Tizenhét év után kiesett az MTK

2011. május. 14., 21:00   |    

Tizenhét év után kiesett az MTK

Öt mérkőzést rendeztek a Monicomp Liga 29. fordulójának szombati játéknapján. Az esti programban szereplő három mérkőzést követően eldőlt, hogy a Szolnok mellett az MTK búcsúzik az élvonaltól.

Siófok: bennmaradást ért a győzelem

 

Kecskeméti TE-Ereco - BFC Siófok 2-3 (1-2)

Vezette: Solymosi Péter (Szpisják Zsolt, ifj. Kormányos Gábor)

Gólszerző: Bori (11-esből) a 17., Bertus az 53., ill. Homma a 11., Homma a 39., Homma az 58. percben

 

Korán, már a 11. percben megszerezte a vezetést a kiesés elől menekülő Siófok Kecskeméten, Délczeg Gergely beadására jó ütemben érkezett középen Kazuo Homma, és hét méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). A 17. percben Ludánszki István kézzel ért bele a tizenhatoson belül Bori Gábor beadásába, és a megítélt tizenegyest a 'sértett' értékesítette (1-1). A 39. percben góllá érett a vendégek fölénye, Délczeg ismét remek passzt adott középre két remek csel után, ahol újfent Honma jött menetrendszerűen, és 17 méterről a jobb alsóba lőtt (1-2). A kecskemétieknek erre is volt válaszuk, miután az 53. percben Sindou Dosso labdájából Bertus Lajos lőtt szép gólt, a bal alsó sarokba helyezve (2-2). Ám a Balaton-partiak öt percre rá harmadszor is megszerezték a vezetést: megint Délczeg egyéni akciója nyomán ért el gólt harmadszor is Homma (2-3). A Siófok sikerével kiharcolta a bennmaradást, egyúttal kiejtette az MTK-t az NB I-ből.

 

 

Hiábavaló MTK-siker Pápán

 

Lombard Pápa Terminál FC - MTK Budapest 0-2 (0-1)

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)

Gólszerző: Tischler a 30., Pátkai a 77. percben

 

A többet támadó fővárosi együttes fél óra elteltével jutott vezetéshez: Pátkai Máté jól tálalt Tischler Patrik elé, aki Szűcs Lajos kapujába lőtt (0-1). A 77. percben Pál András Pátkait hozta helyzetbe, és a kiválóan osztogató játékos ezúttal maga fejezte be az akciót, nyolc méterről betalálva (0-2). Hiába győzött az MTK Pápán, a 17 évvel ezelőtti, 1993/1994-es legutóbbi búcsúja után ismét kiesett az élvonalból.

 

 

Hazai helyzetek - négy vendéggól

 

Budapest Honvéd - Újpest FC 1-4 (0-3)

Vezette: Vad II István (Tóth István, Horváth Róbert)

Gólszerző: Danilo az 57., ill. Ahjupera a 9., Balogh B. a 37., Balajti a 41., Rajczi a 88. percben

 

A 9. percben Nikola Mitrovics Jarmo Ahjuperához játszott, aki 15 méterről a jobb felső sarokba küldte a labdát (0-1). A Győrből kölcsönvett észt támadónak ez volt a hetedik találata a tavasszal. Ezt követően többször adódott egyenlítési lehetőség a Honvéd előtt, ám a hazaiak mindannyiszor hibáztak. Nem úgy az Újpest, amely a 37. percben megduplázta előnyét: Ahjupera kiugratta Lázár Bencét, aki az üresen álló Balogh Balázshoz passzolt, és a középpályás öt méterről a kapuba továbbított (0-2). Újabb kimaradt Honvéd-helyzetek következtek - és újabb újpesti gól. A 41. percben Balajti Ádám szerzett gólt a Kemenes Szabolcs által kivédett, de róla kipattanó lövés után (0-3). Az 57. percben szépített a Honvéd: Nagy Gergő a tizenhatoson belül visszagurította a labdát Danilo elé, aki 14 méterről a kapu közepébe lőtt (1-3). A 88. percben ismét Lázár Bence adott gólpasszt, ezúttal Rajczi Péternek, aki kicselezte Kemenest, majd az üres kapuba helyezett (1-4).

 

 

Meglepő Rákóczi-vereség a Szolnok ellen

 

Kaposvári Rákóczi - Szolnoki MÁV FC 0-1 (0-0)

Vezette: Gaál Györgyi (Farkas Balázs, Kepe Arnold)

Gólszerző: Tchami a 62. percben

 

A már kiesett Szolnok hatalmas meglepetésre 1-0-ás győzelmet aratott a nemzetközi porond felé kacsingató Kaposvár otthonában. A mindent eldöntő találat Hervé Tchami nevéhez fűződik, a kameruni idegenlégiós a 62. percben 23 méterről talált a somogyiak kapujába (0-1). A Szolnok első idegenbeli győzelmét aratta ebben az idényben.

 

 

Gála helyett kiszenvedett fehérvári győzelem

 

Videoton FC - Győri ETO FC 2-1 (2-0)

Vezette: Németh Ádám (Forgács Attila, Kis Zoltán)

Gólszerző: Nikolic a 25., Polonkai a 27., ill. Dudás a 73. percben

Kiállítva: Lencse a 60., ill. Ji-Paraná a 92. percben

 

A Videoton már bajnokként fogadta a Győri ETO-t, ennek megfelelően gálát vártak a fehérvári szurkolók a Sóstói Stadionban. Az első félidőben minden úgy ment, ahogy a hazaiak eltervezték, felszabadultan futballozva kétgólos előnyre tettek szert. A 25. percben Nagy Dániel jobb oldali labdájából Nemanja Nikolic lőtt gólt 14 méterről (1-0), két perccel később pedig Nikolic készített elő Polonkai Attilának, aki a jobb oldali beívelés után a jobb sarokba fejelt (2-0). A szünet után fordult a kocka: gálaelőadás helyett alaposan megizzadt az újdonsült bajnok. A 60. percben Lencse Lászlót talpalás miatt kiállította a játékvezető, s az ETO vérszemet kapott. A 73. percben az egy perccel korábban becserélt Dudás Ádám első labdaérintéséből szépített egy vendégkontra végén, 17 méterről (2-1). Tíz perccel a lefújás előtt pedig könnyen egyenlíthettek volna a zöld-fehérek, ám Linas Piliabitis félmagas 11-esét Sebők Zsolt kivédte. Az utolsó pillanatokban a brazil Ji-Paraná megkapta második sárgáját és a vele járó pirosat is, de ez már nem változtatott az eredményen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS