Szombaton a vendégek domináltak az OTP Bank Ligában

2024. február. 10., 19:41   |    

Szombaton a vendégek domináltak az OTP Bank Ligában

A Ferencváros a DVSC otthonában (1-2), a Fehérvár FC az MTK vendégeként (0-2), a Puskás Akadémia pedig Kisvárdán (0-2) gyűjtötte be a három pontot az OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 0-2 (0-2)

Hatékonyabban és összességében jobban is futballozott az első félidőben a vendégcsapat, mint a hazaiak, akik ennek megfelelően kétgólos hátránnyal vonultak el a szünetre. A Puskás Akadémia kicsivel több mint negyedóra után egy szép támadás végén a válogatott Nagy Zsolt fejesével szerezte meg a vezetést, aztán újabb 17 perc elteltével Komáromi György szépen kivitelezett, és a kapufáról bepattanó lövéssel növelte a vendégek előnyét. Az előző körhöz képest jelentősen megváltoztatott kezdőcsapattal felálló Kisvárda nem tudott mit kezdeni a riválissal, amely 45 perc alatt kétszer találta el a kaput, a két gólnál. A fordulás után a kettős cserével felfrissített hazaiak játéka valamelyest javulni látszott, bár a hivatalos statisztika szerint a labdabirtoklás pontosan 50-50 százalék volt. Hamarosan ismét kettős cserét hajtott végre a Kisvárda, amely egyre veszélyesebbé vált, de a Puskás Akadémia védelme megfelelően tette a dolgát. A folytatásban a felcsútiak az eredmény megőrzésére törekedtek, ennek megfelelően területet adtak át a hazaiaknak, akik ennek ellenére a szépítésig sem tudtak eljutni. A felcsúti együttes ezzel megszakította három találkozó óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és ideiglenesen feljött a negyedik helyre a tabellán. A Kisvárda egymás után harmadszor kapott ki, mindhárom alkalommal saját közönsége előtt.

MTK Budapest-Fehérvár FC 0-2 (0-2)    

Többet birtokolta a labdát az első negyedórában a Fehérvár, amely már az első percben gólhelyzetbe került, majd a 15.-ben a vezetést is megszerezte a 19 éves Tóth Tamás révén. Csakhamar Stefanelli is betalált, szöglet után fejelt a hazaiak kapujába, ezzel a Fehérvár friss igazolása a második mérkőzésén a második gólját szerezte. Az MTK-nak is akadt lehetősége a gólszerzésre, de a helyzeteit jobban kihasználó vendégcsapat magabiztos előnyt dolgozott ki. A fordulás után a Fehérvár kontrollálta a játékot, még úgy is, hogy időnként átengedte a területet az MTK-nak. A hazai együttes nagy energiát mozgósított a szépítésért és a félidő közepén többször csak Tóth Balázs mentette meg a góltól a vendégeket. Karakó a 85. percben - Kastrati beívelésénél - 11-est ítélt a Fehérvárnak kezezés miatt, de végül VAR-vizsgálat után labdaejtéssel folytatódott a játék. A vendégcsapat azzal nyerte meg a mérkőzést, hogy az első félidőben a kapu előtt élesebb volt, majd szervezett játékkal őrizte előnyét, az MTK pedig összességében nem tudott komoly zavart okozni a fehérváriak védelmében.

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)

A mérkőzés kissé szerencsés debreceni góllal kezdődött - Manrique lövése megpattant egy ferencvárosi védőn -, de a hazaiak nem örülhettek sokáig, mert bár többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a fővárosiak mégis egyenlítettek a góllövőlistát vezető Varga Barnabás fejesével. Az iramra ugyan nem lehetett panasz, de a gyors gólváltás után nem forogtak veszélyben a kapuk, mert mindkét oldalon kissé statikus volt a játék. A második félidőt előbb Bárány, majd Wingo ígéretes lövése vezette fel, de előbbi esetben a labda célt tévesztett, utóbbiban pedig Megyeri hárított. Ezt követően ismét mezőnyjáték zajlott a pályán kevés veszélyes akcióval, mígnem a hajdúságiak ritmust váltottak a játékrész derekán, amit néhány perc leforgása alatt három hazai helyzet jelzett. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, mert a Ferencváros a szórványos ellentámadásai egyikéből kissé váratlanul vezetést szerzett Zachariassen fejesével. A hajrában a piros-fehérek hiába szorították be a vendégeket, hiába voltak újra helyzeteik, nem tudtak egyenlíteni, így pont nélkül maradtak. A sorozatban negyedik sikerüket arató zöld-fehérek átvették a vezetést a tabellán a Pakstól, amely vasárnap lép pályára.

OTP Bank Liga NB I. 20. forduló

Sorsolás
2024. 02. 10. 12:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 10. 15:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 10. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 11. 12:30
Paksi FC Stadion
2024. 02. 11. 14:45
DVTK Stadion
2024. 02. 11. 19:45
ZTE Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS