Tíz gól a REAC - DVTK meccsen

2008. április. 26., 22:10   |    

Tíz gól a REAC - DVTK meccsen

A Kaposvár pontot szerzett Győrben

Győri ETO - Gabona Trans-Kaposvár 1-1 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula)
Gólszerző: Brnovic a 48. illetve Oláh a 78. percben

Kiegyenlített mérkőzést vívtak a csapatok, a Győr próbálta ráerőltetni akaratát a Kaposvárra, de a vendégek szervezetten védekeztek, s erejükből veszélyes kontrákra is futotta. A vezetést az ETO szerezte meg, a 48. percben Bajzát Péter adott remekül Bojan Brnovichoz, aki 13 méterről a hálóba emelt (1-0). Ezután nyílt lett a meccs, a Győr növelni kívánta előnyét, a Kaposvár pedig igyekezett egyenlíteni, s a 78. percben sikerrel is járt. Pest Krisztiántól Andre Alves dos Santoshoz került a labda, akiről Oláh Lóránt elé pattant, a csatár pedig közelről a kapuba lőtt (1-1), a kaposváriak tehát elhoztak egy pontot a Győr otthonából.


Az első félidőben eldőlt

Nyíregyháza Spartacus FC - BFC Siófok 2-0 (2-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, dr. Vári Ádám)
Gólszerző: Dosso a 10., Miskolczi a 42. percben

A Nyíregyháza a tizedik percben szerzett vezetést, Lippai Ákos beadása után Sindou Dosso közelről fejelt a vendégek kapujába (1-0). Ezután felváltva alakítottak ki helyzeteket a csapatok, de sikerrel ismét a hazaiak jártak. A 42. percben Miskolczi László beadásnak szánt lövésénél a labda a bal kapufát találta el, majd a labda Miklósvári Jánost is érintve a hálóba pattant (2-0). A második félidőben nekigyürkőzött a Siófok, a Balaton-parti együttes nagyon igyekezett az egyenlítés érdekében, de a nyírségiek őrizték előnyüket, sőt, veszélyes ellenakciókat is vezettek. Több gól azonban már nem esett, a Nyíregyháza otthon tartotta mindhárom pontot.


A 'Bányász' csak szépíteni tudott

FC Tatabánya - DVSC-TEVA 1-2 (0-2)
Vezette: Bognár Tamás (dr. Szabó Péter, Huszár Balázs)
Gólszerző: Vámosi (11-esből) a 84. illetve Takács Z. a 23., Kerekes a 44. percben

A debreceniek fölénye a 23. percben érett góllá, ekkor Takács Zoltán fejese után Kurucz Péter védett, ám kipattant róla a labda, amit Takács a közelről a hálóba helyezett (0-1). Ezután is a vendégek maradtak lendületben, és a 44. percben meg is duplázták előnyüket: Kerekes Zsombor lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát a Kurucz mellett, majd a az üres kapuba helyezett (0-2). A második játékrészben az első percek egyértelmű debreceni fölényt hoztak, ám később egyre bátrabbá és veszélyesebbé vált a Tatabánya. A 'Bányásznak' végül sikerült is szépítenie, a 84. percben Komlósi Ádám a 16-oson belül buktatta Juan Perezt, s a büntetőt pedig Vámosi Csaba higgadtan értékesítette (1-2).


Négyszer egyenlített a REAC

REAC - Diósgyőr FC 5-5 (1-2)
Vezette: Mawla Hussain - katari (Erős Gábor, Ali Eisa Rasheed - katari)
Gólszerző: Dancs a 36., Dancs az 52., Varga az a 68., Somorjai (11-esből) a 76., Somorjai (11-esből) a 81. illetve Simon A. a 24., Homma a 45., Simon A. a 50., Kamber a 70. Homma a 77. percben

Veszélyesebben kezdett a REAC, de a palotai gárda nem tudta értékesíteni helyzeteit. A DVTK viszont nagyobb sikerrel járt: a 24. percben Simon Attila 16 méterről lőtt a hálóba (0-1). A hazaiak nem adták fel, és a 36. percben egyenlítettek is, Varga Zoltán lövését Köteles László védte, ám a kipattanó labdát Dancs Roland a gólvonal mögé passzolta (1-1). Szünetre mégis a vendégek vonulhattak előnyben, a 45. percben Virágh Aladár bal oldali szögletét követően Kazuo Homma helyezett a léc alá (1-2). A második félidő igazi gólszüretet hozott. Az 50. percben Homma beadása után Simon A. közelről fejelt a kapuba (1-3)., ám a vendégek csak két percre nyugodhattak meg, ugyanis Dancs villámgyorsan szépített (2-3). A 68. percben egyenlített is a REAC, Varga Zoltán közelről helyezett a kapuba (3-3), de két perccel később megint a DVTK vezetett, Djordje Kamber közelről helyezett a hálóba (3-4). Az izgalmak tovább fokozódtak a 76. percben, amikor a vendégek Somorjai Tamást buktatták a 16-oson belül. A sértett a jobb felső sarokba lőtt, ám a játékvezető megismételtette a büntetőt - ekkor Somorjai a bal felsőbe helyezett (4-4). A 77. percben viszont már megint vezetett a Diósgyőr, Homma két csel után lőtt a kapu jobb oldalába (4-5). A slusszpoén azonban nem ez volt, mert a 81. percben Kőhalmi András buktatása után újabb tizenegyeshez jutott a REAC és Somorjai ezt sem hibázta el (5-5).


Sorozatban hetedszer nyert a Fehérvár

Fehérvár FC - Paksi FC 3-0 (1-0)
Vezette: Veizer Roland (Márkus Tamás, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Dvéri a 22., Nagy D. 70., Koller a 90. percben

A meccs első időszaka mezőnyjátékkal telt, majd a 22. percben Sitku Illés passza után Dvéri Zsolt egy 18 méteres lövésből szerzett vezetést (1-0). A félidő hátralévő idejében mindkét gárda tagjai előtt adódtak lehetőséget, de az eredmény nem változott. A 70. percben növelte előnyét a piros-kék együttes, Nagy Dániel iramodott meg a felezővonaltól, majd 25 méterről a kint álló Kovács Attila felett a léc alá bombázott (2-0). A paksiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de a meccs utolsó gólját is a Fehérvár szerezte, a 90. percben Simek Péter jobb oldali szöglete után Koller Ákos hét méterről lőtt a kapuba (3-0). A fehérváriak zsinórban hetedik győzelmüket szerezték.

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS