Szombathelyen is nyert az Astra

2013. augusztus. 26., 10:37   |    

Szombathelyen is nyert az Astra

A JET-SOL Liga 3. fordulójában meccset nyerő négy csapat viszonylag sima győzelmet aratott – legalábbis erre utal, hogy az alulmaradó csapatok egyetlen gólt sem tudtak szerezni.

Az Astra HFC a Ferencváros egy héttel ezelőtti legyőzése után ismét rangadót játszott – a csepeliek ezúttal Szombathelyen, a Viktória Trend Optika FC vendégeként léptek pályára. A rózsaszín mezesek nem csak legyőzték a szűk elitbe tartozó vetélytársukat, de a játék minden elemében felül is múlták a Viktóriát. Bár a hazai csapat kezdte valamivel jobban a mérkőzést, az első félidő közepén az Astra szerzett gólt: a felívelt szabadrúgást Pincze Gabriella fejelte a hosszú oldalról a kapu elé, ahol Csorbai Nikolett eszmélt elsőként és öt lépésről Földes hálójába lőtte csapata vezetőgólját. Érdekesség, hogy a 24. percben gólt szerző támadó nem volt a kezdőcsapat tagja, a 10. percben, a házi gólkirály Fogl Katalin sajnálatos sérülése miatt lépett pályára. A hátrányba került Viktória képtelen volt változtatni, a szombathelyiek közül egyedül az ezúttal a támadósorba vezényelt Marsai Nikoletta volt veszélyes Kovács Klaudia kapujára – igaz, ebben szerepet játszhatott az is, hogy Mitterstiller Csaba csapatának „gólképes” játékosai közül Heike Manhart és Nagy Dóra is sérüléssel bajlódott a héten. Az Astra nem csak a lőtt gólokkal (a másodikat a szlovák Dominika Dikanová rúgta egy okos mélységi passz után, a 65. percben), de mentálisan is ellenfele fölé kerekedett és megérdemelten nyerte meg a rangadót. Dombó János csapata a mezőny egyetlen, három győzelmet aratott csapata (a szintén hibátlan MTK egy mérkőzéssel kevesebbet játszott) és ezzel természetesen a tabella élén áll.

Első győzelmét aratta a Ferencváros, a zöld-fehérek ráadásul a labdarúgásban talán legfőbb vetélytársuknak számító Újpestet győzték le, felettébb tekintélyes különbséggel, 8-0-ra. A Fradi csikócsapatában Diószegi Fanni és Zeller Dóra – a múlt heti, Astra elleni meccs két gólszerzője – ezúttal 3-3 gólt szerzett, és mellettük Kaján Zsanett és Nagypál Fatima is eredményes volt. A kvartett tagjai közül Zeller a legidősebb, ő „már” 18 éves, a legfiatalabb, Kaján pedig a jövő hónapban lesz 16.

Két, pont nélküli csapat csatázott Kispesten a Bozsik Stadionban, és a párviadalból a jelenleg jobb állapotban levő, tudatosabb futballt játszó Femina került ki győztesen. A tekintélyes, négygólos különbségben a hazai kapus hibái is közrejátszottak – az azonban nem lehet kétséges, hogy a négyből három gólt rögzített játékhelyzetből szerző rákospalotaiak győzelme megérdemelt.

A Szegedi AK egy hete hétgólos győzelmet aratott – most azonban a nagykülönbségű vereségbe kóstolt bele. A női futballt nem ismerők aligha értik, hogy a két csapat, az MTK Hungária és a Szegedi AK-Boszorkányok legutóbbi fővárosi találkozóján született 2-2-es döntetlenből „hogy következik” a vasárnapi 11-0… Az első negyvenöt perc után még csak háromgólos hátrányban volt a vendégcsapat, a szünet után beállt, négy gólt szerző – szegedi – Vágó Fanni vezérletével azonban a második játékrészben hengerelt az MTK. A bajnokcsapat játékosain abszolút nem látszott, hogy többségük, augusztus közepének nehéz BL-meccsei után, a hét közepén, Balatonfüreden, két A-válogatott találkozón is pályára lépett.

JET-SOL Liga, 3. forduló

Viktória Trend Optika FC – Astra HFC 0-2 (0-1)
Ferencváros – Újpesti TE 8-0 (8-0)
MTK Hungária – Szegedi AK-Boszorkányok 11-0 (3-0)
Budapest Honvéd – 1. FC Femina 0-4 (0-4)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS