Tények egy bajnoki rangadó kapcsán

2020. október. 14., 09:47   |    

Tények egy bajnoki rangadó kapcsán

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András bírálta a MOL Fehérvár FC–Ferencváros OTP Bank Liga mérkőzés szervezési körülményeit, helyszínét és időpontját. A találkozó kitűzésével és rendezésével kapcsolatban a következők a tények.

– Az NB I-es menetrend sorsoláson dől el (jelen esetben július 14. óta ismert)
– Az, hogy mely csapatok találkoznak egy adott hétvégén véletlenszerűen alakul ki
– A sorsolás előtt a csapatok megfelelő indoklással jelezhetik, ha valamely időponttal kapcsolatban kérésük van
– Az adott játéknap kérdését az érintett klubok nemzetközi szereplése, illetve a közvetítési jogokat birtokló M4Sport csatorna határozza meg
– A mérkőzés kitűzése a szabályoknak megfelelően történt
– A találkozó elhalasztása külső körülmény miatt a két csapat számára versenyhátrányt eredményezhet a feszes versenynaptár miatt

Amennyiben a temetői forgalom november elsején, Mindenszentekkor Székesfehérvárott problémát jelent a szervezők számára, és a mérkőzést nem lehet a kitűzött időpontban biztonságosan megrendezni, az az MLSZ számára sem elfogadható. E kérdés megítélése a rendezők felelőssége.

Az egyeztetések során, amelyek az elmúlt napokban zajlottak, az MLSZ és az M4Sport vezetői is jelezték az érintett klubok számára, hogy a kérdésben megoldást a pályaválasztói jog felcserélése jelenthet. Ezt a versenyszabályzat alapján a két klub közösen kezdeményezheti a szövetség versenybizottságánál.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS