Szombathelyen a DVTK, Pintér Attila bemutatkozik Óbudán

2022. április. 15., 22:31   |    

Szombathelyen a DVTK, Pintér Attila bemutatkozik Óbudán

Ezúttal három napon keresztül tart a Merkantil Bank Liga fordulója, a 33. körben szombaton, vasárnap és hétfőn is rendeznek mérkőzést. A listavezető Vasas ezúttal Dorogra látogat, a Diósgyőr Szombathelyre utazik, a Kecskemét az új vezetőedzővel készülő III. Ker. TVE otthonában lép pályára.

BUDAFOKI MTE–ETO FC GYŐR
(Szombat, Budafok, 17.00)

A BMTE a 16. helyen áll, miután legutóbb, megtörve kitűnő sorozatát, kikapott a Budaörstől. Pályaválasztóként a legutóbbi két bajnoki találkozóját, a Szolnok és a PMFC ellen, kapott gól nélkül megnyerte. Az ETO is pont nélkül maradt a legutóbbi fordulóban, visszacsúszott a tizenegyedik helyre. Idegenben a legutóbbi négy találkozóján szerzett pont nélkül maradt.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Balmazújváros, 17.00)

Azonos pontszámmal áll a hetedik és a nyolcadik helyen a két csapat, a legutóbbi öt-öt bajnokijukat tekintve mindkettő egyszer nyert, a PMFC éppen a legutóbbi fordulóban, az ETO ellen. A Nyíregyháza Balmazújvárosban a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet, a DVTK ellenit tudta megnyerni, igaz, a tabella első négy helyezettjéből hárommal, valamint a jó formába lendült Soroksárral játszott. A PMFC idegenben csak Ajkán és Budafokon kapott eddig ki 2022-ben.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV MTE
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)

Újabb vereségével a tizenötödik helyre csúszott vissza a Békéscsaba, mindössze négy pont az előnye a már kiesőhelyen lévő Csákvárral szemben. Otthoni mérlege mindazonáltal nem rossz (sőt…), október 3. óta nem szenvedett vereséget. Az utolsó helyezett Szolnok az előző fordulóban nyerni tudott a Nyíregyháza ellen, s ezzel megközelítette az előtte állókat. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege kirívóan gyenge, november 7. óta kilenc mérkőzésen összesen egy pontot tudott szerezni.

III. KERÜLET TVE–KECSKEMÉTI TE-HUFBAU
(Vasárnap, Óbuda, 17.00)

Pintér Attila vette át az óbudai csapatot, vele kísérli meg a gárda kiharcolni a bennmaradást. A legutóbbi hazai mérkőzésein gyengén szerepelt a Kerület, idén még nem is győzött pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában. A KTE a negyedik helyen áll, a Szeged-Csanáddal azonos pontszámmal, csak három pont a lemaradásuk a második Diósgyőrrel szemben. A KTE idegenben a legutóbbi két alkalommal döntetlent játszott.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

Az edzőváltás után lévő Szeged-Csanád kitűnő első félidő után kikapott hétfőn a Fáy utcában, így nem érte be a Diósgyőrt. Megszakadt veretlenségi sorozata. Pályaválasztóként ugyanakkor a legutóbbi hat bajnokiján öt győzelem, és egy döntetlen a mérlege. A Siófok már az ötödik, viszonylag nagy hátránnyal a negyedik (nyolc pont) mögött és nagy előnnyel a hatodik (öt pont) előtt. Idegenben legutóbbi, békéscsabai veresége négy mérkőzésből álló veretlenségi szériát zárt le.

DOROGI FC–VASAS FC
(Vasárnap, Dorog, 17.00)

A Dorog hosszú hetek óta nyeretlen, a tizennegyedik helyen áll. De az túlzás lenne, hogy nincsen mitől tartania, hiszen mindössze négy ponttal gyűjtött többet, mint a már kiesőhelyen álló Csákvár. A Buzánszky Jenőről elnevezett stadionban idén még nyeretlen, hat mérkőzéséből két döntetlen mellett négyet elveszített. A Vasas hetek óta nyerő szériában van, sorozatban immár nyolc találkozón nem vesztett pontot. Idegenben február 6. óta nem kapott gólt.

TISZAKÉCSKEI LC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)

A mezőny egyik legjobb formát mutató csapata a Tiszakécske, amely immár, noha a legutóbbi fordulóban „csak” egy pontot szerzett, felnyomult a mezőny első felébe, a tizedik helyen áll. A legutóbbi négy hazai mérkőzésén tíz pontot gyűjtött. A hazaiakat irányító Visinka Ede előző csapata, a Csákvár is döntetlent játszott a múlt héten, de ezzel csak a tizennyolcadik, még kieső helyen áll. Idegenben október 24. óta nyeretlen.

SZENTLŐRINC SE–FC AJKA
(Vasárnap, Szentlőrinc, 17.00)

A tizenkettedik fogadja a tizenharmadikat, amely, ha nyer idegenben, megelőzi riválisát. A Szentlőrinc 39, az Ajka 38 pontot szerzett eddig. A baranyai legénység a legutóbbi négy hazai bajnoki találkozóján mindössze egy pontot tudott otthon tartani. Az Ajka mérlege meg idegenben hasonlóan rossz, a legutóbbi három meccsét kivétel nélkül elveszítette.

BUDAÖRS FC–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Budaörs, 17.00)

A Budaörs a tizenhetedik helyen áll, két helyet köszönhet annak, hogy múlt vasárnap legyőzte a Budafokot. Pályaválasztóként szeptember vége óta csak háromszor nyert, de ezekből kétszer a legutóbbi három bajnokiján. A Soroksár is a tavasz nagy nyertesei köz tartozik, a nyolcadik helyezettként biztos középcsapatnak mondhatja magát. A legutóbbi két fordulóban (is) nyert. Idegenben szenzációs az idei mérlege, öt mérkőzésen 13 pontot gyűjtött.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK
(Hétfő, Szombathely, 20.00)

Még a tavasz elején is akadt olyan periódus, amelyben közel azonosan állt a két gárda, de azóta – bár a Diósgyőr is szórt el pontokat – a Haladás nagyon visszaesett, különösen érthetetlenül rossz hazai mérlegének tulajdoníthatóan. A Rohonci úton vívott legutóbbi hét bajnoki találkozóját kivétel nélkül elbukta. A Diósgyőr a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén Könyves Norbert utolsó pillanatokban szerzett góljával 1-0-ra nyert Dorogon, de a legutóbbi hat bajnokiján összesen hét pontot szerzett csak. Az edzőváltás óta ez lesz a második mérkőzés, az elsőn otthon döntetlent játszott a DVTK a Tiszakécskével.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS