Szoros párharcok a Jet-Sol Ligában

2018. október. 30., 10:42   |    

Szoros párharcok a Jet-Sol Ligában

Két fővárosi klub győzött a Jet-Sol Liga 8. fordulójában, a DVTK a Szent Mihály ellen nyert idegenben. Az ETO gól nélküli döntetlent játszott az Astrával.

A női élvonal 8. fordulójában szoros meccseket vívtak egymással a csapatok. Amíg az első fordulóban 30 találat esett, ami a legtöbb a kiírásban, addig a hétvégén mindössze hatszor voltak eredményesek a csapatok – ez eddig a legkevesebb a Jet-Sol Ligában.

Két fiatal játékos is szerepet kapott a Ferencváros csapatában a Haladás Viktória elleni rangadón, a fővárosi együttes  Nagy Virággal és Papp Lucával a soraiban 1–0-ra legyőzte a szombathelyieket. A Fradi gólját a magyar válogatott Kocsán Petra szerezte az 50. percben, ezzel folytatta hibátlan szereplését a gárda.  A Haladás Viktória számára így is emlékezetes marad a találkozó, ugyanis ez volt az első meccs a női csapat életében, amit a televízió élőben közvetített.  

A jelenlegi bajnoki kiírásban az MTK Hungária aratta a legnagyobb különbségű győzelmet: éppen a mostani ellenfele, az MLE ellen gálázott, az első fordulóban játszott mérkőzés végeredménye 14–0 lett. Azóta a baranyaiak igazoltak egy kiváló horvát kapust, akivel feljavult a teljesítményük. Beleerősödtek az élvonal mezőnyébe, ám pontot most sem tudtak lopni az MTK-tól, a kékek ezúttal Turányi Lilla (55.) és Csányi Diána (57.) gyors egymásutánban lőtt góljaival nyertek 2–0-ra.

A DVTK legutóbb 8–0-s diadalt aratott a Szent Mihály ellen. A csongrádiak is sokat erősödtek a nyolcadik körre és egy jóval szorosabb mérkőzésen 3–0-ra maradtak alul hazai pályán. A góllövőlistát Süle Dórával holtversenyben vezető Bradic Biljana ezúttal nem talált be, a vendégek góljait Sandu Bianca-Marilena (11., 47.) és Vachter Fanni (12.) szerezték.  A két csapat hamarosan a FÖRCH Magyar Kupában is megmérkőzik egymással. A fordulót november 24-25-én rendezik.

A Jet-Sol Liga 2018/19-es szezonjában először fordult elő, hogy két csapat nem tudott gól rúgni egymásnak. Az ETO és az Astra játszott gól nélküli döntetlent Győrben. Tavaly az ETO Sipos Lilla – Süle Dóra támadópárossal rohamozott, a hétvégi mérkőzésen azonban a duóból Sipos Lilla már az ellenfél sorait erősítette.

Továbbra is megingathatatlanul vezeti a tabellát a Ferencváros, immár 24 ponttal. A második MTK Hungária 16-ot, míg a harmadik DVTK 14-et gyűjtött. A dobogóért nagy a harc: szintén 14 ponttal áll a negyedik helyen a Haladás Viktória.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS