Szombathelyre látogat a Vasas, az Ajka ellen debütál a Honvéd új edzője

2023. november. 11., 22:13   |    

Szombathelyre látogat a Vasas, az Ajka ellen debütál a Honvéd új edzője

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 15. fordulójának mind a kilenc mérkőzését. A listavezető ETO a Kazincbarcikát, a második helyen álló Nyíregyháza (Balmazújvárosban) a BVSC-Zuglót fogadja.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BVSC-ZUGLÓ
(Balmazújváros, 13.00)
A Szpari továbbra is nagyszerűen szerepel, csak a Vasastól szenvedett vereséget, a legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert. A balmazújvárosi albérletben eddig hét bajnoki mérkőzésen 19 pontot szerzett a 2023–2024-es idényben. A BVSC a tizennegyedik helyen áll, bár javított az edzőváltás után, a legutóbbi fordulóban ismét vereséget szenvedett. Vendégként viszont a legutóbbi két mérkőzését 1-0-ra megnyerte.

BUDAFOKI MTE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Budafok, 13.00)
A BMTE rossz passzban van, mindössze egy pontot gyűjtött a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén. Otthon, a Promontor utcában a legutóbbi két találkozóján nem tudott gólt szerezni. A kilencedik helyen áll. A mosonmagyaróváriak az utolsó helyen tanyáznak, mindössze hat pontot szereztek eddig. Vendégként a legutóbbi négy alkalommal kikaptak.

SOROKSÁR SC–PÉCSI MFC
(Soroksár, 13.00)
A legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén – két győzelemmel és két döntetlennel – nyolc pontot szerző Soroksár a nyolcadik helyen áll. A Szamosi Mihályról elnevezett sporttelepen a legutóbbi négy bajnokiján mindig egy gólt tudott szerezni, s ez egyszer sem volt elég a győzelemhez. Két döntetlen mellett két vereség került mérlegébe. A PMFC a legutóbbi fordulóban otthon kikapott a listavezető ETO csapatától, így csak a tizenegyedik helyen áll. Idegenben elképesztő a mérlege: Baranya vármegyén kívül még nem kapott gólt!

BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Siófok, 13.00)
A Siófok két hete nyert egyet, de aztán ismét vereséget szenvedett, tart a krízise. Mindössze a tizenhatodik helyen áll, mindössze 12 szerzett ponttal. Pályaválasztóként eddig kizárólag budapesti csapatok ellen győzött a mostani bajnoki idényben. A Szeged-Csanád legutóbb győzött, mégpedig a BMTE ellen, s ezzel megerősítette az ötödik helyét. Vendégként a legutóbbi négy alkalommal mindig döntetlent játszott.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Kozármisleny, 17.00)
Az előző idény végtáblázata alapján meglepetés, mégis igaz: a negyedik helyezett fogadja a hatodikat. Mind a két csapat győzött a legutóbbi fordulóban. A baranyaiak a legutóbbi négy mérkőzésükön tíz pontot szereztek, csupán az ETO és a Nyíregyháza gyűjtött eddig több pontot. A Csákvár a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén összesen egy pontot szerzett.

ETO FC GYŐR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Győr, 17.00)
A listavezető ETO legutóbb Pécsen győzött, egy ponttal vezet a második helyen álló Nyíregyháza előtt. A legutóbbi hat fordulóban 16 pontot gyűjtött. Pályaválasztóként hatszor játszott eddig, mindegyik mérkőzésen nyert, a Haladás elleni döntetlent leszámítva. A Kazincbarcika az elmúlt három fordulóban nem kapott ki, a hetedik helyen áll. Vendégként legutóbb legyőzte a Honvédot a Bozsik Arénában.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VASAS FC
(Szombathely, 17.00)
A Haladás a legutóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni, csak a tizenkettedik helyen áll. Pályaválasztóként mindössze négyszer játszott eddig a Merkantil Bank Liga 2023–2024-es idényében, mindössze egyszer nyert. A Vasas kiváló formába lendült, az egyedüli csapat a mezőnyben, amelyik a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett. A harmadik helyen áll, négy pont a hátránya a második Nyíregyházával szemben.

BUDAPEST HONVÉD–FC AJKA
(Bozsik Aréna, 17.00)
A Honvéd edzőt váltott a héten, a csapatot ideiglenesen irányító Djordje Kamber helyett immár Csertői Aurél felel a csapatért. Nincs könnyű dolga, a piros-feketék a legutóbbi öt mérkőzésükön csak egyszer nyertek. Otthon legutóbb kikaptak a Kazincbarcikától. Az Ajka a legutóbbi fordulóban legyőzte a Tiszakécskét, s ezzel megszakította kilenc mérkőzésből álló vereségsorozatát. Így is csak a tizenhetedik helyen áll.

TISZAKÉCSKEI LC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Tiszakécske, 17.00)
A Tiszakécske egy héttel ezelőtt kikapott Ajkán, csak a tizenötödik helyen áll. Pályaválasztóként csak a Soroksárt tudta eddig legyőzni a Merkantil Bank Liga 2023–2024-es szezonjában. A Gyirmótnak akadt októberben egy kifejezetten jó időszaka, előre tudott lépni a mezőny első felébe, de a legutóbbi két fordulóban összesen egy pontot szerzett, most tizedik. Szoros a középmezőny, a hatodik helyezett Csákvárnak 20, a tizenkettedik Szombathelynek 17 pontja van, a 18 pontos Gyirmót egy győzelemmel sokat javíthatna pozícióján.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS