Szombathelyen javíthatja diósgyőri botlását a Videoton FC

2013. április. 10., 10:35   |    

Szombathelyen javíthatja diósgyőri botlását a Videoton FC

Újabb két mérkőzést játszanak ma a rossz időjárás miatt elhalasztott, a halasztás után öt játéknapra tördelt 20. fordulóban. A Videoton Szombathelyen, a DVSC-Teva Pápán lép pályára.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VIDEOTON FC
(Április 10., szerda, 16.00)

A Haladás hat pontot gyűjtött az eddigi tavaszi fordulókban, de még veretlen. A Videoton FC kilencet, de a legutóbbi mérkőzését elveszítette a Diósgyőri VTK otthonában. A vasi zöld-fehérek még nem szereztek akciógólt 2013-ban bajnoki találkozón, a Videoton már 15 gólnál jár, minden meccsén a kapuba talált a tavasszal játszott bajnokikon. Artner Tamás együttese hazai pályán háromszor játszott már gól nélküli mérkőzést a bajnoki idényben, igaz, csak egyszer, a Pakstól szenvedett vereséget. A Vidi vendégként mindössze kétszer maradt szerzett gól nélkül, e találkozók közül egyet, a pápait veszítette el. A legutóbbi öt mérkőzéséből egyetlen csapat sem játszott annyi döntetlent (4), mint a Haladás. A Videoton FC legutóbb decemberben, az Újpest ellen szerzett egy pontot bajnoki mérkőzésen. A két együttes őszi, székesfehérvári találkozója 2-1-es hazai győzelemmel ért véget, a piros-kékek mindkét gólját Gyurcsó Ádám szerezte, Andorka Péteré volt a becsületgól. A Videoton FC legutóbb 2011 márciusában, Magyar Kupa-mérkőzésen győzött Szombathelyen. Bajnokin 2004. május 1. óta nyeretlen a Rohonci úton. A Videoton FC keretéből Nagy Dániel ősszel még a Haladás (kölcsön)játékosa volt, a válogatott legutóbbi újonca, Kovács István pedig a zöld-fehéreknél lett élvonalbeli futballista.

LOMBARD PÁPA FC–DVSC-TEVA
(Április 10., szerda, 18.00)

A Pápa a 14., a DVSC az ötödik helyen áll a bajnokságban. Egyik csapat sem dicsekedhet a teljesítményével, a sárga-kékek a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésüket elveszítették, ráadásul szerzett gól nélkül. A 2011–2012-es idényt veretlenül megnyerő DVSC-Teva már nyolcszor kikapott a mostani bajnoki szezonban, a legutóbbi tíz fordulóban a megszerezhető harmincból csak nyolcat gyűjtött be. Tavasszal, mint a fentiekből következik, a Pápa még nem szerzett pontot, a DVSC-Teva mérlege négy találkozón öt pont, közte egyetlen győzelem. A Pápa hazai pályán négyszer nem szerzett eddig gólt a bajnoki idényben, a Loki vendégként ötször nem tudott gólt szerezni. A két csapat őszi debreceni találkozóját Kondás Elemér együttese Szakály Péter góljával 1-0-ra megnyerte. A Pápa még soha nem győzte le a Debreceni VSC csapatát.

Korábban

PMFC-Matias–Kaposvári Rákóczi 0-2
Egri FC–MVM Paks 2-2

A forduló további mérkőzései

Április 16., kedd
Siófok–Diósgyőr
Bp. Honvéd–Ferencváros

Április 23., kedd
Kecskemét–Győri ETO

Április 30., kedd
Újpest–MTK

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS