Tavaszi rajt a Borsodi Ligában

2007. február. 23., 12:55   |    

Tavaszi rajt a Borsodi Ligában

Délután a Vasas - DVSC-TEVA mérkőzéssel megkezdődnek a Borsodi Liga tavaszi küzdelmei. A bajnokság a 18. fordulóval folytatódik, a 16. és 17. még az ősszel került lejátszásra. A tavasz nagy izgalmakat ígér, a bajnoki címért és a kiesés elkerüléséért is nagy harcot várnak az érintett csapatok vezetői és játékosai.

Bizakodóak az élmezőny tagjai

A tabella éllovasa, az MTK Budapest öt pontos előnnyel telelt. A kék-fehérek fiatal labdarúgói egyre több rutinnal rendelkeznek, játékuk mind kiforrottabb. A keret szinte változatlan összetételben dolgozik tovább, Garami József gárdájának tagjai közül csak Szántai Levente és Zabos Attila távozott, új labdarúgó nem érkezett a Hungária körútra.

A második helyen áll címvédő, a DVSC-TEVA kerete azonban jelentősen átalakult. Majd' egy csapatnyi játékos - közöttük meghatározó futballisták - távozott Debrecenből, erősítésnek pedig jött néhány, szintén kulcsszereplőnek szánt labdarúgó. A piros-fehérek nem titkolják, hogy ismét a bajnoki címre törnek.

A Zalaegerszegi TE távozói közül Ferenczi István és Lendvai Miklós hiányozhat leginkább, a csapat helyettük és több más posztra is külföldről igazolt. A zalaiak szeretnének a dobogón maradni, sőt, hisznek abban, hogy a bajnokság végén még előkelőbb helyen állnak majd, mint most.

Az Újpest FC hátránya jelenleg tizenkét pont az MTK mögött, ám a lila-fehérek bajnokok szeretnének lenni. Rajczi Péter és Tóth Norbert személyében válogatott szintű játékosokat vesztettek ugyan, ám úgy vélik, megfelelően erősítettek, jól használták ki a felkészülési időszakot, azaz elérhetik céljukat.

Marijan Vlak csapata, a Fehérvár FC frissen válogatottá avanzsált védőt, Csizmadia Csabát, és megbízható góllövőjét, Sitku Illést engedte el. A piros-kékek azonban megfelelően erősítettek, elvégezték a tervezett téli munkát, és a dobogóra várják a jelenleg az ötödik helyen álló együttesüket.

A Diósgyőr távozói közül Mogyorósi József elvesztését fájlalják a legjobban Miskolcon, ám Csank János együttese a megítélés szerint így sem gyengült meg. A piros-fehérek célja az, hogy megkapaszkodjanak az első hat között, sőt, akár előre is lépjenek egy-két helyet a tabellán.

Középről mindenki előrébb vágyik

A hetedik helyen álló Vasas nagy téli fogása a volt válogatott csatár, Kenesei Krisztián megszerzése. Az angyalföldiek egyelőre stabil, megbízható középcsapat építését tervezik, azaz a jelenlegi - hetedikek a tabellán - helyezéshez hasonlót kívánnak elfoglalni a bajnokság végén is.

Az újonc Paks a nyolcadik helyen zárta az őszt. A csapatból négyen távoztak, de a helyükre szerződtetett három futballista, Bardi Gábor, Balaskó Iván és Hanák Viktor erősítést jelenthet. A Paks vezetői bentmaradást várnak a csapattól, s Lengyel Ferenc együttese ezt az elvárást minden bizonnyal teljesíti is.

A PMFC-Pécs Plaza elengedte ugyan Balaskó Ivánt, ám Sztipánovics Barnabás személyében rutinos támadót igazolt. A pécsiek a középmezőnyben kívánnak maradni, persze, inkább előrébb, mint hátrébb kívánnak végezni jelenlegi helyezésüknél, a kilencedik bajnoki pozíciónál.

Tatabányáról rutinos labdarúgók igazoltak el, a volt bányászcsapat vezetői a helyükre fiatalokat szerződtettek. A frissítéstől előrelépést is várnak a kék-fehérek, de természetesen akkor sem lesznek elégedetlenek, ha a bajnokság végén a jelenlegi, azaz a tizedik helyen állnak majd.

A Sopron két legrutinosabb távozója Rabóczki Balázs és Bagoly Gábor. A helyükre - és persze a többi posztra - érkezett játékosokat azonban a vezetők alkalmasnak tartják arra, hogy eredményesebbé tegyék a csapatot, mert a soproniak előrébb szeretnének lépni jelenlegi helyezésüknél.

Győrből nem kevesebb, mint hét labdarúgó távozott a télen, ám a megszerzett Böőr Zoltán és Bojan Brnovics kétségkívül komoly erősítést jelenthet. A zöld-fehérek elvárásukban nem jelöltek meg konkrét helyezést, de nyilván szeretnék, hogy a tavaszi fordulók során csapatuk előkelőbb helyet szerezzen a tabellán.

Nagy lesz a harc a bentmaradásért

A jelenleg tizenharmadik Budapest Honvéd nagy ugrást tervez: Supka Attila vezetőedző szeretné, ha együttese az első nyolc között végezne. Erre reményt adhat, hogy kilenc új labdarúgó - közöttük rutinos játékosok - érkezett, s a télre tervezett munkát is sikerült a várt szinten elvégezni.

A REAC ősszel szerezett 16 pontja a tabella tizennegyedik helyét jelenti. A rákospalotai gárda Tóth Norbert megszerzésével sokat erősödhet, és képes lehet arra, hogy ismét a legjobbak között maradjon. Aczél Zoltán vezetőedző szerint a télen fejlődött a gárda támadójátéka, s a tréner bízik abban, hogy a REAC ezt a tavasszal bizonyítja is.

A 15. helyezett Kaporvári Rákóczi két ponttal van lemaradva a már bentmaradó helyen álló REAC mögött. Prukner László együttese öt távozója helyére eddig csak egy labdarúgót igazolt. A zöld-fehérek a bentmaradásért küzdenek, de céljuk eléréséhez támadójátékuknak mindenképpen javulni kell.

A sereghajtó Dunakanyar-Vác öt ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a Kaposvár. A klub azonban nagy átalakuláson megy át, új tulajdonos érkezik, aki nem kevesebb, mint tizenhárom labdarúgót hoz a klubhoz. Az azonban kérdés, hogy ennyi új játékos beépítése mikorra teheti majd eredményessé a csapatot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS