszlav Csercseszov először nyert bajnoki mérkőzést az NB I-ben. A szerb Milos Kruscsics először veszített – neki ez volt az első mérkőzése.
– Stjepan Lončar a második gólját szerezte az OTP Bank Ligában, először a Kisvárda kapujába talált be.
– Az Újpest három győztes mérkőzés után kapott ki pályaválasztóként.
– A lila-fehérek tavaly február 3. óta először maradtak hazai pályán szerzett gól nélkül az OTP Bank Ligában. Akkor is a Ferencváros volt az ellenfelük.
– A címvédő két, szerzett gól nélkül elveszített idegenbeli mérkőzése után győzött vendégként.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS