Szezonnyitó ankétot tartott a Duna Takarék ETO

2009. szeptember. 04., 10:56   |    

Szezonnyitó ankétot tartott a Duna Takarék ETO

A nyáron névváltozáson átesett Duna Takarék ETO Futsal Club csütörtökön tartotta hivatalos szezonnyitó ankétját Győrben, a Hotel Konferenciában, mintegy 200 vendég részvételével. Ott volt többek között Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Nemes Ferenc alelnök, dr. Bordás György főtitkár, Ragadics Ferenc, a futsal bizottság alelnöke, a város részéről pedig számos képviselő, élükön Borkai Zsolt polgármesterrel, a MOB alelnökével.

Elöljáróban a klub három vezetője, Horváth Cs. Attila társadalmi elnök - az MLSZ elnökségi tagja -, dr. Drucskó Zoltán ügyvezető és Bolla Péter tiszteletbeli elnök, a város kabinetfőköke beszélt a feladatokról, eddigi eredményekről. Elmondták, a csapat Magyarország élgárdája kíván lenni, a bajnoki cím és a kupagyőzelem is a célok között szerepel, majd az is, hogy Európába kilépve a klub méltó módon képviselje Magyarországot. Győrben szerepel a válogatott zömeEz elérhető is, hiszen a januári, hazai rendezésű futsal Eb-re készülő válogatott szakvezetője, Kozma Mihály lett az edző, itt szerepel a nemzeti együttes keretének zöme (Balázs Zoltán, Gyurcsányi Zsolt, Tóth Szabolcs, Madarász János, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Peczár Csaba, Gölesz Róbert, Harnisch Ákos), a klubigazgató pedig Vincze Ottó. Külön öröm, hogy az egyesület Tarsoly Csabától, a Győri ETO FC tulajdonosától megkapta az ETO nevet is, hiszen ez garancia a városban az eredményességre.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke kiemelte: a nagypályás és a kispályás futball sikerei újra a középpontba helyezik a labdarúgókat, akiknek nemcsak sportemberi, de emberi tulajdonságai is példaként szolgálhatnak, ezért nagy a felelőssége valamennyi sportvezetőnek.

Kétszáz vendég vett részt az ankétonBorkai Zsolt polgármester kijelentette, a város a klub mellett áll, s reméli, a csapat újabb gyöngyszeme lesz az eredményes győri sportnak.

Ragadics Ferenc, aki Nyonból, az UEFA futsal bizottságának üléséről érkezett, elmondta, a FIFA és az UEFA közösen szeretné elérni, hogy a futsal felkerüljön az olimpiai sportágak palettájára. Nagyon fontos a januári, Budapesten és Debrecenben megrendezésre kerülő Eb eredményessége is, hiszen ez nagy előrelépést eredményezne a futsal hazai fellendülése szempontjából.

Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője bejelentette, hogy a csatorna élőben sugározza majd a klub valamennyi hazai bajnokiját a Magvassy Sportcsarnokból, elsőként a Szentes elleni hétfői meccset, amelyen a rendezők ingyen pólókat és bérleteket is osztanak majd. A mérkőzésekre az ETO bérletesei ingyen léphetnek be.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS