Teljes Kassai Viktor csapata az Eb-re

2016. március. 03., 15:26   |    

Teljes Kassai Viktor csapata az Eb-re

Az Európai Labdarúgó-szövetség a vezetőbírók tizennyolcas listája után nevesítette a komplett Európa-bajnoki keretet.

December közepén hozta nyilvánosságra az UEFA, hogy Kassai Viktor tagja a franciaországi kontinensviadal játékvezetői keretének. A magyar sípmester mellett Martin Atkinson (angol), Felix Brych (német), Cüneyt Cakir (török), Mark Clattenburg (angol), William Collum (skót), Jonas Eriksson (svéd), Ovidiu Hategan (román), Szergej Karaszjov (orosz), Pavel Královec (cseh), Björn Kuipers (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Milorad Mazics (szerb), Svein Moen (norvég), Nicola Rizzoli (olasz), Damir Skomina (szlovén), Clément Turpin (francia) és Carlos Velasco Carballo (spanyol) készül nagy elánnal az Európa-bajnokságra.

Az UEFA ezúttal közzé tette a nemzeti játékvezetői hatosokat is. Kassai Viktor asszisztensei – miként a Bajnokok Ligájában – Ring György és Tóth Vencel lesznek, az alapvonali játékvezetői teendőket Bognár Tamás és Farkas Ádám látják el, míg tartalék asszisztensként Albert Istvánra számítanak. Áprilisban előkészítő kurzust tartanak, ahol a játékvezetői csapatok együtt edzenek, illetve teljesítik a különböző teszteket.

Kassai Viktor korábban a 2008-as olimpián, a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is részt vett játékvezetőként. Az utóbbi kontinensviadalon Ring György és Bognár Tamás is hasznos tapasztalatokat szerezhetett.

Az Eb-n – amire a magyar válogatott is gőzerővel készül – összesen 51 mérkőzést rendeznek, tehát a 18 játékvezető viszonylag kevés feladatot kap, viszont azt annál hatékonyabban kell megoldaniuk a segítőikkel.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS