Szociális programok

2014. január. 21., 11:45   |    

Szociális programok

Az MLSZ Grassroots projekt szociális programja kiváló lehetőség a speciális helyzetben lévő fiatalok (fogyatékkal élők és hátrányos helyzetűek) számára, hogy a labdarúgáson keresztül jobban megismerje, elfogadja őket a társadalom.

A Grassroots szociális labdarúgó programot 2011 őszétől kezeli kiemelten az MLSZ, hat terület éves labdarúgó-tevékenységének támogatásával (tanulásban akadályozottak, középsúlyos értelmi fogyatékosok, látássérültek, hallássérültek, állami gondoskodásban élők és hajléktalanok).

Mind a hat szociális terület speciális program kidolgozást igényelte. Az MLSZ őszi-tavaszi rendszerben zajló regionális és országos tornák rendezéséhez nyújt anyagi támogatást. Az éves program minden esetben fesztivállal (Esély Fesztivál) és nyári táborozással fejeződik be.

A fő cél, hogy az ország legelszigeteltebb területén fogyatékossággal vagy hátrányos helyzetben élő lakosság számára is elérhető legyen a labdarúgás, amely megteremtheti a lehetőséget a társadalmi integrációra.

A szociális program legnagyobb sikereként könyvelhetjük el, hogy az UEFA a gyermek és lakásotthonokban élők programját 2013-ban Európa Legjobb Grassroots Labdarúgó Projektjévé választotta.

Az éves program mellett az MLSZ 2013-ban két kiemelkedő Grassroots szociális esemény megrendezéséhez nyújtott anyagi támogatást: a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupájának döntőjét, valamint a Focikupa Drogok Nélkül „Soccer Wihout Drugs Cup” döntőjét is Magyarországon tartották meg.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS