Szivics a nagy feltámadások mestere

2014. október. 27., 10:48   |    

Szivics a nagy feltámadások mestere

Március 29. óta az MTK a megszerezhető 60 bajnoki pontból 51-et begyűjtött, kiesőjelöltből élcsapattá vált. A Pápa 730 perc után szerzett ismét gólt az élvonalban. Nemanja Nikolics sorozatban a 12. (!) bajnoki mérkőzésén talált a hálóba. Érdekességek az OTP Bank Liga 12. fordulójából.

ÚJPEST FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Simon K. (12.), Bardhi (27.), Sztaniszavljevics (83.), illetve Pekár (42.), Molnár (88.)

– Idén először szerzett az Újpest két egymást követő hazai bajnokin legalább három gólt. A két újonc bánta, a lilák előbb a Dunaújváros-PASE csapatát verték 3-0-ra, most pedig a Nyíregyházát 3-2-re.
– Simon Krisztián és Filip Sztaniszavljevics mind a két mérkőzésen szereztek gólt.
– A pénteki bajnoki volt az Újpest eddigi gólokban leggazdagabb bajnokija az ősszel, egyszersmind az első, amelyet két kapott gól ellenére is meg tudott nyerni.
– Sokat javult Nebojsa Vignjevics együttese hazai pályán. Május 3. óta hét hazai találkozójából ötöt megnyert, kettőn döntetlenül végzett, veretlen. A legutóbbi hárman nyolc gólt szerzett, előtte hárman csak kettőt.
– Az új edzővel, Mátyus Jánossal szereplő újonc másodszor kapott ki két gólt is szerezve. Az első alkalom a Győri ETO elleni, szeptember 20-i hazai találkozó volt.
– A Szpari a legutóbbi öt bajnokiját elveszítette.
– Pekár László 56 élvonalbeli mérkőzésen három gólt szerezve érkezett a nyáron Kecskemétről Nyíregyházára. Ősszel 10 találkozón szerzett három bajnoki gólt. Mostani találatával, Bajzát Pétert beérve, a Spartacus társ-házigólkirálya.
– Az egykori MTK-s Molnár Marcell, több mint öt esztendő után szerzett ismét gólt az élvonalban. 2009. augusztus 2-án, a Honvéd ellen lőtte az elsőt, most a másodikat, 28/2 a mutatója.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK BUDAPEST 0-1 (0-1)
Gólszerző: Pölöskei Zs. (27.)

– Sorozatban a hetedik bajnoki győzelmét aratta Garami József együttese, ezzel megismételte tavaszi nagy menetelését.
– Március 29. óta az MTK a megszerezhető 60 bajnoki pontból 51-et begyűjtött, kiesőjelöltből élcsapattá vált.
– Április 19. óta 17 bajnoki találkozót játszottak a kék-fehérek, ezek közül tizenkettőn (!) nem kaptak gólt. A legutóbbi hat bajnokiból ötször érintetlen maradt a hálójuk.
– A látványos találatot szerző Pölöskei Zsolt a második őszi bajnoki gólját lőtte.
– Megszakadt a Puskás Akadémia négy mérkőzésből álló győzelmi sorozata.
– Benczés Miklós együttese a 2014–2015-ös bajnoki idényben először szenvedett hazai pályán vereséget.
– Május 25. óta először maradt szerzett gól nélkül pályaválasztóként a Puskás Akadémia FC.



KECSKEMÉTI TE–BUDAPEST HONVÉD 1-0 (1-0)
Gólszerző: Balázs (9.)

– A KTE nyolc nap alatt három bajnokit is vívott hazai pályán, ezzel a győzelemmel kiegyenlítette a mérleget. Egy 1-0-s vereséget (MTK) egy 1-1-es döntetlen (Győr), majd egy 1-0- győzelem követett.
– A lila-fehérek legutóbbi nyolc gólját B betűs játékos szerezte. Bebeto négyet, Balázs Zsolt hármat, Botka Endre egyet.
– Az első fordulóban játszott, a Ferencváros elleni 1-3 óta a KTE mindössze egy olyan hazai bajnokit játszott (szerdán, a Győr ellen), amelyen mindkét csapat szerzett gólt.
– A Bp. Honvéd a legutóbbi 11 idegenbeli bajnokijából kilencet elveszített. A 2014–2015-ös idényben az eddig megszerezhető 18 pontból egyet gyűjtött be. (Újpesten játszott gól nélküli döntetlent.)
– A kispestiek a legutóbbi három bajnoki találkozójukon nem szereztek gólt.
– Ignjatovics kiállítása miatt a Bp. Honvéd 40 percen keresztül emberhátrányban játszott.
– A Kecskeméti TE továbbra is is a Honvéd mumusa, a két csapat legutóbbi 14 találkozójából egyet sem tudtak megnyerni a piros-feketék. A legutóbbi Honvéd-győzelem 2009-ben, egy Magyar Kupa-találkozón született. Bajnoki mérkőzésen 2004. április 2. óta nem nyert a Bp. Honvéd a KTE ellen, a Széktói Stadionban.



PMFC-MATIAS–LOMBARD-PÁPA TERMÁL FC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Márkvárt (35.), illetve Žuļevs (47.), Coroian (91.)

– Az utóbbi hetekben Kovács László által irányított pápai együttes 730 perc után szerzett ismét gólt az élvonalban.
– A Pápa idegenben a legutóbbi 12 bajnoki mérkőzéséből mindössze háromszor szerzett csak gólt, ha gólt tudott szerezni, pontot is szerzett. Most nyert is.
– Nem szakadt meg a sorozat: augusztus 16. óta minden idegenbeli bajnoki meccsén kapott gólt a pápai együttes.
– Ahogyan az előző idényben (2013. szeptember 20.), most is győzött a Pápa Pécsen. 2013. augusztus 17. óta csak Pécsen tud a csapat vendégként bajnokit nyerni. De ott már kétszer is sikerült.
– A lett Vadims Žuļevs a 39. magyarországi bajnokiján az első gólját szerezte. A román Andrei Coroian a huszadikon a másodikat. Utóbbi a Kaposvár színeiben, április 7-én a Mezőkövesd ellen érte el első találatát az OTP Bank Ligában, az ellenfél edzője akkor is Véber György volt!
– A PMFC továbbra is nyeretlen hazai pályán, a pályaválasztóként játszott mérkőzések tabelláján sereghajtó.
– Márkvárt Dávid második őszi bajnoki gólját szerezte, az elsőt a Puskás FC ellen érte el.



DIÓSGYŐRI VTK–DUNAÚJVÁROS-PASE 3-3 (0-3)
Gólszerzők: Bacsa (47.), Grumics (63.), Marjanovics (90.), illetve Böőr (16., 25., az elsőt 11-esből), Nikházi (23.)

– Az újonc Dunaújváros másodszor szerzett három gólt idegenben, de egyik mérkőzést sem tudta megnyerni. Győrben, augusztus 31-én még rosszabbul járt, 4-3-ra kikapott.
– A mérkőzés némileg a 2013. április 26-i, Győri ETO–Paks mérkőzést idézte, ott is 3-0-ra vezetett az egyik csapat (ott a hazai), de nem tudott nyerni. Akkor a vendégek 4-3-ra győztek. A második félidőre „feltámadó” együttes edzője mindkét esetben Tomiszlav Szivics volt.
– Április 26-án, a Paks ellen kapott otthon legutóbb legalább három gólt a DVTK az OTP Bank Ligában.
– 2013. május 4. óta ez volt az első hatgólos élvonalbeli bajnoki a diósgyőri stadionban. Akkor a DVSC-Tevával játszott 3-3-as döntetlent a DVTK.
– A Diósgyőr, Alves kiállítása miatt a 14. perctől emberhátrányban játszott.
– Böőr Zoltán, az újonc balszerencsés házi gólkirálya négy gólnál tart. Kettőt szerzett Győrben, kettőt most – de egyik meccset sem sikerült megnyernie a csapatának.
– Az előző fordulóban is eredményes Nikházi Márk korábbi csapatának lőtt gólt, az első négy fordulóban még a DVTK-t erősítette.



VIDEOTON FC–MVM-PAKS 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Oliveira (57.), Nikolics (93.)

– A paksi pálya használhatatlansága miatt felcserélte a pályaválasztói jogot a két csapat. Így a Videoton FC az idényben nyolcadszor játszott otthon. A Sóstói Stadionban a hetedik győzelmét aratta.
– Nemanja Nikolics visszatért, s újra (egyébként különleges, távolról az üres kapuba lőtt) gólt szerzett. A csatár sorozatban a 12. (!) bajnoki mérkőzésén talált a hálóba.
– „Nikó” a két csapat legutóbbi három bajnokiján négy gólt szerzett.
– Az első 12 fordulóban kilencszer nem kapott gólt a Videoton FC.
– A Paks vendégként először szenvedett vereséget az idényben. A zöld-fehérek idegenben február 28. óta mindössze másodszor kaptak ki, először a Ferencváros ellen nem szereztek pontot, június első napján.
– Csertői Aurél együttese sorozatban a második idegenbeli bajnokiján nem szerzett gólt. Erre az elmúlt egy évben nem volt példa. (Legutóbb 2013 augusztusában és szeptemberében, a Győr és az MTK elleni meccseken fordult elő az akkor még Horváth Ferenc által dirigált legénységgel.)
– 2007. március 3. óta a Videoton FC minden hazai bajnokiját megnyerte a Paks ellen.



DVSC-TEVA–FERENCVÁROS 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Varga J. (56.), Szakály P. (58.), illetve Ugrai (15.), Lauth (79.)

– A DVSC-Teva a legutóbbi négy hazai mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. A Pécs, a Honvéd, a Kecskemét és a Ferencváros ellen a megszerezhető 12 pontból ötöt tartott csak otthon. Ha e négy meccsen hibátlan mérleget produkált volna, a képzeletbeli dobogón állna.
– Az új stadionban először nem tudott két szerzett góllal bajnokit nyerni a Loki.
– Varga József hat éve mutatkozott be az élvonalban, s noha közben másfél évet külföldön töltött, talán mégis meglepő, hogy a mostani az első idénye, amelyben két gólig jutott. Ősszel a Bp. Honvéd ellen szerzett még gólt.
– Szinte hihetetlen: Szakály Péter 2014-ben először talált bajnoki mérkőzésen a kapuba. Legutóbb 2013. november 23-án a Bozsik Stadionban, hazai pályán pedig november 9-én, a Puskás Akadémia ellen talált a kapuba.
– Ugrai Roland a második, Benjamin Lauth a harmadik gólját szerezte a bajnoki idényben. Ugrai 2009. augusztus 14-én élete első NB I-es gólját is Debrecenben lőtte, de akkor a Haladással 2-1-re kikapott az Oláh Gábor utcai stadionban.
– A Fradi a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján csak egy pontot szerzett, mindegyik találkozón két gólt kapott. Március 8. óta először nem volt elég két szerzett gólja a győzelemhez bajnoki mérkőzésen. (Akkor: MTK–Ferencváros 3-2.)
– A Ferencváros a legutóbbi öt, a DVSC-Teva elleni bajnokijából csak egyet veszített el.



SZOMBATHELYI HALADÁS–GYŐRI ETO FC 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Völgyi (36.), Varga (42.)

– A Győri ETO másodszor nyert idegenbeli bajnoki mérkőzést a szezonban, először kapott gól nélkül. Először Nyíregyházán gyűjtött három pontot.
– Az ETO négy nyeretlen bajnoki után győzött ismét.
– Völgyi Dániel és Varga Roland is az első gólját szerezte az OTP Bank Liga 2014-es őszi idényében. Völgyi 2013. szeptember 22-én, Varga 2014. április 13-án szerzett legutóbb bajnoki gólt.
– A Haladás a legutóbbi nyolc hazai mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, e nyolcból ötön nem szerzett gólt.
– A legutóbbi négy hazai bajnokijából hárman is legalább két gólt kapott.
– A két csapat párharcában a mindenkori vendég 2009 óta először tudott bajnokit nyerni.
– A Haladás élén ezen a találkozón mutatkozott az új edző, Szentes Lázár. A Győri ETO-t eltiltása miatt e találkozón nem dirigálhatta Horváth Ferenc, Sütő Szilárd másodedző meccselt helyette.




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS