Távozik Vágó Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya

2014. január. 21., 13:27   |    

Távozik Vágó Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya

Lemondott Vágó Attila, akit a Magyar Labdarúgó Szövetség 2013 januárjában nevezett ki a női szakág szövetségi kapitányának.

A szakember az MLSZ vezetéséhez benyújtott indoklásában úgy fogalmazott: „Számomra az MLSZ Elnöksége előtt történt beszámolásom alkalmával nyilvánvalóvá vált, hogy az általam 2013-ban elkezdett munkát, amelynek végcélja a magyar női válogatott kijuttatása a 2017-es Eb-re és a 2019-es vb-re, a megfelelő támogatás nélkül nem tudom folytatni. A kapitányként eltöltött idő alatt kialakítottunk egy nemzetközi szinten is vállalható feltételrendszert, beépítettünk rendkívül fiatal játékosokat a válogatottba, mindezt úgy, hogy ez nem ment az eredményesség rovására. Egy év alatt megvalósult a női válogatottaknál egy egymásra épülő szakmai koncepció. Mivel munkámat a legjobb tudásom és szakmai hitvallásom szerint végeztem, úgy gondolom, hogy kudarcérzés nélkül tudom átadni a helyem, jelen pillanatban ezzel segítve a csapatot.”

A Magyar Labdarúgó Szövetség megítélése szerint a leköszönő kapitány irányításával elindult egy fejlődési folyamat a nemzeti csapatoknál. Ugyanakkor a válogatottak gerincét adó klubok és a szövetségi kapitány viszonya olyannyira megromlott, hogy a zavarmentes szakmai együttműködés tavaly év végére ellehetetlenült. Ezért a labdarúgó szövetség vezetése a szakember áldozatos munkáját megköszönve, tudomásul vette Vágó Attila lemondását.

Vágó Attila utódjának kijelölésére, a Női Bizottság bevonásával, főtitkári előterjesztés készül az Elnökség számára.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS