Szurkolóbarát rendszert vezet be az UEFA az Eb-selejtezőkre

2014. szeptember. 05., 09:27   |    

Szurkolóbarát rendszert vezet be az UEFA az Eb-selejtezőkre

Az UEFA új rendszert dolgozott ki az Európa-bajnoki selejtezők megrendezésére, bevezette a Week of Football elnevezésű koncepciót, melynek lényege, hogy a nézők számára könnyebbé teszi a mérkőzések nyomon követését, növeli a szurkolói élményt, a sorozat küzdelmeinek élvezeti értékét.

Az európai szövetség legfontosabb célja a változtatással, hogy népszerűsítse a válogatott futballt, és szélesebb televíziós lefedettséget biztosítson az Európa-bajnoki selejtező sorozat mérkőzései számára. Az eddigi gyakorlat szerint az összes selejtező mérkőzést péntekenként és keddenként rendezték meg, mostantól leggyakrabban hat napon keresztül, csütörtöktől keddig tart a "Labdarúgás Hete". Dupla forduló esetén a csapatok csütörtökön és vasárnap, pénteken és hétfőn vagy szombaton és kedden lépnek pályára, vagyis minden esetben adott a két pihenő nap a találkozók között. Egy fordulót rendre három naptári nap alatt játszanak le (kilenc mérkőzést egy-egy játéknapon), egy csoporton belül a mérkőzéseket ugyanazon a napon kell lejátszani. Egy csapat legfeljebb két mérkőzést játszik egymásután otthon, vagy idegenben.

Ennek a koncepciónak köszönhetően a szurkolók több válogatott mérkőzést nézhetnek meg a televízióban, emellett egységes kezdési időpontok is segítik az összecsapások nyomon követését. A csütörtöki, pénteki, hétfői és keddi mérkőzések minden esetben 20.45 órakor kezdődnek, a szombati és vasárnapi selejtezőket 18.00 órai és 20.45 órai kezdéssel rendezik meg.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS