Szeret Kelet-Magyarországra menni az Újpest

2018. november. 09., 11:28   |    

Szeret Kelet-Magyarországra menni az Újpest

Az OTP Bank Liga 14. fordulóját rendezik a hétvégén. Öt találkozót szombaton rendeznek, egyet pedig a MOL Vidi FC nemzetközi szereplése miatt vasárnap.

DIÓSGYŐRI VTK–DEBRECENI VSC
(Szombat, Diósgyőr, 14.30)

A Diósgyőr a legutóbbi hat fordulóban nem szerzett pontot, elromlott a hazai mérlege is, az új stadionjában először kapott ki három egymást követő mérkőzésen. „Mentségére” szóljon, hogy legutóbbi ellenfelei a Vidi, az Újpest és a Ferencváros voltak. Most sem vár rá sokkal könnyebb ellenfél: a DVSC. A Loki szeptember 15. óta nem szenvedett bajnoki vereséget, ezzel most övé a leghosszabb aktuális veretlenségi sorozat az OTP Bank Ligában. A legutóbbi öt fordulóban 11 pontot gyűjtött. Vendégként azonban az első forduló óta nyeretlen. 

MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szombat, Hidegkuti Stadion, 17.00)

Az MTK a negyedik, a Puskás Akadémia a kilencedik helyen áll a tabellán, hét pont választja el egymástól a két csapatot. Ennek ellenére a legutóbbi öt fordulóban a Puskás Akadémia szerzett több pontot, igaz csak eggyel és kizárólag jó hazai teljesítményének tulajdoníthatóan. Az MTK pályaválasztóként október végén legyőzte az Újpestet, de előtte három mérkőzésen nyeretlen maradt. Érdekes, hogy július vége óta csak egyszer kapott ki, meglepetésre a Kisvárdától. A Puskás Akadémia együttese a mostani szezonban még nem győzött idegenben, a legutóbbi öt mérkőzését kivétel nélkül elveszítette. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Szombat, Kisvárda, 17.00)

Az újonc, egy kifejezetten jó időszak után az utóbbi hetekben ismét gyengén szerepel, a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett, igaz, azt a címvédő MOL Vidi ellen. Élvonalbeli története során eddig mindössze egy bajnoki mérkőzést nyert meg pályaválasztóként: a Haladás ellenit. Az Újpest, korábbi önmagához képest felettébb szokatlanul, az utóbbi hetekben nem játszott döntetlent, a legutóbbi öt fordulóban kilenc pontot szerzett. A hetedik helyen áll, de a vesztett pontokat tekintve negyedik lenne. Vendégként az elmúlt egy évben mindössze négyszer nyert, mindannyiszor Kelet-Magyarországon. 

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Paks, 17.00)

A paksiak a legutóbbi három fordulóban csak három pontot szereztek, a szoros mezőnyben a nyolcadik helyre csúsztak vissza, előnyük öt pont a kilencedikkel szemben. Ugyanakkor csupán három pont a lemaradásuk a harmadik helyezett MOL Vidivel szemben. Pályaválasztóként egy hete kikaptak a székesfehérváriaktól, az volt az első vereségük otthon május óta. A Bp. Honvéd a második helyen áll, a legutóbbi négy fordulót tekintve a legjobb mérleggel dicsekedhet a mezőnyben, ezeken a meccsein tíz pontot is szerzett. Vendégként a legutóbbi két találkozóját, Szombathelyen és Kisvárdán, megnyerte. 

SZOMBATHELYI HALADÁS–FERENCVÁROSI TC
(Szombat, Szombathely, 19.30)

A Haladás közel egy éve, 2017. november 25-én fogadta legutóbb a Ferencvárost, felfokozott, ünnepi hangulatban, a tulajdonképpeni igazi stadionavatón. Előtte sem volt jó formában, mégis nyerni tudott, majd utána hosszú hónapokon keresztül nem talált legyőzőre a Rohonci úton. Azóta sokat változott a helyzet, a Haladás a legutóbbi hat bajnoki mérkőzését elveszítette, emiatt a sereghajtó fogadja most a listavezetőként érkező Fradit. Szergej Rebrov együttese a legutóbbi két fordulóban nyert, javítva mérlegét, akadt egy rossz időszaka, amelyben két meccsen öt pontot is elveszített. Vendégként október közepén kikapott Felcsúton a Puskás Akadémiától, de az az egyetlen idegenbeli meccse eddig az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében, amelyet nem nyert meg.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MOL VIDI FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, 15.30)

A MOL Vidi csütörtökön nagyszerű győzelmet aratott a PAOK ellen az Európa-ligában, ugyanakkor az elmúlt időszakban a nemzetközi mérkőzése után ritkán tudta csak a bajnokságban is reprodukálni a formáját. Vendégként legutóbb nagyon fölényes és meggyőző sikert aratott Pakson – de előtte három nappal nem játszott az Európa-ligában. A Mezőkövesd a középmezőnyben áll, a tabellán elfoglalt helyével (hatodik) még éppen, hogy de a mezőny első felébe tartozik. Három ponttal szerzett kevesebb pontot, mint az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott MOL Vidi FC. Pályaválasztóként a Ferencváros elleni, augusztus végi vereség óta háromszor nyert, majd döntetlenre végzett a Debreceni VSC-vel.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS