Szombati ötgólosok: DVSC, PMFC, Bajzát

2011. november. 26., 14:11   |    

Szombati ötgólosok: DVSC, PMFC, Bajzát

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján a Pécsi MFC Bajzát Péter öt góljával verte a Vasast, míg a DVSC-TEVA negyedóra alatt szerzett öt gólt a ZTE ellen.

Kétgólos hátrányból nyert a Debrecen

DVSC-TEVA–ZTE FC 5–2 (0-2)
Vezette:
Berger József (Szpisják Zsolt, Forgács Attila)
Gólszerző: Nikolic a 46., Nikolic a 49., Nikolic az 58., Nagy Z. az 55., Coulibaly a 60. (11-esből), ill. Turkovs a 17., Kamber a 29. percben

A listavezető és a sereghajtó összecsapásán meglepetésre a vendégek kezdtek jobban, és a 17. percben megszerezték a vezetést is: Kocsárdi Gergely jobb oldali beadása után Roguy Meyé sarokkal továbbította kapura a labdát, a Nenad Novakovicról kipattanó labdát Daniils Turkovs közelről a hálóba passzolt (0-1). A 29. percben már kétgólos volt a vendég előny, Tököli Attila szabadrúgása után a lendületből érkező Djordje Kamber a léc alá fejelt (0-2). A ZTE kapuja előtt is gyakran alakult ki veszély, de Safet Jahic kiválóan védett, így hazai találat nélkül ért véget a félidő. A fordulás után egy perc sem telt el, és szépített a DVSC, Yannick beadására Stevo Nikolic érkezett, és 5 méterről a jobb sarokba fejelt (1-2). A 49. percben már egyenlő volt az állás, egy jobb oldali szöglet után Varga József csúsztatott Nikolic elé, aki kilőtte a bal sarkot (2-2). Az 55. percben már a hajdúságiak vezettek, Nagy Zoltán jobb oldalról lőtt a kapu felé, Jahic rosszul ért a labdába, ami így a bal sarokban kötött ki (3-2). Az 58. percben Adamo Coulibaly átadása után Nikolic tört kapura, majd 8 méterről magabiztosan a hálóba lőtt (4-2). A 60. percben megszületett az ötödik hazai találat is, a Coulibaly buktatásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (5-2). A 88. percben a DVSC még kihagyott egy tizenegyest, így háromgólos hazai sikerrel végződött a találkozó.

 

Bajzát ötször villant

Pécsi MFC-Vasas 5-1 (2-1)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Vámos Tibor, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Bajzát a 12., Bajzát a 20., Bajzát a 61., Bajzát a 81., Bajzát a 84., ill. Bárányos a 27. percben

A Vasas a múlt héten kapott gól nélkül zárta a listavezető elleni bajnokit, Pécsett azonban már a 12. percben
középkezdéshez készülődhetett az angyalföldi gárda, egy bal oldali akció végén Bajzát Péterhez került a labda, aki 12 méterről kilőtte a bal sarkot (1-0). A 20. percben egy rövid felszabadítás után Bajzát 16 méterről lőtt a bal sarokba, megszerezve saját és csapata második találatát (2-0). A 27. percben Bárányos Zsolt szabadrúgását követően egy védőről megpattanva a kapus mellett a hálóba gurult a labda (2-1). A 61. percben a hazaiak végeztek el szögletet, majd a nagy kavarodásban Bajzát egy lépésre a kapuba talált (3-1). A csatár a mesterhármassal még nem tudta le a góllövést, Regedei Csaba kiugratása után kilépett a védők között, és 13 méterről megszerezte a negyedik hazai gólt (4-1). Az ötödik pécsi találatot is Bajzát szerezte, a Nenad Todorovic lövését követően kipattanó labdát, 7 méterről továbbította a hálóba (5-1), beállítva a végeredményt.

 

A Siófok szakította meg hosszú nyeretlenségi szériáját

FGSZ Siófok-Lombard Pápa 3-1 (1-1)
Vezette:
Fábián Mihály (Demeter János, Kepe Arnold)
Gólszerző: Melczer a 27., Présinger (öngól) a 68., Tusori a 79. percben, ill. Présinger a 37. percben

 A 8. forduló, vagyis szeptember közepe óta nyeretlen Lombard a 27. percben hátrányba került a szintén három hónapja nem diadalmaskodó Siófok otthonában, Thomas Sowunmi a jobb oldalról adott középre, az érkező Melczer Vilmos pedig közelről a hálóba fejelt (1-0). Az egyenlítésre a 37. percig kellett várni, ekkor egy jobb oldali beadást követően a lendületből érkező Présinger Ádám 16 méterről a bal felső sarokba bombázott (1-1). A második félidőben jobban játszott a Siófok, és fölénye gólokban is megmutatkozott: a 68. percben Sowunmi tört kapura, a menteni igyekvő Présinger lábáról pedig a pápai kapuba került a labda (2-1). A 79. percben kialakult a 3-1-es végeredmény, Bali Péter jobb oldali beadása után Tusori Richárd fejelt három méterről a kapuba (3-1).

 


Kaposvári Rákóczi-Kecskeméti TE 2-1 (1-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Kispál Róbert, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Balázs a 37., Graszl (11-esből) a 62., ill. Lencse a 48. percben

Kaposvári helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de az első félórában nem tudott vezetést szerezni a hazai együttes. A 37. percben egy rövid felszabadítást követően Balázs Benjámin 20 méterről lőtt a bal sarokba (1-0). A vendégek az első félidő végéig csak érvénytelen találatig jutottak, de a fordulást követően hamar egyenlítettek, Forró pontatlan lövése után Lencse Lászlóhoz került a labda, a támadó egy csel után a bal sarokba passzolt (1-1). A 62. percben visszaszerezte az előnyt a Kaposvár, a Balázs buktatásáért megítélt büntetőt Graszl Károly értékesítette (2-1). A 73. percben a Kecskemét is tizenegyeshez jutott, de Vladan Savic lövését követően Lubos Hajduch szögletre ütötte a labdát a bal sarok elől. Az eredmény már nem változott, a Kaposvár megszerezte mindhárom pontot.

 

Újpest-Győri ETO 1-3 (0-1)
Vezette:
Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Kabát a 86., ill. Trajkovics a 39., Dudás (11-esből) az 58., Ahjupera a 81. percben

Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A vezetést a győriek szerezték meg a 39. percben, ekkor Nikola Trajkovics tört be a bal oldalról a 16-oson belülre, Lipták Zoltán mellett elhúzta a labdát, majd 10 méterről kilőtte a jobb sarkot (0-1). Az 58. percben Lipták hibázott, majd lerántotta Jarmo Ahjuperát, a játékvezető büntetőt ítélt a vendégek javára, és kiállította a válogatott védőt. A tizenegyest Dudás Ádám értékesítette (0-2). A 81. percben Völgyi bal oldali beadását követően, Ahjupera pedig 8 méterről hálóba fejelt (0-3). A hazaiak szépítő találatát Kabát Péter szerezte a 86. percben, egy jobb oldali akció végén 6 méterről állította be a végeredményt (1-3).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS