Tizenhat éve nem nyert Győrben a Haladás

2012. augusztus. 03., 21:17   |    

Tizenhat éve nem nyert Győrben a Haladás

A győriek négy gólt kaptak, a szombathelyiek négyet rúgtak az OTP Bank Liga 1. fordulójában, mégis az ETO lesz az esélyesebb szombaton.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI– DVSC-TEVA
(Augusztus 4., szombat, 17.00)

A Rákóczi vereséggel, a DVSC-Teva győzelemmel kezdte az új idényt, egyik sem volt nagy meglepetés. A Kaposvár 3-1-re kikapott az MTK-tól, a bajnokcsapat 4-1-re verte meg a legutóbbi bronzérmes Győrt. A Loki legutóbb 2011. március 18-án, Székesfehérváron a Videoton ellen veszített idegenbeli bajnoki mérkőzésen – ami egyben azt is jelenti, hogy Kondás Elemérrel még veretlen vendégként az NB I-ben a DVSC. A piros-fehérek a Kaposvár elleni idegenbeli mérlege pazar az első bajnoki cím megszerzése, 2005 nyara óta. A DVSC 8 mérkőzéséből egyet sem veszített el Somogyország fővárosában, négy győzelem mellett négy döntetlen került a listára. (Beleértve a Magyar Kupa-mérkőzéseket is.) Idén februárban a DVSC Adamo Coulibaly góljával győzött Kaposváron 1-0-ra MK-találkozón, azt megelőzően két bajnokin két döntetlen született: 1-1 és 0-0. A 2011-es bajnokin is Coulibaly lőtte a vendégek gólját, büntetőből. Ugyanakkor azt se tévesszük szem elől, hogy a Rákóczi a 2011–2012-es idényben bajnoki találkozón, még Sisa Tibor irányításával, egyetlen, a megyén kívüli csapattól sem kapott ki hazai pályán! (Ugyanis az egyetlen hazai bajnoki vereséget a Siófok mérte a zöld-fehérekre.) Különlegessége lesz a találékozónak a kaposvári edző, Prukner László, valamint a debreceni csapatkapitány, Szakály Péter találkozása. A mester nemcsak edzője, hanem osztályfőnöke is volt a válogatott játékosnak.

GYŐRI ETO– SZOMBATHELYI HALADÁS
(Augusztus 4., szombat, 19.00)

A futball érdekes játék: az ETO négy kapott, a Haladás négy szerzett góllal kezdte az évet, mégsincs ember, aki kijelentené, a szombathelyiek a találkozó favoritjai. A vasi zöld-fehérek ugyanis 1996. október 26. óta nem tudtak bajnoki meccset nyerni a Rába partján. Ugyanakkor, noha az esztendők többségében az ETO megelőzte a Haladást a bajnoki táblázaton, a győriek mérlegét viszonylag sok hazai bajnoki döntetlen rontja az utóbbi időben a szombathelyi riválisok ellen. Konkrétan: a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésből három 'ikszre' végződött, igaz, a legutóbbi meccset, tavaly július végén 1-0-ra az akkor még Csertői Aurél által dirigált ETO nyerte meg. Az egyetlen gólt Dudás Ádám szerezte. A győrieknél a felépült Marko Dinjar játszhat, s elképzelhető, hogy már Koltai Tamás is bevethető lesz. Az egyik új szerzemény, Mihai Dina ellenben megsérült. A Haladás a hét közepén Szalai Ádám a német élvonalban szereplő csapatával, a Mainzcal játszott felkészülési mérkőzést (1-2). A meccsen Halmosi Péter hát- és bordatáji fájdalmai miatt cserét kért, de elképzelhető, hogy tud játszani a szombati bajnokin.

PMFC MATIAS–FERENCVÁROS
(Augusztus 4., szombat, 20.45)

Supka Attila győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban a pécsiek edzőjeként, csapata 3-2-re nyert Pakson. Ugyanakkor a PMFC – amely hosszú szünet után tért vissza az élvonalba tavaly nyáron – az előző szezonban veszített hazai pályán a Fradi ellen, egyébként 2005. május 15-én győzött legutóbb a zöld-fehérek ellen NB I-es bajnoki találkozón. A Fradi 1-1-es döntetlennel kezdett a Kecskemét ellen. Az azon a találkozón kiállított csapatkapitány, Mark Otten egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, nem játszhat. Valószínűleg Grúz Tamás helyettesíti majd. A hét közben távozott a csapattól Pölöskey Péter, ellenben megérkezett a brazil Somalia játékengedélye, így a csatár bevethető lesz. Érdekes, hogy a két edzőt, Supka Attilát és Détári Lajost nagyon hosszú ismeretség köti össze – hajdanán, a hetvenes évek közepétől együtt játszottak a Bp. Honvéd serdülő, majd ifjúsági csapatában, mindketten a kispesti klub nevelései.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS