Tapad a Debrecenre az Újpest

2008. október. 26., 20:20   |    

Tapad a Debrecenre az Újpest

A Soproni Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján az Újpest hazai pályán legyőzte a Paksot, a Zalaegerszeg egy pontot szerzett a Nyíregyháza otthonában.

A hajrában nyert az Újpest

Újpest FC - Paksi FC 3-1 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Kabát az 55., Korcsmár a 82., Kabát a 89. illetve Kiss T. az 52. percben

Jól kezdte a mérkőzést az Újpest, Kabát Péter és Rajczi Péter állandó veszélyt jelentett a vendégek kapujára, ám a Paks megúszta kapott gól nélkül az első félidőt. Fordulás után meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, Tököli Attila átadása után Kiss Tamás tört be a 16-osra, majd a kifutó Balajcza Szabolcs fölött a hálóba emelt (0-1). A kapott gól jobb koncentrálásra késztette a hazaiakat, akik a 65. percben sokadik helyzetüket gólra váltották: Bori Gábor adott be jobb oldalról, az alapvonal közeléből, az érkező Kabát Péter pedig közelről a hálóba továbbított (1-1). A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a hazai együttes, és a 82. percben megszerezte a vezetést: Kabát jobb oldali szöglete után Korcsmár Zsolt fejelt a hálóba (2-1). A 89. percben bebiztosította győzelmét az Újpest, Kovács Attila hibázott, egy védést követően kiesett a kezéből a labda, Kabát pedig közelről a hálóba lőtt (3-1). A hazaiak lényegesen többet tettek a győzelemért, ezért rászolgáltak a három pontra.

Igazságos döntetlen


Nyíregyháza Spartacus FC - ZTE FC 1-1 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Vígh Tibor)
Gólszerző: Stojkov a 82. illetve Waltner az 53. percben

A mérkőzés első félideje kevés eseményt tartogatott, a hazaiak valamivel kezdeményezőbbek voltak, de komoly gólszerzési lehetősége nem volt a nyírségieknek. A szünet után megélénkült a mérkőzés, és a vendégek az első jelentősebb helyzetükből megszerezték a vezetést: Hajdú Norbert lódult meg a baloldalon, középre adott, a teljesen egyedül érkező Waltner Róbert pedig közelről a kapuba helyezett (0-1). A 82. percben váratlanul egyenlített a Nyíregyháza: Zabos Attila indította Aco Stojkovot, aki jól vette észre, hogy Vlaszák Géza kinn áll kapujából, és a hálóőr fölött a léc alá emelt (1-1). Újabb gól már nem született a lefújásig, a döntetlen megfelelt a játék képének.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS