Telkiben készültek az ország kapustehetségei

2013. május. 15., 12:24   |    

Telkiben készültek az ország kapustehetségei

Hétfőn egynapos összetartáson vettek részt az ország legjobb 14 és 15 éves kapusai.

Az egész napos összetartáson 22 kapusedző és 40 kapus vett részt, az edzések, felmérések elsősorban azt a célt szolgálták, hogy az utánpótlás-válogatottak kapusedzői információkat kaphassanak az ország legjobbjainak aktuális tudásáról. Az OTP-MOL Bozsik-programban résztvevő tíz kapus egy régiós kiválasztási folyamatot követően jutott el az edzőtáborba, a többiek az akadémiák, valamint az NB I-es és NB II-es klubok edzőinek ajánlása révén jutottak be a korosztályos elitet képviselő csoportba.

A kapuspalántákat egy több állomásból álló felmérésen nézték meg a programon résztvevő edzők, majd az előre meghatározott osztályzási rendszer alapján kialakult egy sorrend, ami az utánpótlásedzők munkáját segíti a jövőben. A legjobb 1998-as születésű kapusok az U15-ös válogatott keretébe kaphatnak meghívót, az 1999-es születésűek pedig egyfajta előszűrőn vettek részt, és jövőre ismét meghívást kapnak egy hasonló felmérőre, így az utánpótlás-válogatottak kapusedzői pontosabb képet kaphatnak fejlődésükről.

- Azért volt hasznos ez a nap, mert egyszerre láthattuk a legtehetségesebb kapusainkat, és huszonkét kapusedző összvéleménye alapján állítottunk össze egy olyan sorrendet, ami a későbbiekben nagy segítségünkre lesz a kiválasztásnál. Köszönet illeti a résztvevőket, akik szabadidejüket feláldozva, vagy szabadságot kivéve, önként vállalták az esetenként hosszú utazást és az egész napos munkát - mondta Lippai József szövetségi kapusedző, az összetartás főszervezője.

csoportkep|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS