Területi amatőrválogatottak: Baranya harmadszor aranyérmes

2023. december. 11., 17:59   |    

Területi amatőrválogatottak: Baranya harmadszor aranyérmes

Az elmúlt hétvégén két napon át Cegléd, a Zsengellér Gyula Sporttelep volt az amatőr labdarúgás központja. Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság szervezésében itt rendezték ugyanis a 7. Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT) négyes döntőjét.

A sorozat záró szakaszának négy találkozóját a Nógrádifutball a YouTubeon élőben közvetítette, a vasárnapi két helyosztót neves szakkommentátorok – a Borsod-Abaúj-Zemplén – Győr-Moson-Sopron „kisdöntőt” Horváth Dávid, az MTK Budapest, míg a Békés – Baranya finálét Márton Gábor korábbi 21-szeres válogatott labdarúgó, a Zalaegerszeg vezetőedzője – kísérték figyelemmel. Utóbbi ráadásul edzőként 2015-ben Szigetszentmiklóson maga is megnyerte az akkoriban még MAVONT-nak hívott sorozatot Baranya amatőrválogatottjával. A rendező mind a négy találkozó után sajtótájékoztatót szervezett, ahol a szakvezetők és csapatonként egy-egy játékos mondhatta el véleményét az adott mérkőzésről.g

A szombati elődöntőkben előbb a „final fourba” a torna 2013 óta íródó történetében első ízben bejutó Békés Borsodot 2–0-ra, a másik ágon pedig Baranya Győr-Moson-Sopront 3–2-re győzte le. A vasárnapi helyosztók alkalmával a bronzmérkőzésen Győr-Moson-Sopron fölényben futballozva magabiztosan, 4–0-ra nyert Borsod-Abaúj-Zemplénnel szemben. A döntő nagy kérdése az volt, hogy Békés először vagy – 2015 és 2019 után – Baranya harmadszor hódítja el az elsőséget? Végül az utóbbi forgatókönyv vált valóra, Nagy Gábor együttese ugyanis 2–0-s sikert könyvelhetett el, így 2023-ban ők vihették haza a vándorserleget, amelyet 2022 februárja óta a címvédő Pest Vármegyei Igazgatóság folyosóján őriztek nagy becsben tartva.

Az elődöntők eredményei:

Békés – Borsod-Abaúj-Zemplén 2–0 (0–0)
Gólszerző: Miszlai László, Barna Viktor.

Győr-Moson-Sopron – Baranya 2–3 (0–1)
Gólszerző: Tar Péter, Varga József, ill. Wiesner Szabolcs (2), Lezsák Lázár.

A 3. helyért:
Borsod-Abaúj-Zemplén – Győr-Moson-Sopron 0–4 (0–2)
Gólszerző: Varga József, Veller Patrik, Kovács Alex, Rigó Dávid (11-esből).
Részletes jegyzőkönyv:

Döntő:
Békés – Baranya 0–2 (0–1)
Gólszerző: Wiesner Szabolcs, Szentes Krisztián.
Részletes jegyzőkönyv:
Végeredmény: 1. Baranya; 2. Békés; 3. Győr-Moson-Sopron; 4. Borsod-Abaúj-Zemplén.

A csapatok legjobbjai (az edzők értékelése alapján) a szervezők részéről különdíjban részesültek:
Wiesner Szabolcs (Baranya), Furár Róbert Tibor (Békés), Kalmár Dominik (Győr-Moson-Sopron), Lakatos Róbert Attila (Borsod-Abaúj-Zemplén).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS