Talent Cup: Megvédte címét a magyar válogatott

2017. június. 18., 22:45   |    

Talent Cup: Megvédte címét a magyar válogatott

Gálaelőadást tartott a magyar U21-es strandlabdarúgó-válogatott a francia csapat ellen a siófoki Talent Cup döntőjében.

Már az első pillanatokban kiderült, hogy a pénteken és szombaton is diadalmaskodó magyar válogatott játékosai roppant motiváltak, gyorsan és rettentő határozottan játszottak, és a torna legjobb góllövője, Turós Viktor góljával hamar előnybe kerültek. Ettől kezdve nem volt megállás, a magyar válogatott lehengerlő játékát még fékezni sem nagyon tudta az egyébként igen erős csapatnak számító francia együttes. A mieink a népes szurkolótábor előtt bizonyítani akartak, s az igyekezet meg is hozta az eredményét – a harmadik harmad elején a zsűriasztalnál dolgozó, a jegyzőkönyvet vezető spanyol játékvezető mosolyogva megjegyezte: jó lenne, ha befejezné már ezt a játékot a magyar csapat, mert elfogyott a hely a gólszerzőknél.

Csakhogy a mieink nem fejezték be, ügyesen, ötletesen játszottak, és folyamatosan lőtték a gólokat, így jutottak egészen 13-ig. Kérdés sem férhetett ahhoz, hogy a II. Talent Cup több mint fél méter magas serlegét a magyar válogatott emelheti majd a magasba az eredményhirdetéskor.

A nap első meccsén ugyan „csak” a 7. hely volt a tét, de a fehérorosz és a cseh válogatott szikrázóan kemény és nagy iramú mérkőzést játszott. A nap is kisütött a meccsre, a nézők is egyre nagyobb számban ültek a lelátóra, és bizony nem csalódtak a fiatalok mérkőzésén. Az izgalmas, változatos találkozó végén a fehéroroszok egy szép góllal szerezték meg a győzelmet és a 7. helyet. Az 5. helyet az ukrán válogatott szerezte meg, nagyszerű játékkal, sok szép kombinatív akcióval és jó helyzetkihasználással nyertek az előző nap legnagyobb bravúrját bemutató görög válogatott ellen.

A spanyol válogatott vasárnap is azt a szép, látványos játékot hozta, amellyel az előző két napon is bemutatkozott, ezúttal eredményesen: könnyedén nyert a csapat a fizikailag erős játékosokkal szereplő, de vasárnapra elfáradó lengyelek ellen, így feliratkozva a 3. helyre.

Aztán jött a döntő, amely ezúttal egyoldalúra sikeredett – a díjátadás igazolta, hogy a legjobb csapat nyerte meg a tornát. És igazolta azt is, hogy az a példaértékű út, amelyen a magyar strandlabdarúgás elindult, jó irányba vezet.

A vasárnapi mérkőzések eredményei

7. helyért: Fehéroroszország-Csehország 4-3

5. helyért: Görögország-Ukrajna 4-9 3. helyért: Spanyolország-Lengyelország 7-2
1. helyért: Magyarország-Franciaország 13-4

MAGYARORSZÁG: Iváncsik (Nagy G.) – Szentes-Bíró (3), Turós (4), Genczler, Rutai (3). Cs.: Deák, Bartha, Patócs (2), Gulyás (1). Szövetségi edző: Berkes László
FRANCIAORSZÁG: Prouvous (Manquinquant) – Maison, Baillieux (1), Price (1), Herault. Cs.: Wallon (1), Buhl (1), Bazin, Jenner. Szövetségi edző: Stephane Francois

A II. Talent Cup végeredménye:

8. Csehország 7. Fehéroroszország 6. Görögország 5. Ukrajna 4. Lengyelország 3. Spanyolország 2. Franciaország 1. MAGYARORSZÁG

A győztes csapatnak járó serleget dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és Izsvák Zsolt, az MLSZ Strandlabdarúgó Szakágának vezetője adta át.

Különdíjak

A torna legfiatalabb játékosa: Mikita Shavaradzin (Fehéroroszország)
A torna legjobb kapusa: Pablo Lopez Molina (Spanyolország)
A torna gólkirálya: Turós Viktor
A torna legjobb játékosa: Szentes-Bíró Tamás

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS