Az egészséget védő szabályok mellett nyílik meg a kupadöntőre a Puskás Aréna

2020. június. 02., 15:50   |    

Az egészséget védő szabályok mellett nyílik meg a kupadöntőre a Puskás Aréna

A Magyar Kupa szerdai döntője rendezés szempontjából sem egy szokványos mérkőzés lesz, a szurkolók és a szervezésben résztvevők részéről is nagy odafigyelést igényel a rendkívüli helyzetben életbe lépett szabályok betartása.

Elindult a jegyértékesítés a nem hétköznapi kupadöntőre

Elindult a jegyértékesítés a nem hétköznapi kupadöntőre

A kormány döntését követően, rendkívüli óvintézkedések mellett, korlátozott számban a kispesti és a mezőkövesdi szurkolók is jelen lehetnek a szerdán, 20.00 órakor kezdődő férfi Magyar Kupa-döntőn. A szurkolók online, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon vásárolhatnak belépőket a Puskás Arénába.

Tovább

A Budapest Honvéd és a Mezőkövesd-Zsóry FC szerdai kupadöntője nem átlagos mérkőzés lesz. A fináléra méltó helyszínen, a tavaly novemberben átadott Puskás Arénában kerül sor, és a rendkívüli körülmények ellenére várhatóan nagyszerű hangulatban, több mint tízezer szurkoló előtt! A két klub és a szervezők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a rendkívüli időszakban is kiemelkedő élmény legyen a találkozó a jegyet vásárló szurkolók számára. Természetesen a Magyar Kupa-döntőre jegyet váltó szurkolókra is érvényes minden olyan szabály, amely megteremti a járványügyi védekezés feltételeit, ezekkel a múlt héten újraindult OTP Bank Liga mérkőzésein már gyakorlatban is találkozhattak a stadionokba kilátogató nézők.

A mérkőzés előtt a nézők beengedésére, majd a meccs végén a stadionból való távozásra is az egészségvédelmi előírások betartásával kerül sor. A rendezők minden megtesznek azért, hogy ez minél hatékonyabban, fennakadások nélkül történjen, ugyanakkor a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon a szurkolók számára. A járványügyi védekezés fontos eleme, hogy kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a lelátókon, vagyis minden szurkoló három ülés kihagyásával foglalhat helyet a mellette ülőhöz képest. A Puskás Aréna közösségi területein meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot a mérkőzés előtt, alatt és után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is. A büféknél és a stadion egyéb területein a 1,5 méteres távolság betartását jelölések segítik.

A Puskás Aréna szektorrajza:

A mezőkövesdi szurkolók számára fenntartott szektorokba a Stefánia út felől, a 10-es és 13-as kapun lehet majd belépni a Puskás Aréna területére, a stadion épületébe pedig az A, B kapucsoporton keresztül. A kispesti szurkolók a Dózsa György út felől a 3-as és 6-os kapun léphetnek a stadion területére, az aréna épületébe pedig a D, E, F kapucsoporton keresztül juthatnak be.

A szurkolók azzal segíthetik a biztonsági előírások betartását, hogy mindent megtesznek a sorok kialakulásának elkerülése érdekében a stadion területén a mérkőzés előtt, közben és után. A maszkhasználat a stadionban nem kötelező, de erősen javasolt.

Az aréna területén 10 büfé lesz nyitva (hat az alsó karéj szintjén, négy a második karéj szintjén), melyekben készpénzmentes fizetéssel lehet vásárolni - HelloPay-kártyával, Mastercard és Maestro kártyákkal, valamint mobiltelefonnal.

Motivált csapatokat és nagy csatát várnak a kupadöntős edzők

Motivált csapatokat és nagy csatát várnak a kupadöntős edzők

A Budapest Honvéd története során nyolcadszor, a Mezőkövesd először nyerheti meg a Magyar Kupát szerdán a Puskás Arénában. A mérkőzést megelőző online sajtótájékoztatókon a vezetőedzők és a játékosok kupamúltja is szóba került, és mindkét szakvezető elmondta, hogy játékosai hatalmas elszántsággal készülnek a találkozóra.

Tovább

Magyar Kupa: A Honvéd nyolcadszor vagy a Mezőkövesd először?

Magyar Kupa: A Honvéd nyolcadszor vagy a Mezőkövesd először?

Egy rutinos MK-döntős és a kupadöntők újonca mérkőzik meg egymással szerdán este 20.00 órakor a Puskás Arénában, a Magyar Kupa fináléjában.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS