Szüksége van a pápai pontokra a Debrecennek

2014. május. 02., 11:52   |    

Szüksége van a pápai pontokra a Debrecennek

Ma két mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 27. fordulója. A Haladás Diósgyőrben, a listavezető DVSC-Teva Pápán lép pályára.

DIÓSGYŐRI VTK–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Május 3., vasárnap, 16.30)

Ha a legutóbbi bajnoki mérkőzésük emlékébe kapaszkodnak a diósgyőri szurkolók, tarthatnak a találkozótól, hiszen a csapat 4-0-ra kikapott otthon a Pakstól. Ám azóta, ugyancsak Diósgyőrben, a Ferencváros ellen kiharcolta a csapat a Ligakupa-döntőbe jutást. A DVTK a tavaszi idényben kétszer nyert, kétszer kikapott, s egyszer döntetlent játszott a hazai mérkőzésein. Ugyanakkor, az idegenben játszott találkozókat is tekintetbe véve, két döntetlennel kezdett, ám azóta vagy nyert, vagy veszített. A Haladás a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén kikapott Kaposváron, s 2013. november 10. óta vendégként csak egy mérkőzést nyert meg, Székesfehérváron a Puskás Akadémia együttesét győzte le. Mindazonáltal a legutóbbi öt fordulóban 12 pontot szerzett. Bár Szombathelyen tavasszal még nem kapott bajnoki gólt, vendégként minden mérkőzésen bevették a hálóját. A két csapat őszi mérkőzésén 2-2-es döntetlen született. A Haladás 2010. április 25-én nyert legutóbb Diósgyőrben bajnoki mérkőzést.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–DVSC-TEVA
(Május 3., vasárnap, 18.30)

A pápai csapat mindössze egy bajnoki mérkőzést nyert eddig tavasszal, a PMFC-Matiast verte 1-0-ra. Ugyanakkor csak a 2013-2014-es idény második felének eddigi legjobbjától, a Győri ETO gárdájától kapott ki pályaválasztóként. Minden tavaszi hazai bajnokiján szerzett eddig egy-egy gólt, sőt immár sorozatban hét hazai bajnokiján szerzett legalább egy gólt. A DVSC-Teva legutóbb hazai pályán kiütötte a Kecskeméti TE-t, de az utóbbi hetekben idegenben kevésbé hatékony. Öt eddigi tavaszi idegenbeli mérkőzéséből csak a Videoton FC ellenit tudta megnyerni, három döntetlen mellett a Hungária körúton megszakadt hosszú veretlenségi sorozata. A két csapat őszi mérkőzésén a pápaiak 2-2-es döntetlent harcoltak ki Debrecenben. Érdekes, hogy az elmúlt tíz évben a Loki mindössze kétszer, 2010 tavaszán és 2011 augusztusában tudott bajnoki mérkőzést nyerni Pápán. Másképpen: ha – a mostanit is beleértve – az elmúlt öt idényben el tudta hozni Pápáról a három pontot, bajnok lett...

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS