Telt ház várhat a Lokira, kettős győzelem a Ferencváros célja

2023. augusztus. 16., 21:37   |    

Telt ház várhat a Lokira, kettős győzelem a Ferencváros célja

Csütörtökön a DVSC és a Ferencváros is hazai pályán szerepel a Konferencia-liga 3. selejtezőkörében.

A Ferencváros a máltai 6-1-es győzelmével alighanem már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást, de Máté Csaba vezetőedző kiemelte: csapata nem engedheti meg magának, hogy a tetemes előny birtokában kiengedjen, és ne nyerje meg a hazai összecsapást.

– Kényelmes pozícióból várhatjuk a visszavágót, de a hétvégi, Puskás Akadémia elleni vereség miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy leengedjünk. Igenis győzelmi igénnyel kell kifutnunk a pályára. A játékosokat rotálni kell, mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját. És azt is hangsúlyoztuk a játékosoknak, ne továbbjutásban gondolkodjanak, hanem győzelemben. Támadni szeretünk, a Ferencvárosnak ez a génjeiben van, de a siker alapja a szervezett játék – fogalmazott Máté Csaba.

A DVSC sokkal nehezebb helyzetben van, hiszen az osztrák Rapid ellen a döntetlen is csak a hosszabbításra és egy tizenegyespárbajra lenne elég. Srdjan Blagojevic, a Loki vezetőedzője szerint továbbra is a Rapid a párharc esélyese, de csapata motiváltan várja az összecsapást, amelyen a telt házas Nagyerdei Stadion atmoszférája is segíthet a továbbjutás kiharcolásában.

– Büszke vagyok arra, hogy itt lehetünk, egy remek csapattal állunk szemben, és továbbra is arról álmodhatunk, hogy a következő fordulóban a Fiorentina ellen léphessünk pályára – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Blagojevic. – Nehéz mérkőzés vár ránk, az előző mérkőzésen 90 percen át nyomást helyeztek ránk a bécsiek, úgy érzem, továbbra is jobbak a továbbjutási esélyeik, mi próbáljuk élvezni és kihasználni a lehetőséget. Mindenképpen előny jelenthet a hazai pálya, több mint 15 ezer jegy elkelt, így minden valószínűség szerint telt ház lesz. A legapróbb részletekre is figyelnünk kell, motiváltak vagyunk, de nincs rajtunk nyomás, szeretnénk élvezni a mérkőzést.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Ferencváros-Hamrun 19.00
DVSC-Rapid Wien 21.00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS