Szomszédvárak csatája a Magyar Kupa-döntőért

2014. május. 05., 10:57   |    

Szomszédvárak csatája a Magyar Kupa-döntőért

Ma este kiderül, melyik kelet-magyarországi gárda lesz az Újpest ellenfele az idei Magyar Kupa-döntőben. Az első mérkőzésen az akkor pályaválasztó DVSC-Teva 4:2-re nyert a Diósgyőri VTK ellen.

DIÓSGYŐRI VTK–DVSC-TEVA
(Április 7., szerda, 18.00)

Az elmúlt hetekben ismét jó góllövő formába lendült a debreceni csapat, az OTP Bank Ligában előbb a Kecskeméti TE-nek, majd a Pápának rúgott öt-öt gólt. A Magyar Kupában több mint két éve, 2012 márciusa óta minden mérkőzésén szerzett legalább egy gólt. A Loki 2009 márciusa óta, tehát több mint egy fél évtized alatt mindössze háromszor szenvedett vereséget Magyar Kupa-találkozón, ebből kétszer azonos párosításon belül, a KTE ellen. A fenti tétel már előrevetíti, hogy Kondás Elemér együttese az utóbbi évek legeredményesebb szereplője a Magyar Kupában: 2009 ősze óta a négy lezárt sorozatból hármat megnyert.

A DVTK a Paks ellen súlyos vereséget szenvedett hazai pályán az OTP Bank Ligában, majd a hétvégén a Haladás elleni 1-1-es döntetlennel folytatta szereplését a bajnokságban. Közben a Ligakupa-elődöntőjében döntetlennel is továbbjutott a Ferencváros ellen – Tomiszlav Szivics együttese egy sorozatban már biztosan döntőt játszhat. A másodikhoz ellenben legalább két gólt kellene szereznie a „szomszédvár” csapata ellen. A borsodiak tíz tétmérkőzést játszottak eddig pályaválasztóként 2014-ben, ezek közül kettőn értek el olyan eredményt, amely most elég lenne a továbbjutáshoz: a Ligakupában 2-0-ra verték a Mezőkövesdet, a Magyar Kupában pedig 3-0-ra a Pápát. A DVSC-Teva elleni hazai mérkőzésük 1-1-re végződött március 2-án. A Diósgyőr a legutóbbi hét, a Loki elleni hazai mérkőzésén nem tudott a mostani továbbjutáshoz elégséges eredményt elérni, 2008. október elsején, a Ligakupában ellenben 4-1-re nyert.

A mostani sorozatban a Diósgyőri VTK október végén megszenvedett a továbbjutásért, 4-3-ra nyert az NB III Keleti csoportjába tartozó Cigándi SE ellen. A piros-fehérek 1-3-ról fordítottak, az immár a DVSC-t erősítő Tisza Tibor két góljával. A következő fordulóban szoros csatában 1-0-val ejtették ki a Videotont (0-0, 1-0), az egyetlen gólt Futács Márkó lőtte. Az elődöntőbe jutásért a Lombard Pápán került túl a csapat, az idegenbeli 2-2 után hazai pályán 3-0-ra nyert. Az első elődöntőt Tomiszlav Szivics csapata 4-2-re elveszítette Debrecenben.

- Még nem dőlt el a párharc, ha kettőt rúgunk otthon és nem kapunk gólt, továbbmegyünk. Az első mérkőzésen sikerült két gólt is szereztünk, erre lehet építeni, a védekezésben viszont jobban kell teljesítenünk, és ez esetben teljesíthető a továbbjutás. A hazai pálya nagy előnyt jelent, a szurkolóink többször is bizonyították már, hogy a végsőkig kitartanak mellettünk, és ez külön erőt adhat a meccsen – mondta Kádár Tamás az mlsz.hu-nak.

A Loki először az NB III Közép-csoportjában szereplő Erzsébeti SMTK ellen nyert Budapesten 2-1-re (Dalibor Volas a 89. percben lőtte a győztes gólt!), majd a Dunaújváros-Pálhalma NB II-es csapatát búcsúztatta 3-1-es összesítéssel (1-1, 2-0). Az első tavaszi (sorszáma szerint a hatodik) fordulóban is a második vonal egyik élcsapata, a szomszédvár Nyíregyháza jutott a DVSC-nek, a története során már 6-szoros kupagyőztes alakulat a vártnál is fölényesebben, 9-2-vel (3-1, 6-1) lépett tovább.

- Az első meccsen kétgólos előnyre tettünk szert, de óvatosnak kell lennünk, mert a Diósgyőr otthon veszélyes. Elsősorban arra kell törekednünk, hogy ne kapjunk gólt, emellett az adódó lehetőségeinket minél jobban ki kell használnunk - nyilatkozta a debreceniek hivatalos honlapján L'Imam Seydi, aki éppen Miskolcról igazolt Debrecenbe, hétvégén két találattal járult hozzá a Pápa legyőzéséhez.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS