Tizenöt gólos különbség, ollózó győztes találat a MOL Magyar Kupában

2023. augusztus. 06., 21:55   |    

Tizenöt gólos különbség, ollózó győztes találat a MOL Magyar Kupában

A hétvégén indult a MOL Magyar Kupa 2023-2024-es kiírása. Az első fordulóban tizenegy gólig jutott a Sényő, tizenhatig a Putnok, mások, például a Dabas vagy a III. Kerületi TVE szoros mérkőzésen jutottak tovább. Két mérkőzés a rossz időjárás miatt elmaradt, mindkettőt szerdán 16.30-kor pótolják.

A hétvégén rendezett 68 találkozón javarészt a papírforma érvényesült a MOL Magyar Kupában. Ez alól kivétel például az Algyő, amely szombaton az NB III-as Füzesgyarmatot ejtette ki. Szintén harmadosztályú csapatként búcsúzott a sorozattól a Dunaújváros, amely csapat a vele egy bajnokságban is szereplő Kaposvár vendégeként szenvedett vereséget hosszabbítás után (1–0).

Kovács Ádám Tibor a Sényő mezében öt gólig jutott a már a harmadik percben vezetést szerző Berkenye ellen, végül az NB III-as együttes sima 11–2-es győzelmet aratott a Nógrád megyei első osztályban szereplő csapat ellen és így továbbjutott a MOL Magyar Kupa második fordulójába.

A szintén harmadosztályú III. kerületi TVE már négy góllal vezetett, amikor ellenfele, a Felsőpakony magára talált és szorossá tette a találkozót, végül a kerületiek 4–3-mal mentek tovább.

Az NB III Északnyugati csoportjában szereplő Csornai SE Visy Bálint 88. percben szerzett, látványos ollózó találatával nyert Teskándon 2–1-re.

A vendég Dabas 3–2-vel ejtette ki a Pestszentimrét, pedig a hazaiak előbb egy öngólla szereztek vezetést, majd kétgólosra növelték előnyüket, a vendégek viszont 15 perc alatt fordítottak.

A vasárnapi játéknapon a Putnok 16 gólt lőtt a Mátraterenye ellen, ebből 11-et egy félidő alatt. A hazaiak egy szépítő találatot azért szerztek. A vendégeknél a csereként pályára lépő Bökönyi Adrián a 62. és a 89. perc között ötször volt eredményes.

Idén az első körben búcsúzott az Iváncsa, az előző kiírás meglepetéscsapata. A szintén NB III-as Pénzügyőr ejtette ki 2–0-s eredménnyel az előző szezonban még a Fradit búcsúztató együttest.

Az NB III-as Eger Gyulaházán (7–0), a Nagykanizsa Maroshegyen (7–2) lőtt hetet. Két megye II-es gárda is hat találatot jegyzett, a Mezőörs és a Perbál is. A szintén megyei II. osztályú Orosháza 5–0-ra kiütötte a magasabb osztályú, NB III-as Ceglédet.

Elmaradt szombaton a Csesztregi KSE–Szombathelyi MÁV Haladás VSE, vasárnap pedig a Kajárpéc Herold Trans SE–Komárom VSE mérkőzés. E két találkozót szerdán 16.30-kor pótolják.

A MOL Magyar Kupa első fordulójának eredményei elérhetők az adatbankban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS