Szomszédvárak csatája a kupaelődöntőben

2014. április. 15., 10:47   |    

Szomszédvárak csatája a kupaelődöntőben

Ma rendezik Debrecenben a Magyar Kupa első elődöntőjének első találkozóját. A DVSC-Teva a Diósgyőri VTK-t fogadja.

DVSC-TEVA–DIÓSGYŐRI VTK
(Április 15., kedd, 18.00)

A bajnoki listavezető Debreceni VSC a legutóbbi bajnoki fordulóban súlyos, több mint tíz éve nem látott vereséget szenvedett az MTK-tól, a Diósgyőr ellenben 1-0-ra győzött a Kaposvári Rákóczi ellen. A mostani hazai csapat egy, a vendég hat pontot szerzett a legutóbbi két bajnoki fordulóban. Mégsem állítható, hogy a hétvégén sikeresebb gárda lenne az elődöntő „első felvonásának” esélyese. A két csapat lejátszotta már a 2013–2014-es idényben esedékes bajnoki mérkőzéseit, a cívisvárosban a Loki a szezon eddigi legnagyobb idegenbeli vereségét mérte a diósgyőriekre (4-0). A visszavágón tavasszal 1-1-es döntetlen született. A Diósgyőri VTK legutóbb 2008 őszén tudott mérkőzést nyerni a Loki ellen Debrecenben. A két piros-fehér alakulat legutóbb 2007 áprilisában játszott egymás ellen a Magyar Kupában, érdekes, hogy akkor is az elődöntőben találkoztak. Az első mérkőzésen Sidibé góljával 1-0-ra nyert Diósgyőrben a DVSC-Teva, a második, Debrecenben, 2-2-re végződött. (Gólszerzők: Sztojkov és Komlósi, illetve Foxi és Farkas.)

A mostani sorozatban a debreceniek először az NB III Közép-csoportjában szereplő Erzsébeti SMTK ellen nyertek Budapesten 2-1-re (Dalibor Volas a 89. percben lőtte a győztes gólt!), majd a Dunaújváros-Pálhalma NB II-es csapatát búcsúztatták 3-1-es összesítéssel (1-1, 2-0). Az első tavaszi (sorszáma szerint a hatodik) fordulóban is a második vonal egyik élcsapata, a szomszédvár Nyíregyháza jutott a Lokinak, a története során már hatszoros kupagyőztes alakulat a vártnál is fölényesebben, 9-2-vel (3-1, 6-1) lépett tovább.

- Nem tévesztenek meg bennünket az ellenfél háza tájáról érkező hírek, a DVTK erős csapat, amelyben kiváló, válogatott labdarúgók játszanak - mondta a DVSC hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában Kondás Elemér. - A Magyar Kupa-mérkőzések is nagyon fontosak a számunkra, szeretnénk minél jobb eredményt elérni ebben a sorozatban. Erős a harmincas keretünk, ezért friss játékosokat is pályára küldünk majd a Diósgyőr ellen. Hogy mivel lennék elégedett a meccs után? Természetesen a győzelemmel! Gólt, gólokat szeretnénk lőni, s lehetőleg egyet sem kapni!

A Diósgyőri VTK október végén megszenvedett a továbbjutásért, 4-3-ra nyert az NB III Keleti csoportjába tartozó Cigándi SE ellen. A piros-fehérek 1-3-ról fordítottak, az immár a DVSC-t erősítő Tisza Tibor két góljával. A következő fordulóban szoros csatában 1-0-val ejtették ki a Videotont (0-0, 1-0), az egyetlen gólt Futács Márkó lőtte. A legutóbbi fordulóban a Lombard Pápán került túl a csapat, az idegenbeli 2-2 után hazai pályán 3-0-ra nyert.

- Eddig még soha sem sikerült nyernem Debrecenben, bízom benne, hogy ez most megváltozik, masszív védekezéssel és hatékony kontrajátékkal okozhatunk meglepetést - mondta az mlsz.hu-nak Kádár Tamás, a diósgyőriek válogatott védője. - Önbizalomban nincs hiány a csapatnál, két nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl a bajnokságban, mindkettőt megnyertük, és ez erőt ad a kupameccsre. Nem hiszem, hogy a debreceniek hétvégi bajnoki veresége negatívan befolyásolná a teljesítményüket, biztos vagyok benne, hogy a legerősebb összeállítással fognak kiállni, és megpróbálják kijavítani a bajnoki botlásukat. A bajnokság elején senki sem gondolta volna, hogy mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában ilyen jól szerepelünk, ha már így alakult, megpróbálunk mindkét fronton helytállni. Ma este azonban nem csak magunkért, a csapatért fogunk játszani, hanem egész Miskolcért!

(A visszavágót május 7-én rendezik.)

A másik elődöntő
MTK Budapest–Újpest FC (április 16.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS