Sztárcsapatok reménységei Budapesten

2010. augusztus. 18., 17:26   |    

Sztárcsapatok reménységei Budapesten

Augusztus 19-21. között rendezik meg a Future Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlástornát Budapesten, a 10 éves korosztály számára rendezett viadalon öt magyar csapat mellett hét külföldi gárda lép pályára. A meghívottak között szerepel a Barcelona, a Fulham és az Austria Wien együttese is.

Az immár hagyományosnak tekinthető eseményt tavaly már Future Cup néven rendezték meg, míg korábban Dalnoki Jenő nevét viselte a rendezvény. A tornára idén is a tízéves korosztályt, vagyis a 2001-ben születetteket invitálták meg, a versengésnek a XVI. kerületi MLTC-pálya ad otthont (1165 Budapest, Bökényföldi út 27.).

A viadalt az FC Budapest szervezi, de jelentős segítséget nyújt a XVI. kerületi önkormányzat, amelynek polgármestere, Kovács Péter elvállata a fővédnökséget is. A torna népszerűsítésében három labdarúgó is szerepet vállalt, Szekeres Adrián (MTK) és Gulácsi Péter (Liverpool), valamint a válogatott korábbi kapusa, Sáfár Szabolcs (FK Austria Wien) is részt vett a hírverésben.

A viadalon 12 csapat vesz részt, külföldről több neves egyesület korosztályos együttese is fővárosunkba látogat: a Barcelona, a Fulham, az Austria Wien, a Sigma Olomouc, a Slovan Bratislava, az FC Nitra és az MSK Zilina fogadta el a szervezők meghívását. A hét külföldi mellett öt magyar csapat is harcba száll a végső győzelemért, az Újpest, a Győr, a Honvéd, a Kecskemét és a rendező FC Budapest korosztályos gárdája lép pályára.

A csapatokat négy darab hármas csoportra osztották, az A-csoportban a Barcelona mellett az MTK és az FC Budapest kapott helyet, a B jelzésű trió az Austrai Wien, a Sigma Olomouc és a Budapest Honvéd együtteséből áll, a C-csoportot a Fulham, a Nitra és a Kecskemét alkotja, míg a D-ben a Zilina mellett az Újpest és a Győri ETO szerepel. Az első csoportkört egy második követ, majd ezután kezdődik meg a kieséses szakasz, a döntőre szombaton 15.45-kor kerül sor.


A torna részletes programja <%media(20100818-2_program_hu_teams.pdf|ide)%>kattintva tekinthető meg.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS