Szuperkupa-döntő: debreceni hiányzók, fehérvári érkezők

2012. július. 08., 23:02   |    

Szuperkupa-döntő: debreceni hiányzók, fehérvári érkezők

Szerdán 20.15 órakor a székesfehérvári Sóstói Stadionban dől el, ki nyeri a 2012-es Szuperkupát.

A bajnok és kupagyőztes debreceniek hatodik alkalommal hódíthatják el a Szuperkupát, míg a címvédő Videoton másodszorra nyerheti el a trófeát. Az előző szezonhoz képest mindkét oldalon van néhány változás a keretben, de a két együttes egyaránt elmondhatja, a legnagyobb 'erősítés', hogy sikerült egyben tartani a tavasszal jól szereplő keretet.

Debrecenben egy régi-új játékos tűnhet fel a kupadöntőn, a korábbi közönségkedvenc, Ibrahima Sidibe a belga bajnokságot hagyta ott egykori csapata kedvéért. Kondás Elemérnek ugyanakkor hiányzókat is pótolnia kell szerdán, két kulcsember, Varga József és Selim Bouadla sérülés miatt kénytelen kihagyni a fehérvári meccset.

- Jó mérkőzésre számítok, úgy érezzük, hogy ez egy remek erőfelmérő is lesz egyben a közelgő nemzetközi szereplés előtt – nyilatkozta Kondás Elemér a debreceniek hivatalos honlapján. - Úgy is terveztük, hogy ezen a héten egy ilyen ellenféllel tudjunk játszani, így a Szuperkupa jól beleillik a felkészülésbe. Ezúttal már tétmeccsen lépünk pályára, természetesen szeretnénk eredményesek lenni.

A másik oldalon két labdarúgó is első videotonos tétmérkőzésén játszhat szerdán. A junior-világbajnoki bronzérmes Szekeres Adrián az Újpestből került 2005-ben az MTK-hoz, illetve a Sándor Károly Akadémiára. A felnőttek között eddig csak a kék-fehéreknél játszott, 65 NB I-es mérkőzésen van túl, tavasszal Magyar Kupa-döntős volt az MTK-val, ő volt a fehérváriak első nyári igazolása.

Egy másik új szerzemény Ianique dos Santos Tavares, becenevén Stopira, aki Afrikából, a Zöld-foki-szigetekről származik, az ottani válogatott tagja. A balhátvéd a portugál második vonalban (Santa Clara) és a spanyol harmadikban (Deportivo B) is szerepelt, aztán a legutóbbi idényt a potugál élvonalban, a Feirense játékosaként töltötte. Komoly erősítés lehet, hogy visszatért az együttesbe a kétszeres magyar bajnok Lencse László, aki az előző idényt kölcsönben a KTE-ben töltötte, 21 bajnoki mérkőzésen 15 gólt szerzett.

A Szuperkupa-döntő után egy héttel már nemzetközi kupameccsek várnak a Debrecenre és a Vidire is. A DVSC a BL-selejtezőben az albán Skenderbeu Korce ellen lép pályára, a fehérváriak pedig a szlovák Slovan Bratislava ellen kezdik meg EL-szereplésüket.

A Szuperkupa-döntő játékvezetője Bognár Tamás lesz, munkáját Kispál Róbert és Medovarszki János segítik.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS