Szuperkupa-döntő: Bódi és Kabát a házi gólkirályok

2014. július. 11., 11:22   |    

Szuperkupa-döntő: Bódi és Kabát a házi gólkirályok

Az Újpest és a DVSC-Teva ma esti (Puskás-stadion, 20.30) Szuperkupa-döntőjével kezdetét veszi a 2014-2015-ös futballszezon. Az elmúlt fél évtizedben 14 mérkőzést játszott a DVSC-Teva és az Újpest, érdekes, hogy mindhárom sorozatban – NB I, Magyar Kupa, Ligakupa – találkoztak egymással.

A Loki eredménysora fölényt mutat, a meccsek felét, hetet, a debreceniek nyerték meg, négy újpesti siker mellett három döntetlen született. Ugyanakkor, noha semleges pályán most találkozik először a két csapat, a lila-fehérek hátránya elenyészó, a 2009 nyara óta játszott mérkőzések eredménysora kiegyenlített. Budapesten két újpesti győzelem és két döntetlen mellett a cívisváros büszkeségei háromszor nyertek.

Tizenöt debreceni és kilenc újpesti segítette góllal a saját csapatát, egy-egy öngól esett mindkét oldalon. Akad olyan emlékezetes találat is a sorban, mint Kulcsár Tamás tavaszi találata – az volt az első bajnoki gól az új, Nagyerdei Arénában.

A debreceniek közül az elmúlt öt évben öt gólt szerzett az Újpest ellen Bódi Ádám és a legutóbbi szezont már Franciaországban töltött Adamo Coulibaly. A mostani keretből lőtt már gólt a lila-fehéreknek Kulcsár Tamás (3), Ibrahime Sidibé (2), Korhut Mihály (2), Szakály Péter (2), Selim Bouadla és Vadnai Dániel is. A lila-fehérek közül az ötgólos Kabát Péter eredményessége tűnik ki (a kiváló csatár egyébként éppen a DVSC-Teva színeiben játszott korábban Szuperkupa-döntőt), két gólig jutott Simon krisztián, valamint Jarmo Ahjupera és a Ligakupa-mérkőzésen duplázó Toricska Rajmund.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS