Tizenegyesekkel jutott tovább a Honvéd

2007. augusztus. 03., 09:43   |    

Tizenegyesekkel jutott tovább a Honvéd

Az UEFA-kupa selejtező első fordulójának visszavágóján a Honvéd nem bírt a Nistru Otaci együttesével, de a tizenegyesrúgások a kispestieknek hoztak szerencsét, a magyar gárda óriási izgalmak után jutott tovább.

Az 1-1-es végeredményt hozó első mérkőzés után a Honvéd egygólos sikerrel is továbblépett volna a második körbe, de a házigazdák biztosabb győzelemre készültek a moldávok ellen. Bár az első helyzet a vendégek előtt adódott, a Honvéd hamar átvette az irányítást, és egy remek támadás végén a 14. percben, Abraham találatával megszerezte a vezetést (1-0). Supka Attila együttese a folytatásban is fölényben játszott, ám újabb gólt nem tudott szerezni a szünetig.

A hosszabbítás után sem változott az eredmény
Fordulás után kicsit visszavett a tempóból a hazai gárda, és ezt a vendégek ki is tudták használni, egy szöglet utáni kavarodásnál a Mekang elé került a labda, aki közelről nem is hibázott (1-1). A mérkőzésből hátralevő időben szinte egykapuzott a Honvéd, de a lelkesen játszó, és jól védekező vendégek tartották az eredményt, és 120 perc után sem változott az állás.

A tizenegyesrúgások óriási izgalmakat hoztak, a kapusok többször is hárítottak (Tóth Iván három büntetőt védett), és csak kilenc pár után dőlt el a továbbjutás - a Honvéd javára.


UEFA-kupa selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Budapest Honvéd - Nistru Otaci 1-1 (1-0, 1-1, 1-1, 1-1)
Büntetőkkel: 5-4

Gólszerző: Abraham (14.) ill. Mekang (50.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS