Tizenkét év után először lép pályára friss bajnokként a Ferencváros

2016. április. 05., 11:43   |    

Tizenkét év után először lép pályára friss bajnokként a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában egy mérkőzést játszanak kedden, ötöt pedig szerdán. A keddi Videoton FC–DVSC-Teva mérkőzés kimenetele fontos lehet a nemzetközi kupaszereplést érő helyek „elosztása” szempontjából. A Ferencváros szerdán tizenkét év óta először lép pályára friss bajnokcsapatként.

VIDEOTON FC–DVSC-TEVA
(Kedd, április 5., 18.00)

A Videoton 2016 tavaszán eddig öt bajnoki meccset játszott Felcsúton, hármat pályaválasztóként, kettőt a Puskás Akadémia vendégeként. E találkozókon veretlen maradt, de csupán kétszer győzött, három összecsapás döntetlenül végződött. Horváth Ferenc együttese a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, ilyenre még az idény elején sem akadt példa, amikor az első hat forduló után mindössze három ponttal szerénykedett a gárda. A DVSC-Teva szombaton értékes győzelmet aratott a bajnok Ferencváros ellen a Nagyerdei Stadionban, ám érdemes megjegyezni, hogy óriási a különbség a Loki hazai és idegenbeli teljesítménye között. Kondás Elemér legénysége vendégként szeptember 19. óta nem nyert mérkőzést az OTP Bank Ligában. Ha most sem nyer, megismétli a 2012–2013-as idény nyolc nyeretlen meccsből álló réssz szériáját.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szerda, április 6., 15.45)

A Budapest Honvéd jobb formában van, mint az őszt a Ferencváros mögött a második helyen záró Újpest. A kispestiek a legutóbbi három mérkőzésüket megnyerték, ebben a periódusban hat pontot hoztak a különösen idegenben gyengélkedő lila-fehéreken. Immár mindössze három pont a két együttes között a különbség, így egy esetleges vendéggyőzelemmel a Honvéd beérné pontszámban riválisát. Ugyanakkor a közelmúlt eredményei alapján ez nagy meglepetés lenne, hiszen az elmúlt tíz évben a piros-feketék mindössze kétszer, 2010-ben és 2013-ban nyertek bajnoki meccset a Megyeri úton. Nebojsa Vignjevics együttese ellenben az elmúlt egy évben csupán a Ferencváros elleni derbit veszítette az pályaválasztóként az OTP Bank Ligában. A Bp. Honvéd nem elsősorban pazar idegenbeli formájáról híres, de a legutóbbi fellépésén, Debrecenben, nagy bravúrral, 3-0-ra győzött.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FUTBALL CLUB
(Szerda, április 6., 18.00)

A bajnokként pályára lépő Ferencváros ritkán botlik meg a Groupama Arénában, a 2015–2016-os idényben ősszel csak az Újpest (0-1), tavasszal pedig eddig a Diósgyőr (2-2) úszta meg az Üllői úti kirándulást. A Paks augusztus 29-én játszott ott legutóbb, s 2-0-ra kikapott. A IX. kerületi zöld-fehérek nyilván ünnepre készülnek, bizonyítani akarják, hogy a debreceni vereség csak kisiklás volt. A Paks szombaton kiütötte hazai pályán az FTC utolsónak állva maradt riválisát, tulajdonképpen Csertői Aurél együttesének érdeme, hogy a Fradi-tábor már április másodikán bajnoki címet ünnepelhetett. Ugyanakkor az MTK elleni 4-1 ellenére is igaz, hogy a Paks vendégként gyengélkedik, október 24. óta nyeretlen, sőt a legutóbbi négy idegenbeli meccsét, összesen mindössze egy gólt szerezve, kivétel nélkül elveszítette.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–VASAS
(Szerda, április 6., 19.00)

A két csapat ezúttal Sopronban találkozik egymással. Tavasszal a Fáy utcában a piros-kékek 1-0-ra nyertek, az egyetlen gólt Ferenczi István lőtte, büntetőből. A Haladás február 27. óta nyeretlen, azóta öt mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtött. A zöld-fehérek idén tavasszal kétszer játszottak eddig „albérletben” hazai bajnokit, a Diósgyőr ellen 2-1-re nyertek, az Újpest ellen 1-1-et játszottak. A Vasast ősszel még a Rohonci úton fogadták, az a mérkőzés is 1-1-es döntetlenre végződött. Érdekes, hogy a két együttes legutóbbi hét, egymás elleni meccsén nem született vendéggyőzelem. A Vasas az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében, szeptember 26. óta, idegenben mindössze egy pontot szerzett, Kispesten. 720 perc alatt csupán két gólt szerzett.

MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szerda, április 6., 19.00)

A kék-fehérek ismét Dunaújvárosban rendezik a hazai bajnoki találkozójukat. Ez a harmadik ottani meccsük 2016 tavaszán, az első kettőt, a Bp. Honvéd és a Haladás ellen, megnyerték. Teodoru Vaszilisz együttese mindössze egy mérkőzését veszítette eddig el a tavaszi idényben: a legutóbbi fordulóban, Pakson kapott ki. A Békéscsaba 2016-ban vendégként jobban szerepel, mint arra a bajnoki helyezéséből következtetni lehetne. Négy mérkőzésén hat pontot gyűjtött, még veretlen. Érdekes, hogy a két csapat február 27-én is megmérkőzött egymással az MTK pályaválasztása mellett, mégpedig az Illovszky Stadionban. Az a meccs 0-0-ra végződött.

DVTK–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szerda, április 6., 19.00)

A két csapat hat mérkőzést játszott eddig egymás ellen az élvonalban. Az elsőn 2-0-ra nyertek az akadémisták, azóta minden meccsen egyetlen gól döntött, a legutóbbi négyen kivétel nélkül a hazai csapat javára. Döntetlenre még soha nem végeztek. A Diósgyőr hazai pályán kiváló formát mutatott eddig 2016 tavaszán, Egervári Sándor irányításával mind a három mérkőzését megnyerte. A felcsútiak idegenben a legutóbbi kilenc mérkőzésükből csak egyet nem veszítettek el, a Vasas ellenit 4-2-re megnyerték. 2016-os mérlegük három meccs, három vereség. Tegyük hozzá: kegyetlenül nehéz menetelés volt: kétszer a Groupama Arénában, egyszer pedig a debreceni Nagyerdőben játszott Robert Jarni csapata.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS