Budapestről Münchenbe került a Szuperkupa

2020. szeptember. 24., 23:32   |    

Budapestről Münchenbe került a Szuperkupa

A rendes játékidőben 1-1-es döntetlent játszott egymással a BL-győztes Bayern München és az EL-címvédő Sevilla a Puskás Arénában, a hosszabbításban a bajorok szereztek még egy gólt, és elhódították a trófeát.

Történelmi esemény szemtanúja lehetett az a 16 ezer néző, aki kilátogatott a Puskás Arénába, a Bayern München és a Sevilla Szuperkupa-döntőjére, ez volt ugyanis az első alkalom, hogy Magyarország egy meccses európai kupadöntőnek adott otthont. A koronavírus-járvány miatt szigorú és alapos óvintézkedések mellett nyitották meg az aréna kapuit a nézők előtt, az UEFA és az MLSZ is a biztonságot, a résztvevők egészségének védelmét tartotta szem előtt a döntő szervezésekor.

A Bayern München a Bundesliga múlt heti első fordulójában tiszteletet parancsoló 8-0-s győzelmet aratott a Schalke ellen, vagyis nagyszerű előjelekkel várta a Sevilla elleni mérkőzést, a spanyolok viszont az EL-döntő óta egyetlen tétmeccset sem játszottak még.

A Bayern a Puskás Arénában is megmutatta, hogy pazar formában van, de hiába irányította a mérkőzést már az első percektől, a Sevilla a 11. percben büntetőhöz jutott, és a nemrégiben szerződtetett Ivan Rakitic fellökéséért megítélt tizenegyesből Lucas Ocampos megszerezte a vezetést a spanyoloknak.

A folytatásban a Bayern München sorra dolgozta ki a lehetőségeket, több alkalommal is közel járt az egyenlítéshez, ez végül a 32. percben jött össze, amikor Goretzka lőtt Müller lekészítése után a hálóba (1-1).

A második félidőben úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor szerez gólt a német csapat, kétszer be is vette a sevillai kaput, de egyszer les, majd egy lökés miatt érvénytelen lett a találat.

A Sevilla jobbára védekezett, de a hajrában eldönthette volna a meccset, ám egy kontra végén en-Nesziri hatalmas ziccerben nem tudta ellőni Manuel Neuer mellett a labdát, a kapus bravúrral szögletre mentett.

A kétszer tizenöt perces hosszabbítást a Sevilla kezdte jobban, a második percben Neuer és a kapufa közös erővel mentette meg a münchenieket, ezúttal is el-Nesziri veszélyeztetett. A Bayern ezzel szemben nem puskázta el adódó lehetőségét, a ráadás első félidejének utolsó perceiben egy szöglet, majd egy Alaba-lövést követően Javi Martinez fejelt a hálóba a kapusról kipattanó labdát.

A Sevilla a hátralévő mintegy 20 percben nem tudott újítani, így a Bayern München megőrizte előnyét, 2-1-re megnyerte a mérkőzést, és elhódította a Szuperkupát.

Bayern München-Sevilla 2-1 (2-1, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után
Gólszerzők: Goretzka 32., Javi Martinez 103., ill. Ocampo (11-esből) 11.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS