Tizenhat csapat pótol a Merkantil Bank Ligában

2018. április. 24., 15:46   |    

Tizenhat csapat pótol a Merkantil Bank Ligában

A március közepi rossz időjárás miatt, a 25. fordulóból elhalasztott nyolc mérkőzést pótolják szerdán a Merkantil Bank Ligában. A játéknap rangadójának a Kisvárda csákvári fellépése ígérkezik.

CEGLÉDI VSE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Albertirsa, 17.00)
A tizenegyedik helyen álló Cegléd hetek óta nyeretlen, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon döntetlenre végzett. Pályaválasztóként ugyan júliusban rosszul kezdett a Szeged 2011 ellen, de azóta csak élcsapatoktól (Gyirmót, MTK, Békéscsaba) kapott ki. A ZTE nagyon rossz formában és egyre nagyobb bajban van. A tizennyolcadik, tehát kiesőhelyen áll, március 25-én győzött legutóbb. Vendégként a legutóbbi kilenc bajnoki meccsén annyi pontot gyűjtött, ahány gólt szerzett: kettőt. A legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján ellenben nem talált a kapuba.

VÁC FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Óbuda, 17.00)
A Vácnak felemás a hazai mérlege, de az utóbbi hetekben romlott. Nem tudta vasárnap legyőzni a Ceglédet, pályaválasztóként a legutóbbi három meccsén csak két ponttal lett gazdagabb. A csapat áprilisban még nem nyert a Merkantil Bank Ligában, pedig a szerdai a hatodik meccse lesz. A Mosonmagyaróvár egyre feljebb lépeget a táblázaton, de még mindig csak tizenhatodik, két ponttal a kiesőhelyen álló ZTE előtt. Pedig a csapat a legutóbbi hat mérkőzésén egyetlen vereséget sem szenvedett. Vendégként november 12. óta nem kapott ki, négy döntetlen mellett kétszer győzött.

SZOLNOKI MÁV FC–SOPRONI VSE
(Szolnok, 17.00)
Egyetlen csapat akad a mezőnyben, amelynek a mérlege a legutóbbi négy fordulóban rosszabb a Sopronénál: ez a Szolnok. A Tisza-partiak a tizenkettedik helyen állnak, visszaestek, miután a legutóbbi négy fordulóban nem szereztek pontot. Elképesztően rossz a hazai mérlegük, november 5. óta a Győri ETO elleni győzelemtől eltekintve minden bajnoki mérkőzésüket elveszítették. A Sopron az utolsó helyen áll, a legkevesebb győzelem (1) és a legtöbb vereség (18) áll a neve mellett. Vendégként akadt egy jó sorozata (hét mérkőzésből öt döntetlen a két vereség mellett), de a legutóbbi két alkalommal, a Békéscsaba és a Kazincbarcika ellen, kikapott.

BUDAÖRS FC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Tatabánya, 17.00)
Mind a két csapat veretlen maradt a legutóbbi öt fordulóban, s bár ebből nem következik, mégis óriási a különbség a helyezésben és a pontszámban is közöttük. A Budaörs a hatodik, 48 szerzett ponttal, a Szeged tizenhetedik, 32 ponttal. A budaörsiek tavasszal még nem kaptak ki a tatabányai albérletben, igaz, a legutóbbi két meccsükön, a Soroksár és a Kisvárda ellen csak egy-egy pontot szereztek. A szegedi akadémisták idegenben még nem kaptak ki 2018-ban, mindössze három mérkőzésen vannak túl, a Dorog és a Kazincbarcika elleni döntetlen után győztek Szolnokon.

DOROG FC–SOROKSÁR SC
(Dorog, 17.00)
Az egykori bányászcsapat nagyon értékes hazai győzelmet aratott vasárnap a Győri ETO ellen, ha nem szerzett volna pontot, lecsúszik közvetlenül a kiesőhelyen állók elé. Ez volt pályaválasztóként az első tavaszi bajnoki győzelme. Így sincsen könnyű helyzetben, a Soroksár után csak az élmezőnybe tartozó csapatokat fogad még, s el kell mennie idegenbe a riválisok közül a Zalaegerszeghez és a Csákvárhoz is. A Soroksár a kilencedik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban nem szenvedett vereséget. Vendégként a legutóbbi négy kirándulásából csak a Szeged elleni gyulairól tért vissza pont nélkül.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Csákvár, 17.00)
A csákváriak szenzációs tavaszi menetelésükkel már a mezőny első felébe ugrottak előre, a tizedik helyen állnak, a legutóbbi öt fordulóban tizenhárom pontot gyűjtöttek. Ebben a szakaszban ilyen sokat egyetlen más csapat sem ért el. Idén eddig mindhárom hazai bajnoki meccsüket megnyerték. A Kisvárda biztosan halad a feljutás felé, kilenc ponttal előzi meg az egy mérkőzéssel többet játszott Békéscsabát. Vendégként ugyanakkor a legutóbbi öt mérkőzéséből csak a szolnokit nyerte meg.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–KAZINCBARCIKAI BSC
(Nyíregyháza, 19.00)
A Szpari formája kicsit visszaesett az elmúlt hetekben, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csupán egyet nyert meg. Így is az ötödik helyen áll, 49 ponttal, sőt, a vesztett pontokat tekintve negyedik. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén csak négy pontot szerzett, a Mosonmagyaróvár elleni vereség éppen úgy csalódást keltett, mint a ZTE elleni döntetlen. A Kazincbarcika az új edzővel győzelemmel avatta az új helyszínt (immár Putnokon játszott pályaválasztóként), így most a tizennegyedik helyen áll, öt ponttal a tizennyolcadik ZTE előtt.

GYIRMÓT FC–BFC SIÓFOK
(Gyirmót, 19.00)
A tavaly tavasszal még élvonalbeli Gyirmótnak jól megy eddig tavasszal, kilenc forduló alatt nem szenvedett vereséget. Ugyanakkor márciusban (április első napját is ideértve) négyből négyet nyert, azóta négyből csak egyet. Pályaválasztóként idén még nem nyert egymást követő két mérkőzést is, de a Békéscsaba elleni döntetlen után most győzelem jönne. A Siófok a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett, 36 ponttal a tizenharmadik helyen áll. A legutóbbi hat idegenbeli meccséből négyet megnyert, csak Albertirsán, a Ceglédtől kapott ki.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS