Tíz éve kezdett ilyen jól a DVTK, Böde pótolta mulasztását

2016. július. 25., 10:30   |    

Tíz éve kezdett ilyen jól a DVTK, Böde pótolta mulasztását

A Diósgyőri VTK legutóbb tíz éve kezdte két bajnoki győzelemmel az élvonalban az idényt, az egyik legyőzött akkor is az Újpest volt. Böde Dániel a 2015–2016-os idényben csupán két csapat, a Haladás és a Bp. Honvéd ellen nem szerzett gólt a bajnokságban, a mostani első két fordulóban pótolta a „mulasztását”. A Vasas tavaly két vereséggel, most két győzelemmel kezdte a bajnoki idényt. Az OTP Bank Liga második fordulójának érdekességei.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Rácz (8.), illetve Gohér (41.)

– A Haladás az első pontját szerezte az idényben, a Mezőkövesd mind a két eddigi bajnokiján döntetlent ért el.
– A 2016-ban a hazai bajnoki mérkőzéseit Sopronban rendező szombathelyi csapat eddig hét meccset játszott a Hűség városában, s ebből csak egyet, a Fradi ellenit veszítette el. Tart jó sorozata: vidéki csapat ellen 2015. május 2. óta nem szenvedett hazai bajnoki vereséget, sőt, a most is az OTP Bank Liga mezőnyében lévő vidéki csapatok ellen „otthon” 2014. szeptember 20. óta nem veszített!
– A vendégek tíz emberrel fejezték be a mérkőzést Tóth Bence kiállítása miatt (77. perc).
– A mérkőzés mindkét gólja szabadrúgásból született.
– A Soroksárról szerződtetett korábbi élvonalbeli játékos, Gohér Gergő góllal debütált a Mezőkövesd együttesében. Az élvonalban legutóbb 2014. november 29-én, a Puskás Akadémia színeiben talált a kapuba.
– Rácz Barnabás eddigi rövid élvonalbeli pályafutása első gólját érte el.
– Érdekes, hogy a két gólszerző az előző bajnokság utolsó fordulójában is játszott egymás ellen, de akkor még mindketten más csapatban szerepeltek. A Merkantil Bank Liga 2015–2016-os záró fordulójában a Soroksár 2-1-re nyert Rácz akkori együttese, a Swietelsky-Soproni VSE ellen.



DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Oláh B. (52.), Bognár (54.), illetve Andrics (28., 11-esből)

– A két csapat a századik egymás elleni találkozóját vívta az élvonalban.
– 2015 őszén is 2-1-re nyerte a DVTK az Újpest elleni hazai mérkőzését, sőt akkor is 0-1-ről fordított, s az egykori újpesti, Bognár István akkor is a gólszerzők között volt.
– A Diósgyőri VTK legutóbb tíz éve kezdte két bajnoki győzelemmel az élvonalban az idényt. Az egyik legyőzött akkor is az Újpest volt. A borsodiak a jó rajt ellenére csak a kilencedik helyen végeztek a bajnokságban.
– Az Újpest 2016-ban még továbbra sem nyert vendégként bajnoki mérkőzést.
– A lila-fehérek legutóbb a 2012–2013-as idényben kezdték két vereséggel a bajnoki idényt, az egyik legyőző akkor is a DVTK volt.
– Bognár István először szerzett az élvonalbeli pályafutása során két egymást követő mérkőzésen három gólt. (A második vonalban is csak egyszer volt hasonlóra példa.) Három gólja máris egyéni csúcs, korábban még egyetlen idényben sem jutott két gólnál többig egy teljes szezonban.
– Oláh Bálint a második NB I-es meccsén megszerezte az első gólját.



BP. HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-1 (0-1)
Gólszerző: Böde (42.)

– A Ferencváros az előző idényhez hasonlóan két győzelemmel rajtolt. Akkor Böde ötből csak egy gólt szerzett.
– Böde Dániel a Fradi eddigi négy idénybeli bajnoki góljából hármat szerzett, a negyediket előkészítette.
– Az előző idény gólkirálya a 2015–2016-os idényben csupán két csapat, a Haladás és a Bp. Honvéd ellen nem szerzett gólt a bajnokságban. A mostani első két fordulóban pótolta a „mulasztását”.
– A Bp. Honvéd pályaválasztóként 2016-ban mindössze harmadszor szenvedett szenvedett vereséget, érdekes módon mindannyiszor 1-0-ra. Csak zöld-fehér csapattól kapott ki, kétszer a Haladástól.
– A Fradi legutóbb 2014 novemberében győzött vendégként bajnoki találkozón a Bozsik Stadionban.
– A Fradi javított idegenbeli mérlegén: a mostani sikert megelőzően a legutóbbi három idegenbeli bajnokijából kettőt, a legutóbbi kilencből ötöt elveszített.
– Marco Rossi együttese tavaly csak az ötödik őszi hazai mérkőzésén veszítette el hazai veretlenségét. A mostani idény gyengébben indult a Bozsik Stadionban.



GYIRMÓT FC GYŐR–MTK BUDAPEST 0-0

– E találkozó volt a Gyirmót FC Győr történetének első hazai élvonalbeli bajnoki találkozója.
– A Gyirmót (egyébként a másik újonchoz, a Mezőkövesdhez hasonlóan) még veretlen és nyeretlen a bajnoki idényben. Tavaly ilyenkor mindkét újonc, a Békéscsaba és a Vasas is nulla ponttal állt.
– Az MTK-nak ez volt a hatodik tétmérkőzése az idényben, másodszor játszott döntetlent.
– A kék-fehérek a hat eddigi tétmeccsből hármat Gyirmóton játszottak, a mérleg a két Európa-liga-mérkőzést is beleértve egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség.
– Az MTK április 9. óta először játszott tétmérkőzésen gól nélküli döntetlent. Akkor a Diósgyőr volt az ellenfele.
– Teodoru Vaszilisz irányításával együttese még nem nyert idegenbeli bajnokit.
– Az MTK legutóbb még László Csabával, 2015. október 17-én, Felcsúton nyert vendégként bajnokit. Azóta tökéletes matematikai sorban jönnek az eredmények: egy vereséget egy döntetlen, majd egy újabb vereség követ.



PAKSI FC–VIDEOTON FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Gévay (52.), illetve Feczesin (26.)

– A Videoton FC a várakozásoktól elmaradva kezdte a bajnoki idényt, de még így is jobban, mint egy évvel korábban, amikor az első két forduló után pont nélkül állt. Mindenesetre még nincs meg Henning Berg első magyarországi bajnoki győzelme.
– A Paks tavaly is veretlen volt az első két forduló után, de akkor megnyerte az első hazai meccsét. Igaz, nem az egyik legjobb csapat, hanem az újonc Békéscsaba ellen.
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi három bajnokiján veretlen maradt, ilyen jó sorozata 2016-ban még nem volt. Pályaválasztóként ellenben három vereség után szerzett ismét pontot.
– A Videoton FC az előző idényben április elejéig gyengén szerepelt vendégként, de az utolsó két meccsét tavasszal megnyerte. (Ebből az egyiket éppen Pakson.) Ugyanakkor 2015. május 16. óta ez mindössze a második idegenbeli bajnoki döntetlenje. (A másikat a Puskás Akadémia ellen érte el, Felcsúton.)
– Gévay Zsolt mindössze hat gólt szerzett eddig az élvonalban, de ebből kettőt a Paks legutóbbi két hazai bajnokiján. Sőt: a 2015 őszi és a 2016 őszi első hazai bajnokin összesen három gólt jegyzett.
– Feczesin Róbert szerezte a Vidi mindkét eddigi bajnoki gólját az idényben. A korábbi válogatott csatár a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak egyen nem szerzett gólt, noha csupán most, Pakson játszott 90 percet.
– A Videoton FC 2011 óta mindössze egyszer tudott Pakson bajnoki mérkőzést nyerni.



VASAS FC–DEBRECENI VSC-TEVA 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Ádám M. (54.), Vaskó (85., 88.), illetve Ferenczi J. (33.)

– A Vasas tavaly két vereséggel, most két győzelemmel kezdte a bajnoki idényt.
– A piros-kékek a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésüket megnyerték, e 360 perc alatt mindössze egy gólt kaptak.
– 2016-ban a Vasas másodszor szerzett bajnoki meccsen három gólt, április 2-án az Újpestet 3-2-re verte meg.
– A csereként beállt Vaskó Tamás a bajnoki pályafutása során 2007 áprilisában szerzett a mostani előtt egy mérkőzésen két gólt. Akkor a Paks ellen duplázott.
– Ádám Martin mindkét bajnoki fordulóban gólt szerzett. A Vasas mindhárom gólja, így az övé is fejesből esett a DVSC-Teva ellen.
– A DVSC-Teva az immár szokásos rossz bajnoki kezdését produkálja, még nyeretlen. Három gólt legutóbb idegenbeli bajnoki 2015 novemberében, a Ferencváros ellen kapott.
– Ferenczi János 2015. május 31., az ETO FC Győr debreceni kiütése óta először szerzett gólt az élvonalban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS