Szombaton a női bajnoki aranyért játszik az MTK és az FTC

2015. május. 22., 12:38   |    

Szombaton a női bajnoki aranyért játszik az MTK és az FTC

A Jet-Sol Liga két győzelemig tartó aranypárharcának első felvonásán az MTK lesz a pályaválasztó. A találkozót szombaton 18.00 órakor a BKV Előre pályáján rendezik.

Vitán felül áll, hogy a jelenlegi két legjobb magyar női csapat jutott a Jet-Sol Liga döntőjébe. Az MTK Hungária az utóbbi években magabiztosan őrizte trónját, az utolsó öt idényben kivétel nélkül megnyerte a bajnoki aranyat - háromszor a Viktória, kétszer az Astra HFC előtt. Idén, a Ferencváros személyében, új kihívója van a kék-fehéreknek, és az elmúlt hetek eredményei alapján akár rég látott izgalmas finálé is kialakulhat a két fővárosi együttes párharcából.

Az MTK hibátlan mérleggel, 14 győzelemmel nyerte meg a bajnokság alapszakaszát, de a felsőházi rájátszást csak az alapszakaszból hozott pontoknak köszönhetően nyerte meg, a hat meccsből ugyanis kettőt is elveszített, mindkettőt a Ferencvárossal szemben - igaz, mindkét találkozót azok után játszották le, hogy biztossá vált az MTK első helye a tabellán, ezért a kék-fehérek nem a legerősebb összeállításban léptek pályára. A zöld-fehérek az alapszakaszban az MTK-tól elszenvedett vereségek mellett az Astrával szemben is alulmaradtak egyszer, a rájátszásban azonban hatból hat siker volt a mérlegük.

A helyosztók hétvégi programja:

szombat:

1. helyért: MTK Hungária - Ferencváros, 18.00
5. helyért: Viktória Trend-Optika - 1. FC Femina, 15.00
7. helyért: UTE - Szegedi AK, 16.00

hétfő:

3. helyért: Astra HFC - Dorogi Diófa, 17.00

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS