Hajrágóllal szerzett pontot Újpesten a Paks

2020. november. 27., 10:20   |    

Hajrágóllal szerzett pontot Újpesten a Paks
Fotó: paksifc.hu

Péntek este, az Újpest–Paks-mérkőzéssel kezdődött meg az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényének második köre. A paksiak a 91. percben szerzett góllal szereztek pontot. Szombaton a listavezető Ferencváros otthon fogadja az MTK-t.

Újpest FC-Paksi FC 1-1 (0-0)
Gólszerző: Beridze (68.), illetve Ádám (91.)
Újpest FC: Pajovic - Kastrati, Kutrumpisz, Baosic, Antonov - Onovo, Csongvai - Simon K. (Beridze, 62.), Mitrovic, Perosevic - Tallo (Bacsa, 86.)
Paksi FC: Hegedüs - Lenzsér (Bertus, 39.), Böde, Gévay - Kulcsár D. (Nagy R., 77.), Balogh B., Bognár I. (Haraszti, 77.), Szabó J. - Sajbán - Ádám, Hahn (Vas, 56.)

Lendületesen kezdett a pályára közel négyhetes kihagyás után visszatérő Újpest, amely azonban helyzetig nem jutott a szervezetten futballozó Paks ellen. A kezdeti hazai rohamok után kiegyenlítetté vált a játék, de az iram nem esett vissza, ebben a periódusban mindkét fél vezetett veszélyes akciókat, azonban bravúrt egyik kapusnak sem kellett bemutatnia, mert vagy az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy a lövések voltak pontatlanok. A második félidőt ismét a lila-fehérek kezdték jobban, azonban ziccerig ezúttal sem jutottak, majd tíz perc után a Paks újfent "felébredt". A csapatok hiába futballoztak gólra törően, a kulcspasszok és a befejezések nem sikerültek, a védelmek jól állták a sarat, így a lüktető játék ellenére nem született gól, mígnem a játékrész derekán a csereként beállt Beridze a kezdőkörből lőtt gólt a kapujából kint álló Hegedüs felett. A hajrában a vendégek egyre nagyobb nyomást gyakoroltak az újpesti kapura, de eleinte Pajovic védései akadályozták meg az egyenlítést, majd egy ízben a gólvonal előtt mentő újpesti védő. A hosszabbításban viszont összejött a Paksnak a pontmentést eredményező találat.

A forduló további programja:

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAFOKI MTE
(Szombat, Kisvárda, 14.45)

Az első fordulóban az újonc Budafok legyőzte a kisvárdaiakat, akik azóta mindössze kétszer kaptak ki az OTP Bank Ligában, a második helyen állnak. Pályaválasztóként az első két meccsüket elveszítették, de azóta már kétszer is nyertek. A Diósgyőrt és a Paksot is legyőzték. A Budafoknak akadt egy nagyszerű periódusa, sorozatban háromszor is győzött, de a legutóbbi két találkozót elveszítette. Idegenben öt mérkőzésen hét pontot gyűjtött eddig.

MOL FEHÉRVÁR FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

A második helyen álló fehérváriak a jelek szerint kiheverték az MTK elleni vereséget, a válogatott mérkőzések miatti szünet után 3-0-ra verték a Diósgyőrt. Most ismét hazai mérkőzés következik, a MOL Aréna Sóstóban a mérlegük három győzelem, két döntetlen. A ZTE ellen az első fordulóban 3-3-s döntetlent játszottak. A ZTE, miután az Újpest kérésére elhalasztották a múlt heti mérkőzést, november 8. óta nem játszott tétmérkőzést. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST
(Szombat, Budapest, Groupama Aréna, 19.30)

Az első fordulóban 1-1-re végződött az örökrangadó, azóta csak egy bajnoki mérkőzést, a MOL Fehérvár ellenit nem nyerte meg a Ferencváros. Pályaválasztóként 2017. április 15. óta veretlen az OTP Bank Ligában, az idei hazai meccsein százszázalékos magyar ellenfelekkel szemben. Az MTK az elmúlt hetekben nagyon jó formába lendült, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett, éppen annyit, mint a Ferencváros. Idegenben a legutóbbi három meccsét megnyerte, mégpedig remek, 8-0-s gólkülönbséggel.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Mezőkövesd, 14.05)

A borsodi rangadót az első fordulóban a DVTK nyerte meg, azóta egyik csapat sem szerepel a hívei reményei szerint. A diósgyőriek 10 mérkőzésen 10, a mezőkövesdiek 11 meccsen nyolc pontot szereztek eddig. A DVTK a mostani idényben még nem szerzett vendégként pontot, idegenben, az előző idény zárását is figyelembe véve, immár nyolc vereséget számlál sorozatban. A Mezőkövesd a legutóbbi három hazai bajnokiját elveszítette.

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 18.45)

A Honvéd hetek óta nyeretlen, a legutóbbi két meccsén nem szerzett pontot, a két vereség közben a koronavírusos megbetegedések miatt egy mérkőzését elhalasztották. Pályaválasztóként még nem győzött a mostani bajnoki idényben. A tabellán az utolsó előtti helyen áll, egypontos hátrányban az Újpesttel és a Diósgyőrrel szemben. A Puskás Akadémia hatodik, de a vesztett pontokat tekintve a Honvéd csak hárommal követi. A felcsútiak a legutóbbi három mérkőzésükből kettőt megnyertek, de idegenben a legutóbbi négy bajnoki találkozóján pont nélkül maradtak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS