Teltházas rangadóval folytatódik az OTP Bank Liga

2017. november. 03., 12:02   |    

Teltházas rangadóval folytatódik az OTP Bank Liga

A Ferencváros és a Debrecen, az első és a harmadik helyezett rangadója emelkedik ki az OTP Bank Liga szombati, 15. fordulójának programjából.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VSC
(Groupama Aréna, 15.30)
A várhatóan a szezon eddigi egyik legmagasabb nézőszámát hozó találkozóra mindkét csapat jó formában készül. A Ferencváros a bajnokságban április 15. óta csak a Videotontól kapott ki (kétszer), a legutóbbi hét fordulóban 19 pontot szerzett. Pályaválasztóként, a Groupama Arénában, ősszel még veretlen, a legutóbbi négy találkozóját megnyerte. A DVSC ugyancsak a Videotontól kapott ki legutóbb, kilenc forduló óta veretlen. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot gyűjtött. A két csapat legutóbbi három (egyaránt 2017-es9 egymás elleni bajnoki mérkőzésén nem született gól. 

VIDEOTON FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 15.30)
Egy korábbi fehérvári játékos, Kuttor Attila csapata látogat A Mezőkövesd a második forduló óta nyeretlen, a legutóbbi öt fordulóban mindössze két pontot szerzett. Ugyanakkor vendégként szeptember 16. óta, több mint másfél hónapja veretlen, Sopronból (a Haladás ellen) és Paksról is elvitt egy-egy pontot. A Videoton, amelyet nagyon megviseltek az utóbbi hetek eltiltásai, a legutóbbi hat fordulóban csak kétszer tudott nyerni. Pályaválasztóként az őszi szezonban még veretlen. 2015 júliusának vége óta minden hazai bajnokiján szerzett gólt. A Mezőkövesd a legutóbbi, a Videoton elleni felcsúti mérkőzésén döntetlent harcolt ki.

VASAS FC–ÚJPEST FC
(Dunaújváros, 15.30)
Ahogyan a múlt héten a Videoton sem fogadhatta Felcsúton „főbérlőjét”, a Puskás Akadémiát, a Vasas sem rendezheti a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest elleni bajnokit. A piros-kékek vezérkara a dunaújvárosi pálya mellett döntött. Gyakorlatilag semleges pályán játsszák a találkozót. (Igaz, a Vasas játszott már ott néhány napja, Magyar Kupa-mérkőzést.) Így aztán hazai pályáról nehéz beszélni, szinte felesleges a Vasas egyébként jó otthoni mérlegét emlegetni. (A csapat csak a Diósgyőrtől és a Balmazújvárostól kapott ki, utóbbi vereség előtt öt mérkőzésen 13 pontot szerzett.). Michael Oenning együttese az utóbbi hetekben nem kifejezetten sikeres, a legutóbbi négy bajnoki fordulóban csak négy pontot szerzett. Az Újpest a döntetlenek csapata, a mostani bajnoki idényben a meccsei felén egy pontot szerzett. Vendégként ugyanakkor július 30. óta nem „ikszelt”, győzelem követ vereséget. 

DIÓSGYŐRI VTK–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Debrecen, 15.30)
A vendégcsapatnak kevesebbet kell utazni, mint a hazaiaknak, de ez csak egy apró kuriózum. A lényeg, hogy a két csapat első egymás elleni élvonalbeli bajnoki mérkőzése nagy meglepetést hozott, az újonc Balmazújváros 4-0-ra megverte az addig még veretlen Diósgyőrt. Bódog Tamás együttese ezzel hullámvölgybe került, de az utóbbi három bajnokiját megnyerte. Debrecenben összesen hét gólt szerzett a Vasas és a Honvéd ellen a legutóbbi két fellépésén. A Balmazújváros az utolsó előtti helyen áll, de a legutóbbi idegenbeli találkozóján, a Vasas ellen nyerni tudott. Ez volt az első győzelme idegenben élvonalbeli története során. 

SWIETELSKY-HALADÁS FC–PAKS FC
(Sopron, 15.30)
A szombathelyiek a legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot szereztek. Ugyan mindhárom eddigi győzelmüket Sopronban érték el, de a legutóbbi három meccsükön ott is mindössze egy pontot szereztek. A Paks hosszú veretlenségi sorozata megszakadt a múlt héten Debrecenben, három forduló óta nyeretlen a csapat, de vendégként nem rossz a mérlege, hét meccsen nyolc pontot szerzett eddig. 

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA
(Bozsik Stadion, 19.30)
A bajnok és az újonc találkozója többnyire előbbi sikerét ígéri, különösen, ha pályaválasztó. A Puskás Akadémia ráadásul hetek óta nyeretlen, a legutóbbi öt fordulóban mindössze két hazai mérkőzésén szerzett egy-egy pontot. Ám a kispestiek, akik 2017 tavaszán a bajnoki címüket jelentős részben a pazar hazai mérlegüknek köszönhették, ősszel gyengélkednek. A legutóbbi három, a Bozsik Stadionban rendezett bajnokijukat elveszítették, a legutóbbi hatból csupán egyet nyertek meg. Ha ezen a hat találkozón, a tavaszihoz hasonló győzelmi szériát produkáltak volna, hatpontos előnnyel vezetnék a táblázatot. 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS