Tétre megy a csehek elleni meccs

2013. augusztus. 13., 14:24   |    

Tétre megy a csehek elleni meccs

Fontos a szerdai győzelem, mert a vb-pótselejtező párosításánál a FIFA-ranglistás helyezés számít.

Egervári Sándor szövetségi kapitány kedden délben tartotta meg a szerdai (Puskás-stadion, 20.30), csehek elleni felkészülési meccset megelőző utolsó sajtótájékoztatóját. A szövetségi kapitány kiemelte: bár a legfontosabb cél a minél jobb felkészülés a szeptember 6-i, bukaresti vb-selejtezőre, egyáltalán nem mindegy, hogy mi lesz a meccs eredménye, ugyanis ha sikerülne megszerezni a második helyet és pótselejtezőt játszana a csapat, akkor nagyon fontos, hogy minél jobb helyet foglaljon el a FIFA-rangsorban. A pótselejtezők előtt a nyolc válogatott közül a négy legmagasabban rangsoroltat kiemelik, őket tehát nem sorsolhatják egymás ellen, s ha sikerülne bekerülni az első kalapba, megnövekedne az esély a továbbjutásra is.

- Szeretnénk meghatározó játékot bemutatni még akkor is, ha legutóbb a tavaly júniusi, prágai találkozón a csehek ránk erőltették az akaratukat. Ősszel összesen hat tétmérkőzést szeretnénk játszani, ehhez már a csehek ellen is fegyelmezett, jó játékot kell mutatnunk - fogalmazott Egervári Sándor.

A szövetségi kapitány kiemelte: régen fordult olyasmi elő, hogy a kerettagok közül mindenki egészségesen készüljön a meccsre, most viszont szerencsére senki sem bajlódik sérüléssel. A felkészültségben vannak azonban különbségek, a szezon elején még nem mindenkinek van megfelelő mennyiségű tétmeccs a lábában, ezt a sajtótájékoztatón résztvevő Vanczák Vilmos is megerősítette.

A kezdőcsapatot érintő kérdésre még nem válaszolt a kapitány, azt viszont elárulta: Juhász Roland egyre jobb formában van, és nagyon látszik rajta, hogy vissza akarja szerezni a helyét a válogatott kezdőcsapatában is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS