Szombathelyen nyert a Honvéd, Újpesten a Videoton FC

2015. április. 05., 21:04   |    

Szombathelyen nyert a Honvéd, Újpesten a Videoton FC

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi mérkőzésein a Budapest Honvéd megérdemelten nyert a Haladás otthonában, Újpesten bár jobban játszottak a hazaiak a listavezető begyűjtötte a három pontot.

Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd 1-3 (1-3)
Vezette: Solymosi Péter
Gól: Radó a 21., illetve Ignjatovic a 13., Prosser a 40. és Punosevac a 42. percben

A kispesti csapat az utolsó helyről várta az összecsapást, de egy győzelemmel a piros-feketék a kiesőzónából is elkerülhettek. A találkozó hazai rohamokkal indult, de gólt nem tudtak szerezni a Haladás játékosai, és az első tíz perc elteltével kijött a szorításból a budapesti csapat. Sőt, a 13. percben Prosser gyönyörű lövését Rózsa csak kiütni tudta, éppen az ötösön álló Ignjatovic elé, aki megszerezte a vezetést a Honvédnek (0-1). A vezetés ellenére továbbra is a szombathelyiek támadtak, aminek meg is lett az eredménye: Radó révén már a 21. percben sikerült egyenlítenie a Haladásnak (1-1). Félóra után átvette a kezdeményezést a Honvéd, és a 40. percben újra meg is szerezte vezetést. Prosser kapott jobb oldalról egy jó beadást, amit szép mozdulattal a kapu jobb oldalába továbbított. Az újabb gól rövidzárlatot okozott a Haladásnál, amit kíméletlenül kihasznált a Honvéd. Alig két perccel a vezetés megszerzése után Punosevac 22 méterre a kaputól előbb cselezgetett a védők között, majd lőtt, és a megpattanó labda Rózsát becsapva a kapuban kötött ki. A második félidőben ugyan többször is beszorította ellenfelét a Haladás, de a budapestiek sem adták fel a támadás lehetőségét, így nem hagytak területet ellenfelüknek. Bár az utolsó tíz percre nagyobb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, gólt nem sikerült szerezniük, így magabiztosan nyert a Honvéd.

Újpest FC-Videoton FC 0-1 (0-1)
Vezette: Vad II István
Gól: Oliveira a 37. percben

A tavasszal a bajnokságban még nyeretlen Újpest az idegenben még veretlen, listavezető Videoton FC-t fogadta a 22. forduló zárómérkőzésén a Szusza Ferenc Stadionban. Bár az előjelek a vendégek sikerét jósolták, mégis az Újpest kezdte jobban a mérkőzést. A lila-fehérek ráerőltették akaratukat a Videotonra, és a mezőnyfölény helyzetekben is megmutatkozott. A legnagyobb helyzetük ebben az időszakban a 12. percben Mihailo Perovic előtt adódott, aki végül a vendégek kapusába lőtte a labdát. Az első negyedóra végén a fehérváriak is magukra találtak, és eljutottak a hazai kapuig, de ott rendre pontatlan megoldást választottak. Ezzel szemben az Újpest továbbra is gyorsabban és veszélyesebben játszott ellenfelénél: előbb ismét Perovic fejesét majd Nagy Gábor és Suljic lövését kellett védenie Calatayud kapusnak. A hazai helyzetek kimaradtak, a vendégek pedig az első nagyobb lehetőségüket kihasználták: Oliveira kapott remek indítást a védők mögé a baloldalon, befelé cselezett, majd 16 méterről, jobb lábbal, laposan a kapu bal oldalába lőtt (0-1). A játék képe a gól ellenére sem változott: továbbra is az Újpest kezdeményezett, de gólt nem tudott szerezni az első félidőben. A második félidő elején kétszer is a gólszerzés közelébe kerültek a lilák, de egyik helyzetből sem született gól. Ezután bár továbbra is mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, nagy helyzetet már nem sikerült kialakítani, és a Videoton FC kontráiból sem született gól. Így bár jobban játszott az ellenfelénél az Újpest, a fehérváriak három ponttal távoztak a Megyeri útról.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS