Tizenhét hónapos veretlenségi sorozatot tört meg a Paks

2012. november. 03., 21:17   |    

Tizenhét hónapos veretlenségi sorozatot tört meg a Paks

Gólgazdag, az utolsó pillanatig izgalmas mérkőzést hozott az örökrangadó. 2012-ben először nyert hazai bajnokit a Pécs, büntetőből szerzett góllal győzött a Pápa, meglepetésre Debrecenből elhozta a három pontot a Paks.

MTK–FERENCVÁROS 4-2 (2-1)
Játékvezető:
Kassai. Asszisztensek: Erős, Ring
Gólszerzők:
Csiki (10., 44.), Hidvégi (91.), Könyves (94.), illetve Józsi (37.), Böde (80.)

A kék-fehérek – elsősorban a két gólt is szerző, de a máodik félidőre lecserélt – Csiki eredményességének köszönhetően a hajráig vezettek, akkor azonban Böde kiegyenlített. A hazaiak nagyon nyomtak a hajrában, s Hidvégi révén megszerezték a vezető gólt. A Fradi ezután mindent egy lapra tett fel az egyenlítésért, még Jova kapus is előrement. Ezt kihasználva a 94. percben Könyves a saját térfeléről szerzett gólt. Hét mérkőzés után kapott ki ismét a Ferencváros.

LOMBARD PÁPA–HALADÁS 1-0 (1-0)
Játékvezető:
Veizer. Asszisztensek: Kis, Horváth
Gólszerző:
Marics (27., 11-esből)

Az első félidő közepe után Goran Marics 11-esből megszerezte a vezetést a házigazdáknak. A szünet előtt hat perccel a szerbiai légiós ismételhetett volna, de a saját maga által kiharcolt büntetőt nem tudta gólra váltani, Rózsa kapus bravúrral védett. A játékvezető a 60. percben kiállította a hazai középpályást, Sekourt, de a Haladás nem tudta kihasználni az emberelőnyt, így pont nélkül zárta a mérkőzést.


PMFC-MATIAS–FGSZ SIÓFOK 2-1 (1-1)
Játékvezető: Szőts. Asszisztensek: Bozó, dr. Varga
Gólszerzők: Bajzát (30.), Okoronkwo (79.), illetve Pál Sz. (18.)

Közel egy esztendő után nyert ismét hazai pályán a Pécsi MFC. A vendégek váratlan vezető gólja azt sejtette, folytatódik a hazaiak eddigi rossz szériája. Ám a 31. percben Bajzát kiegyenlített, majd a hajrában Okoronkwo a győztes találatot is megszerezte. Mindkét csapatból piros lapot kapott egy játékos, a Siófokból Mogyorósi (66.), a pécsiek közül pedig a hajrában Demjén (86.).


DVSC-TEVA–MVM-PAKS 0-1 (0-0)
Játékvezető:
Szilasi. Asszisztensek: Lémon, Szalai
Gólszerző: Tököli (63.)

A bajnokcsapat a 2010–2011-es idény utolsó fordulója, a Haladás elleni vereség óta most először szenvedett bajnoki mérkőzésen vereséget a Nagyerdei stadionban. Az eső miatt rossz talajú pályán nem alakult ki folyamatos játék az első félidőben, mindkét oldalon sok volt a hiba. A Paks Tököli góljával a 63. percben vezetést szerzett, Kondás Elemér hiába próbált meg cserékkel lendíteni csapata játékán, anem tudott a Loki egyenlíteni. Sőt, a hajrában a Paksnak akadt Bartha révén egy újabb nagy helyzete, s bár ez kimaradt, a győzelmet megszerezték a vendégek.

(Fotó: Németh Ferenc)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS