Szombathelyen is győzött a címvédés felé robogó MTK Hungária

2013. április. 15., 08:19   |    

Szombathelyen is győzött a címvédés felé robogó MTK Hungária

Két fontos kérdés maradt a női NB I rájátszásának utolsó, 18. fordulójára: a Viktória le tudja-e győzni otthon, Szombathelyen a listavezető MTK-t, szorosabbá téve ezzel az élcsoportot, illetve melyik csapat, az 1. FC Femina, vagy az Újpesti TE jut be a felsőházi rájátszás hat csapata közé?

A bajnoki címvédő MTK Hungária a sérült Zágor Bernadettet, Csiszár Henriettát, és a műtét előtt álló Vágó Fannyt nélkülözve utazott a tabella harmadik helyén álló, de az Astra megelőzésében bízó szombathelyiekhez. Ehhez azonban a hazaiaknak nyerniük kellett volna – ez pedig nem sikerült.

A hazai csapat kezdte jobban a rangadót, Megyeri Boglárka előtt adódott az első ziccer, ám ő a kapu torkában lyukat rúgott. Az első félóra végén Pádár Anita „válaszolt”, a tizenhatoson belülről, a jobbösszekötő helyéről lőtte a labdát Bogdányi Evelin hálójába. A Viktóriának még a szünet előtt lehetősége volt az egyenlítésre, Sipos Lilla lövését azonban Szőcs Réka bravúrral védte. A fordulás után az MTK játszott kapura veszélyesebben, előbb Pádár lőtte szabadrúgásból a keresztlécre a labdát, majd Demeter Réka szerzett „cimbalomszögből” gólt – a vendégek második találata el is döntötte a mérkőzést.

A Viktória-Trend Optika a mérkőzés után bejelentette, hogy az alapszakasz zártával edzőváltásról döntött, Iszak Gábort – egyelőre a bajnokság végéig – Mittelstiller Csaba váltja a kispadon.

Az MTK Hungária a megszerezhető 30 pontból 28-at visz a rájátszásba – elismerésre méltó teljesítmény, különösen úgy, hogy Turtóczki Sándor egyetlen tavaszi meccsen sem tudta legerősebb tizenegyét játszatni. A kék-fehéreket a 23 pontos Astra-Bíró-Kert FC, valamint a 19 pontos Viktória-Trend Optika FC követi.

Az alapszakasz második körében még nyeretlen Újpesti TE Zalába, Vasboldogasszonyba utazott a Nagypáli elleni mérkőzésre. A liláknak csak úgy kerülhettek be a felsőházi rájátszásba, ha megnyerik meccsüket, de önmagában ez még kevés volt: a szegedieknek is nyerni kellett volna a Femina ellen.

Az Újpest tisztességgel elvégezte a maga dolgát, Külüs Zsuzsanna és Mátyás Noémi két-két góljára, valamint Kakuk Anikó találatára csak Végh Renáta tudott válaszolni, így a már a szünetben is 4-1-re vezető Újpest magabiztosan nyerte meg a meccset. A vártnál gyengébb színvonalú mérkőzést hozott a Femina és a Szeged összecsapása – pedig mindkét csapat valószínűsíthette, hogy ez tulajdonképpen már felsőházi, a bajnoki végeredmény szempontjából is fontos találkozó. A jobb oldali szöglet után a labdát a hálóba fejelő Szeitl Szilvia révén a 19. percben előnybe került a hazai csapat és ezt a feltűnően motiválatlan SZAK nem tudta kiegyenlíteni, pedig a második félidő elején Papp Dorina például teljesen egyedül vezethette a labdát Mátra Borbálára, a hazaiak kapusára. Sőt, a hajrában a sokadik védelmi megingást előbb Hegyi Szilvia, majd a 15 éves újonc, Csányi Diána is kihasználta – 3-0 lett a vége. A mezőnyben nem volt ekkora különbség a két csapat között, de a jobb helyzetkihasználás fölényessé tette az ezzel a felsőházba jutó Femina sikerét.

Az alapszakasz 4. helyén végzett Hegyvidék SE a BNLC-Csepel vendégeként lépett pályára vasárnap. A betegsége miatt az ágyat nyomó kapus, Belényi Anna hiánya alaposan rányomta a bélyegét a hazaiak játékára – az a csapat, amelyiknek bő egy hete még arra is volt esélye, hogy a felsőházba kerüljön, ezúttal ambíció nélkül, szétesően futballozott. Mindez azonban nem von le semmit a lendületesen játszó Hegyvidék érdeméből. Az újonc csapatból különösen a támadó négyes, Szvetlik Dóra, Staar Gabriella, Dénes Dorka és Kovács Nikolett játszott jól, ők osztoztak meg a kilenc gólon is. Az ezzel a forduló legeredményesebb játékosainak bizonyuló Szvetlik és Dénes 3-3, míg Staar két, Kovács egy gólt szerzett. A BNLC szépítő találatát Fóris Renáta rúgta.

Női NB I, 18. forduló

1. FC Femina – Szegedi AK 3-0
Páter-Fitt Well Nagypáli – Újpesti TE 1-5
Viktória-Trend Optika FC – MTK Hungária 0-2
BNLC-Csepel – Hegyvidék SE 1-9

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS