Szökik a ZTE és az MTK

2006. október. 14., 20:04   |    

Szökik a ZTE és az MTK

A Borsodi Liga 9. fordulójak szombati mérkőzésein a Zalaegerszeg és az MTK Budapest is győzött - s mivel utóbbi együttes a bajnokot, a Debrecent győzte le - e két csapat kezd megszökni a mezőnytől.

Diósgyőr FC - Dunakanyar-Vác 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 3000 néző
Vezette: Pánczél Krisztián (Tompos Zoltán, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Binder a 29. percben
Sárga lap: Elek az 53., Sipeki a 83. illetve Kunzo a 32. percben

A házigazdák roppant harcosan kezdtek, s nagy mezőnyfölényre tettek szert. A vendégek csak elvétve jutottak el a diósgyőri kapuig, s cseppet sem okozott meglepetést, hogy a félidő derekán a piros-fehérek szereztek vezetést. A második negyvenöt percben nem változott a játék képe, de az eredmény sem. A hazaiak ugyan végig nagy fölényben játszottak, s sokkal több helyzetük adódott, mint vendégeiknek, be kellett érniük az egygólos győzelemmel. Ez azonban teljesen megérdemelt volt.


Győri ETO FC - Kaposvári Rákóczi 3-1 (2-0)
Győr, DAC-pálya, 2000 néző
Vezette: Bognár Tamás (dr. Szabó Péter, Huszár Balázs)
Gólszerző: Mátyus (11-esből) a 6., Bajzát a 15., Tóth P. a 65. illetve Alves a 67. percben
Sárga lap: Varga G. a 23., Dudás a 35. illetve Vasziljevics a 32., Kozmér a 41., Venczel a 79. percben
Kiállítva: Varga G. a 66. percben

Az ETO nagy rohamokkal kezdett, s elszántsága eredményeként már a 6. percben előnyre tett szert. Kilenc perccel később a győriek ismét a kapuba találtak - a láthatóan megfogott kaposváriak nehezen vették fel a játék ritmusát. Szerencséjükre azonban a hazaiak lazábbra vették a folytatást, ezután már lezserebben játszottak, igaz, a második félidőben így is megszerezték harmadik találatukat. A vendégek ekkor már sokkal jobban koncentráltak, mint eleinte, sok helyzetet dolgoztak ki, de csak egyet sikerült értékesíteniük, így vesztesen, pont nélkül kellett elhagyniuk Győrt.


MTK Budapest - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 2000 néző
Vezette: Solymosi Péter (Székely Ferenc, Takács Gábor)
Gólszerző: Kanta (11-esből) a 68. percben
Sárga lap: Szatmári a 10., Dzsudzsák az 54., Brnovics a 77. percben

A két élcsapat találkozója, izgalmas, élvezetes mérkőzést eredményezett. Mindkét együttes győzni akart, s ennek érdekében offenzív ütközetet láthattak a nézők. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, de egyik csapat sem tudott élni a lehetőségekkel. A második játékrészben sem lanyhult az iram, s a nagyjából egyforma erők csatájában végül egy büntető döntött. A hazai együttes nagy fegyvertényt hajtott végre, rá is szolgált a sikerre, de a Debrecen sem érdemelt volna vereséget.


REAC - Paks 4-3 (3-0)
Budai II László Stadion, 600 néző
Vezette: Iványi Zoltán (Tóth István, Vígh Tibor)
Gólszerző: Cseri a 23., Bárányos a 30., Torma a 45., Nyerges az 55. illetve Kiss az 58., Heffler a 71., Molnár Z. a 89. percben

Igen jó, látványos és izgalmas találkozót játszott a két csapat. A REAC az első játékrészben nagyszerűen játszott, támadásait eredményesen fejezte be, s a szünetig háromgólos vezetést szerzett. Eldőlni látszott a meccs, és amikor a második félidő elején a hazaiak újra a kapuba találtak, úgy tűnt, kiütéses győzelem lehet a vége. A Paks azonban talpra állt, most a vendégek szerezték sorra gólokat, s ha kicsit előbb kezdenek hajrázni, akár egyenlíthettek is volna. Így azonban maradt a - megérdemelt - hazai siker.


ZTE FC - PMFC-Pécs Plaza 4-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 4500 néző
Vezette: Szilasi Szabolcs (Kovács Zoltán, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Sebők J. a 32., Ferenczi (11-esből) az 55. Sebők J. a 84., Simonfalvi a 91. illetve Kulcsár (11-esből) az 58. percben
Sárga lap: Szekeres Zs. a 65., Nógrádi a 65., Finta a 73. percben
Kiállítva: Pest K. a 88. percben

A zalaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést, és bár vezetést csak a 32. percben tudtak szerezni, addig is egyértelműen uralták a játékot. Sorra vezették a támadásokat, a pécsiek csak elvétve tudtak ellenakciókkal veszélyt okozni. A második félidőben aztán az eredményben is megmutatkozott a házigazdák fölénye - a kék-fehérek még tizenegyest is hibáztak - és győzelmük egy percig sem forgott veszélyben. A ZTE a szombaton megszerzett három ponttal továbbra is a Borsodi Liga tabellájának első helyén ál.


Budapest Honvéd - FC Sopron 2-0 (2-0)
Csepel, 800 néző
Vezette: Arany Tamás (dr. Hegyi Péter, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Hercegfalvi a 42., Lászó A. a 45. percben
Sárga lap: Budovinszky a 40. illetve Ianc a 21., Munteanu a 45., Magasföldi a 84. percben
Kiállítva: Budovinszky a 73. percben

A találkozót a hazai gárda kezdte aktívabban, több akciót alakított ki, mint a soproni együttes. A kispesti labdarúgók eleinte nem, tudták gólokra váltani lelkesedésüket - kétszer a kapufát találták el - ám az első félidő finisében két gólt is szereztek. A meccs második felében a soproniak nagy energiát mozgósítottak a gólszerzés érdekében, és adódott is számos helyzetük, de nem sikerült bevenniük a hazaiak kapuját. A vendégek még tizenegyest is hibáztak - így csak magukat okolhatják azért, hogy vereséget szenvedtek.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS