Szombat este örökrangadót játszanak a Groupama Arénában

2018. november. 02., 14:22   |    

Szombat este örökrangadót játszanak a Groupama Arénában

A 13. fordulót rendezik szombaton az OTP Bank Ligában. A listavezető Ferencváros az MTK-t fogadja az örökrangadón. A címvédő MOL Vidi Paksra látogat.

PAKSI FC–MOL VIDI FC
(Paks, 17.00)
A két csapat azonos pontszámmal áll a tabellán, igaz, a székesfehérváriak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ugyanakkor a Paks az elmúlt öt fordulóban több pontot szerzett, mint riválisa. A Vidi 2011 eleje óta tizenhárom Pakson játszott tétmeccséből csupán hármat tudott megnyerni, a legutóbbi négy ottani bajnokijából csak egyet nyert meg. Csertői Aurél együttese még veretlen pályaválasztóként az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében. Marko Nikolics legénysége az egyetlen idegenbeli vereségét az albérletében, a hazai pályát is jelentő Pancho Arénában szenvedte el, a Puskás Akadémia ellen. 


KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAPEST HONVÉD
(Kisvárda, 17.00)
A Bp. Honvéd történetének legtöbbszörös bajnok középcsatára, Dajka László irányítja a hazai csapatot a kispestiek ellen. A Kisvárda az előző fordulóban 2-2-es döntetlent harcolt ki a MOL Vidi ellen, ezzel három elveszített mérkőzés után szerzett ismét pontot. Pályaválasztóként eddig egyszer nyert, s egyaránt kétszer játszott döntetlent és veszített az élvonalban. Supka Attila együttese a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, ennél többet senki sem gyűjtött a mezőnyben ebben a mini szakaszban. Vendégként eddig mindössze két gólt kapott az idényben.  Augusztusban, a Bozsik Stadionban 4-0-ra nyert a Honvéd a Kisvárda ellen. 


ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
Mind a két csapat veszített az előző fordulóban. Az Újpest pályaválasztóként az első fordulóban kikapott az MTK-tól – attól a csapattól, amely az előző fordulóban is legyőzte –, de azóta immár öt mérkőzést játszott otthon veretlenül, s mindössze egy gólt kapott. A Haladás gyenge formában van, a legutóbbi öt fordulóban nem szerzett pontot. A legutóbbi nyolc bajnoki találkozóján 23 pontot veszített. Vendégként hasonló a mérlege, április 14. óta egyszer, Debrecenből tért haza szerzett ponttal. 2013 óta nem nyert az Újpest vendégeként. 

Nagy Dániel és Rácz Barnabás szombat este ismét összecsaphat a Szusza Ferenc Stadionban.

 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
Egyik csapatnak sem sikerült jól az előző forduló, de a felcsúti akadémia csapatának a hazai mérlege az utóbbi időben remek: legyőzte a Vidit, a Ferencvárost és a Honvédot is. A DVTK ezzel szemben augusztus 18. óta nyeretlen, a legutóbbi öt mérkőzését pedig el is veszítette. Az elmúlt 365 napban mindössze három pontot szerzett vendégként, a Mezőkövesd, a Vasas és a Kisvárda ellen ért el döntetlent. 


MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VSC
(Mezőkövesd, 17.00)
Kuttor Attila együttese legutóbb kikapott Pakson, de továbbra is a középmezőnyhöz tartozik, mindössze három ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a harmadik helyen álló MTK, s csak kettővel, mint a Debrecen. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, igaz, az aktuális tabella kilencedik, tizenegyedik és tizenkettedik helyezettje ellen. A DVSC teljesítménye sokat javult az elmúlt hetekben, egy kisebb hullámvölgy után a legutóbbi négy fordulóban szerzett tíz pont az élmezőny közelébe emelte a Lokit. Idegenben ugyanakkor az első forduló óta nyeretlen. 


FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST
(Groupama Aréna, 19.30)
A listavezető zöld-fehérek Szergej Rebrovval eddig eggyel több mérkőzést nyertek meg, mint ahányon győzelem nélkül maradtak. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésükből csak az Újpest elleni derbit nyerték meg. Másfelől: a most is a mezőnyben lévő fővárosi rivális ellen 2016. december 10. óta nem veszítettek pontot a Groupama Arénában, akkor az MTK-val játszottak döntetlent. A kék-fehérek a második fordulóban – a feljutás utáni első hazai meccsükön – súlyos vereséget szenvedtek a Ferencvárostól. Ellenben az idegenbeli mérlegük az egyik legjobb a mezőnyben, csak Pakson kaptak ki, Debrecenben játszottak döntetlent, a többi találkozójukat pedig megnyerték. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS