Tét nélküli meccset játszik az EL-ben a Ferencváros

2022. november. 02., 17:44   |    

Tét nélküli meccset játszik az EL-ben a Ferencváros

A továbbjutás és a csoportgyőzelem is biztos már a magyar bajnok számára, így a helyezések szempontjából már nincs tétje a csütörtöki (18.45), Trabzonspor elleni idegenbeli mérkőzésnek.

A Fradi minden várakozást felülmúlva már öt forduló után bebiztosította első helyét az Európa-liga-csoportjában: három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, 10 szerzett ponttal behozhatatlan előnnyel vezeti a négyest a Monaco, a Trabzonspor és a Crvena zvezda előtt.

Az utolsó fordulóban ahhoz a Trabzonsporhoz látogat a magyar csapat, amelyet hazai pályán 3-2-re sikerült legyőznie.

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, az ellenfél abszolút győzelmi kényszerben van, ezért talán kicsit nagyobb rajtuk a nyomás. Mi kevésbé vagyunk nyomás alatt, de ugyanolyan mentalitással, csapatként kell együtt harcolnunk, mint eddig, és akkor elérhetünk egy jó eredményt, ez is a célunk" - mondta a szerdai, törökországi sajtótájékoztatón Ryan Mmaee, a Ferencváros játékosa.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző is megerősítette, hogy a továbbjutás ellenére teljesen komolyan veszi a mérkőzést együttese.

"Már játszottunk a Trabzonnal egy mérkőzést hazai pályán, ahol tíz emberrel kellett helyt állnunk, de ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Idegenben vagyunk, a Trabzon mögött ott áll majd a remek közönsége. Az, hogy mi lesz a lehető legjobb taktika a számunkra, ez még holnapig eldől, ezen még mi is gondolkodunk a stábbal" - fogalmazott Csercseszov.

A törökök 6 ponttal a harmadikok a csoportban, és akkor lehet esélyük a továbbjutást érő második hely megszerzésére, ha a Monaco pontot veszít a Crvena zvezda ellen. A csoport harmadik helyezettje a Konferencia-ligában folytatja tavasszal.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS