Tét nélkül is simán nyert a DVSC

2012. május. 20., 19:55   |    

Tét nélkül is simán nyert a DVSC

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján a debreceniek három góljára nem érkezett válasz a Honvéd részéről.

Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 0-3 (0-1)
Vezette:
Németh Ádám (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
Gólszerző:
Rezes a 33., Bouadla a 75., Coulibaly a 80. percben

A mérkőzés első félórája kissé álmos játékot hozott, látszólag egyik csapat sem futballozott teljes erőbedobással, így a helyzetek is elmaradtak. A 33. percben vezetéshez jutott a DVSC, Rezes László a jobbösszekötő helyén, a 16-os sarkánál vett át egy labdát, majd észrevette, hogy Kemenes Szabolcs kinn áll a kapujából, és mesterien emelt a jobb felső sarokba (0-1). A Honvéd valamelyest aktívabb lett a kapott gól után, de ez igazán nagy gólhelyzetekben nem mutatkozott meg. A 75. percben Selim Bouadla szabadrúgásból csavart hajszálpontosan a jobb sarokba (0-2), majd a 80. percben egy nagy védelmi hiba után Bouadla passzából Adamo Coulibaly lőtt ziccerben a bal alsó sarokba (0-3), beállítva a végeredményt.


Haladás Sopron Bank - DVTK 2-1 (1-1)
Vezette:
Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Nagy a 20., Halmosi a 88., ill. Takács a 3. percben

A negyedik helyért harcoló diósgyőriek a terveiknek megfelelően kezdték a meccset, a 3. percben Bacsa Patrik beadása után Halmosi Péter nem tudott felszabadítani, Takács Péter pedig 20 méterről a léc alá lőtt (0-1). A szombathelyiek a 20. percben váltották gólra mezőnyfölényüket, Nagy Gábor tört be a 16-osra egy jó indítás után, majd 8 méterről a jobb sarokba helyezett (1-1). A hajrához közeledve a DVTK tett többet a vezetés megszerzéséért, de a 88. percben a Haladás lőtte a győztes gólt: Halmosi Péter a bal oldalon fordult kapura, majd a hálóba bombázott, a labda a lécről pattant a gólvonal mögé (2-1).

ZTE - MVM Paks 1-1 (1-0)
Vezette:
al-Doszari (katari) (Ring György, al-Bursaid)
Gólszerző: Kocsárdi a 18., ill. Szatmári a 82. percben

A zalaiak számára nem volt már tétje a meccsnek, legfeljebb első hazai győzelmükért hajthattak, a Paks viszont még reménykedhet a negyedik hely megszerzésében, ami Európa Liga-indulást jelenthet a csapat számára. A ZTE első helyzete után a paksiak máris középkezdéshez készülődhettek, Szakály Dénes egy csel után Kocsárdi Gergelyhez játszott, aki 17 méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-0). A paksiak ezt követően támadóbb szellemben léptek fel, de Vlaszák Géza többször is nagyot védett, így hazai vezetésnél ért véget a játékrész. A fordulás után a zalaiak játszottak jobban, helyzeteik azonban kimaradtak, míg a 82. percben a Paks gólra váltotta egy lehetőségét, Szatmári Lóránd a Kiss Tamással való kényszerítő után a visszakapott labdát 16 méterről a jobb sarokba vágta (1-1), megfosztva a ZTE-t a hazai győzelem rég megízlelt örömétől.


Vasas - Kaposvári Rákóczi 0-1 (0-0)
Vezette:
Berger József (Medovarszki János, Altavadi)
Gólszerző: Bebeto (11-esből) a 78. percben

Az élvonaltól búcsúzó Vasas meglehetősen kedvtelenül kezdte a mérkőzést, igaz, a vendégek is visszafogottabb teljesítménnyel rukkoltak elő. Az első félidei kevés esemény után a második félidőben már helyzetekig is eljutottak a csapatok, a 72. percben például a Jusuf Dajic elleni szabálytalanságért büntetőhöz jutott a Vasas. A 11-esből Farkas Balázs a jobb sarok mellé lőtt. A 77. percben a vendégek kaptak tizenegyest (és kerültek emberelőnybe, Görgényi Dávidot ugyanis kiállította a játékvezető az esetnél), a szabálytalanság elszenvedője, Bebeto pedig nem hibázott, a bal sarokba helyezett (0-1), ezzel a Kaposvár megnyerte az összecsapást.

Videoton - Lombard Pápa FC 2-0 (0-0)
Vezette:
Radványi Ádám (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Nikolics (11-esből) az 52., Nikolics a 69. percben

A Videoton esélyeshez méltóan többet támadott az első félidőben, Szűcs Lajosnak bravúrokat is be kellett mutatnia ahhoz, hogy megőrizze kapuját a kapott góltól. Az 52. percben már a pápai kapus sem segíthetett, a Nikolics Nemanja ellen elkövetett szabálytalanság után a sértett lőtt büntetőből a hálóba (1-0). A 69. percben növelte előnyét a Videoton, Walter Lee beadását követően Nikolicsról lemaradtak a védők, a támadó 7 méterről a hálóba bólintott (2-0), és kialakította a végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS